Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Houby na kyselo

Houby na kyselo

Potřebné ingredience

500g čerstvých hub 1 zakysaná smetana 1 masox 1 cibule 2dl smetany 3 kuličky nového koření 3 kuličky pepře 1 bobkový list ocet sůl mouka na zahuštění vařené brambory ve šlupce

Postup přípravy

Houby očistíme a rozkrájíme na menší kousky,cibuli také a osmahneme
do měkka na oleji,přidáme rozkrájené houby,koření (bobkový list,nové koř.pepř) a za stálého míchání…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Španělská (rychlovka)

Španělská (rychlovka)

Potřebné ingredience

4-6 plátků masa 2 vetší okurky (kyselé) 2 vařené vajíčka 2 cibule 1 masox trocha sladké papriky 2 lžíce hořčice hrst sušených hub kmín,sůl,pepř mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dozlatova přidáme plátky masa a necháme
osmahnout z obou stran.
Přidáme hořčicí a sladkou papriku necháme krátce osmahnout a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Párkový bramborový guláš

Párkový bramborový guláš

Potřebné ingredience

4 párky 1 velká cibule 4 velké brambory 1 rajský protlak gulášové koření kmín,pepř,sůl sladká paprika majoránka mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme na drobno a dáme smažit dozlatova.
Párky nakrájené na kolečka dáme k cibulce a opečeme přidáme
koření papriku sladkou,gulášové koření a protlak,necháme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Potřebné ingredience

2 kuřecí stehna 1 cibule 4 kuličky nového koření 4 kuličky pepře 2 bobkové listy 1 smetana 33% sladkou papriku sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme osmahnout na oleji jak začne za chvilku
cibulka barvit a přidáme stehna zbavená kůže a na cibulce je osmahneme z obou stran.
Posypeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
"SVÍČKOVÁ" OMÁČKA

"SVÍČKOVÁ" OMÁČKA

Potřebné ingredience

1 cibule, 2 lžíce másla, 150g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1-2 lžíce hladké mouky, 500ml vývaru (nejlépe hovězí), 4 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, citron, cukr, sůl.

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, doplníme nakrájenou zeleninou a osmahneme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme. Postupně přiléváme studený vývar, přidáme koření a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sladká rajská

Sladká rajská

Potřebné ingredience

2-3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 velký rajský protlak, sůl, 7 lžic kečupu, 1-2 lžičky koření do perníku, 1-2 lžičky koření na jablkový závin, 1 lžička skořice, 1 vanilkový cukr, 8 hřebíčků, citrónová kůra, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička octa

Postup přípravy

Z mouky a másla připravímě jíšku, zalejeme asi 1 litrem studené vody, přidáme všechno koření, VC, protlak, kečup a med. Za občasného míchání vaříme. Na pánvičce (nebo v menším…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbový guláš

Houbový guláš

Potřebné ingredience

500g masa(hovězí,vepřové) 2 cibule 1 sáček mražené zeleniny Lečo plná miska hub(směs) sladká paprika 2 stroužky česneku gulášové koření kmín,pepř,sůl 1-2masoxy trocha kečupu

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na jemno a osmahneme dozlatova,přidáme maso
pokrájené na mostky,pokrájené čerstvé houby,kmín,pepř,česnek,orestujeme.
Posypeme paprikou a gulášovým kořením…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Potřebné ingredience

500g plece nebo kýty 1 miska hub 2 stroužky česneku 1 cibule hořčice sladká paprika masox sůl,pepř

Postup přípravy

Cibulku osmahneme dozlatova,pak nasekaný česnek a plátky masa,které
jsme osolili,opepřili a potřeli hořčicí z obou stran,osmahneme je.
Přidáme čerstvé houby nejlépe směs…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Znojemská omáčka od Tereza J. (tterezkaa) ID 216326

Znojemská omáčka od Tereza J. (tterezkaa) ID 216326

Potřebné ingredience

tuto omáčku jsme zkoušela podle Tereza J. (tterezkaa) ID 216326 je vynikající a dělím se oní aji s vámi :-)

Postup přípravy

je z vepřového, má být správně z hovězího, opražím na cibulce a troše oleje, zaleju vodou a přidám bujon a dusím...... pak zahustím moukou s vodou, přidám uvařené vajíčko na tvrdo…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hříbkový přeliv na masíčko "Dobrůtka z lesa"

Hříbkový přeliv na masíčko "Dobrůtka z lesa"

Potřebné ingredience

Půlka smetany 12 %, 1/3 hrnečku nízkotučného mléka, 2 ČL drceného kmínu, sůl, 1 ČL petrželky, hrst sušených hub namočených alespoň 1 hodinu předem, pár kapek citronu, 2 ČL hladké mouky

Postup přípravy

30 minut

V kastrůlku smíchám smetanu s mlékem (trošku smetany si nechám v kelímku, přidám do něj trošičku mléka a rozkvedlám v něm hladkou mouku), přidám houby, koření,…

Zobrazit více...

Kategorie