Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
SÝR ZAPEČENÝ S BRAMBORY A RAJČATY

SÝR ZAPEČENÝ S BRAMBORY A RAJČATY

Potřebné ingredience

500 g. brambor, 200 g. sýra, 500 g. rajčat, sůl, pepř, máslo, 1/4 smetany a u mě stačí jen 4% Tatra.

Postup přípravy

Do dobře vymazané máslem ohnivzdorné mísy dáme vrstvu syrových brambor, na plátky nakrájených brambor, vrstvu tenkých plátků sýra, plátky rajčat, které posolíme a popepříme. Pak…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninová kaše

Zeleninová kaše

Potřebné ingredience

brambory,mrkev,petržel(pastiňák,celer),pórek,cuketa...přidávám ještě mražený hrášek Bonduelle,

Postup přípravy

Tento recept jsem si trošičku upravila,autor je Jamie Oliver.
Než začne vařit voda v hrnci,nakrájím si všechnu zeleninu.
Do vřící vody přidám Solčanku,nasypu zeleninu a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květák zapečený s brambory

Květák zapečený s brambory

Potřebné ingredience

1 menší květák * 750g brambor * 1 cibule * 2 párky nebo jiná uzenina * 4 žampiony nebo sterilované * sterilovaný hrášek (nemusí být) * 1 zelená a 1 červená paprika * tvrdý sýr nebo parmazán * 0,75 l mléka * 2 lžíce mouky * 2 vejce * provensálské koření * muškátový oříšek * sůl * pepř

Postup přípravy

květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka (cca 10 minut).
Mezitím očistíme brambory (nové můžeme nechat se slupkou) a nakrájíme na tenké…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
ZAPÉKANÉ BRAMBORY RYCHLE A CHUTNĚ

ZAPÉKANÉ BRAMBORY RYCHLE A CHUTNĚ

Potřebné ingredience

BRABORY- TOLIK KOLIK KAŽDÁ RODINKA SPAPKÁ, ČESNEK, MĚKÝ SALÁM NEBO PÁREK, SÝR CIHLA, (PRO LEPŠÍ CHUŤ PŘIDÁM I HERMELÍN), A TO NEJHLAVNĚJŠÍ ZAVAŘENÁ ZELENINA (KUNOVJANKA NEBO MORAVANKA) SŮL, PEPŘ,3VEJCE

Postup přípravy

UVAŘENÉ BRAMBORY VE ŠLUPCE OLOUPU A NAKRÁJIM NA KOLEČKA A DO VYMAŠTĚNÉ ZAPÉKACÍ MÍSY STŘÍDAVĚ POKLÁDÁM BRAMBORY-POSOLIM-POPEPŘIM-NAKRÁJIM PÁR MALÍCH KOUSKŮ ČESNEKU-NASTROUHÁM…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

brambory, brokolice, šunka, zakysaná smetana, 1 vejce, sůl, červená paprika, drcený kmín

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na plátky. Osolíme, okmínujeme a opaprikujeme. Naskládáme do zapékací misky. Pak na to dáme šunku nakrájenou na kostičky, brokolici (rovnou z mražáku, nemusí se…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
CUKETOVÁ NÁDIVKA

CUKETOVÁ NÁDIVKA

Potřebné ingredience

50DKG CUKETY (OLOUPAT), 1 CIBULE, 20DKG DIETNÍHO SALÁMU NAKRÁJET NA MALÉ KOSTIČKY, 15DKG SÝRA (CIHLA NA HRUBO NASTROUHAT), 1 HRNEK HLADKÉ MOUKY, 1/2 HRNKU OLEJE, 1/2 PRÁŠKU DO PEČIVA, 4 ŽLOUTKY (Z BÍLKŮ SNIH), SŮL, ČESNEK, ZELENÁ PETRŽELKA

Postup přípravy

CUKETU NAKRÁJÍME NA MALINKÉ KOUSKY, ČESNEKU TAK 5 STROUŽKŮ (PODLE CHUTI I VÍCE) A VŠECHNY SUROVINY DOBŘE SMÍCHÁME DOHROMADY. NA KONEC PŘIDÁME UŠLEHANÝ SNÍH. DÁME NA DOBŘE VYMAZANÝ…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolicové karbanátky se sýrem

Brokolicové karbanátky se sýrem

Potřebné ingredience

1 uvařená brokolice
2 celá vejce
20 dkg strouhaného sýru /jakýkoli:parmazán, eidam, uzený, hermelín, niva.../
koření: sůl, pepř
česnek
strouhanka
olej

Postup přípravy

Jednoduché - veškeré suroviny smícháme, strouhankou zahušťujeme, až je těstíčko tak akorát na tvoření karbanátků, celé ještě obalíme ve strouhance a smažíme....

Příloha:…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kedlubajda - použijte i listy :o))

Kedlubajda - použijte i listy :o))

Potřebné ingredience

Pro 2 dospělé a jednoho prďolku: 2 kedluby i s listy - nejlépe ze zahrádky, kelímek smetany na vaření, sůl, ocet a voda

Postup přípravy

viz. níže

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
přírodní květák s bramborem

přírodní květák s bramborem

Potřebné ingredience

květák,brambory,máslo,sůl

Postup přípravy

Dnes vařím úplně jednoduchý,dietní oběd.Květák uvařím v horké osolené vodě,brambůrky taktéž.Na talíři poleji rozpuštěným máslíčkem a papáme!Je to rychlé dietní,zdravé a nám to moc…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustové maso

Kapustové maso

Potřebné ingredience

1 větší kapusta, 2 cibule, 1 vepř. konzerva, 2 vejce, sůl, pepř, česnek, podravka nebo vegeta, strouhanka

Postup přípravy

Kapustu očistíme, rozčtvrtíme a odřízneme tuhý košťál. Uvaříme v mírně slané vodě doměkka. Necháme okapat a nakrájíme na širší nudličky. Do velké mísy vložíme nakrájenou kapustu,…

Zobrazit více...

Kategorie