KAPUSTOVÝ PREJT
Potřebné ingredience
1 KAPUSTA,250g mletého masa,1 cibule, kousek slaniny,4 stroužky česneku,1 namočená a vymačkaná houska,sádlo, majoránka, pepř a sůl
Postup přípravy
kapustu nakrájíme na nudličky a podusíma na trošce sádla jen tak aby změkla.maso promícháme s nakrájenou cibulí,slaninou, utřeným česnekem, houskou, vejcem, kořením a přídáme…
Zeleninová špecialita
Potřebné ingredience
pre 2 osoby: 1väčšia cibuľa, 4 diétne párky (prípadne 3špekačky, alebo diétny salám), 4 papriky, 4 rajčiny, 2 rožky, 2 strúčiky cesnaku, kečup, korenie, soľ, mletá červená paprika sladká,
Postup přípravy
Cibuľu posmažíme na oleji, pridáme pokrájané párky a znovu posmažíme. Ďalej pridáme na kocky pokrájané rajčiny a papriku, trošku vody a chvíľku podusíme. Potom pridáme kečup,…
Cukety na řecký způsob
Potřebné ingredience
1 cibule,2střední cukety,2stroužky česneku,sůl,olej,koření na mletá masa,25dkg mletého masa,15dkg nivy,rajčata,papriky,sýr eidam,nejlépe plátky.
Postup přípravy
Cuketu oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5cm.Jednotlivé plátky osolíme,aby cuketa pustila vodu.Poté kolečka potřeme troškou prolisovaného česneku.
Na lžíci oleje…
Domácí kečup ITALSKÝ
Potřebné ingredience
3kg rajčat , 30dkg cibule , 6 stroužku česneku , 2 velké lžíce hrozinek , 5 kousků hřebíčku , 3 kusy nového koření , 1/8l octa , 1 lžíce soli , 1/2 lžičky pepře , /1/2 lžičky pálivé papriky - já ndávám kůli dětem / 1/2 lžičky sladké papriky , 20 dkg cukru , přípravek na kozervaci
Postup přípravy
Musím se s Vámi podělit - je to úžasná věc pro velkeé jedlíky kečupu jako je naše rodina :o)) Tento recept získala moje maminka před 15ti lety v Itálii od místní paní a je úžasý …
*ĎÁBELSKÁ SMĚS NA TOUSTY-***Z CUKETY***
Potřebné ingredience
recept je na 1,5kg cukety,upravte si podle množství*** 1,5kg cukety 1sojová omáčka(používám od vitany) 20 stroužků česneku 4 cibule sůl pepř 6 lžic oleje 3 lžičky pálivé papriky 1-2 lžičky mletého zázvoru(může být i nastrouhaný čerstvý,toho stačí 1lžička) 1 kečup
Postup přípravy
Cuketu oloupeme,nastrouháme nahrubo,nebo nakrájíme na maličké kostičky*
Cibuli oloupeme,nakrájíme najemno a osmažíme spolu s cuketou*
Doporučuju dát do většího hrnce!
Cuketový nákyp
Potřebné ingredience
1/2 kg cukety nastrouhané na hrubo,10 dkg nastrouhaného sýru (i když dávám klasický smetanový apetito),1 mrkev nastrouhaná, 10dkg uzeniny na kostky, 1 větší cibule nakrájená, 2rajčata nakrájené,2 papriky nakrájené, 3 vejce celá, 1dcl oleje, 1sklenice-hořčičák dětské krupice,2 velké lžíce polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva,trochu vegety, pepř, kmín, sůl,česnek podle chuti a petrželovou zelenou nať.
Postup přípravy
Cuketu oloupeme, nastrouháme,přidáme nastrouhaný sýr a mrkev,uzeninu,cibuli,rajčata,papriku,vajíčka,olej,krupici,mouku, prášek do pečiva a koření.Vše pořádně smícháme dochutíme…
Brokolice zapečená se žampiony
Potřebné ingredience
200 g brokolice, 150 g žampionů, 2-3 vejce, 50 g strouhaného eidamu, sůl, kmín
Postup přípravy
Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a okmínujeme. Chvíli dusíme.…
Brambory zapečené se zeleninou v alobalu
Potřebné ingredience
1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky, 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky, klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky), sůl, pepř, olej, alobal
Postup přípravy
Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce olejem a klademe porce…
Zapečený hermelín s květákem pro regiment
Potřebné ingredience
Suroviny pro 10 porcí: Sedlčanský Hermelín 5 ks (nebo Sedlčanský Hermelínek 6 ks, Král Sýrů Hermelín 4 ks, Král Sýrů Hermadur 4 ks), květák 1 kg, měkký salám 400 g, máslo 150 g, cibule, pažitka, paprika 5 ks, smetana 4 dl, vejce 3 ks, sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
Uvařený květák nakrájíme na menší kousky, promícháme s drobně pokrájeným salámem, Hermelínem. Pokud máte rádi aromatičtější sýry s lahodnou konzistencí doporučujeme použít Král…
Indické květákové kari s hráškem
Potřebné ingredience
3 lžíce rostlinného oleje nebo másla, nejlépe přepuštěného , 3 lžíce žluté kari pasty , 1 lžičku drceného kmínu, 500g květáku, propláchnutého a rozebraného na drobné růžičky , šálek čerstvého nebo zmraženého hrášku , sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.