Arabelčiny nejlepší RUMOVÉ kuličky
Potřebné ingredience
20dkg moučkového cukru, 12dkg mletých ořechů - dávám vlašáky, 4dkg kakaa, 25dkg mletých piškotů, 25dkg 100% tuku - dávám omegu, nebo Ivu- rozpustit, kůru z 1 citronu, rozinky - nejlépe naložené v rumu, rum podle potřeby a chuti
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, tak, aby směs nebyla suchá- podle toho doléváme rum a tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu.
Upozorňuju, že kuličky jsou tak dobré, že…
IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké,…
Potřebné ingredience
Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu
Postup přípravy
Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne…
Perníčky - hned měkké
Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky 150g moučkového cukru 50g másla 100g medu 2 vejce 1 1/2 lžičky jedlé sody 1 1/2 lžičky perníkového koření
Postup přípravy
perníčky po upečení potřít rozšlehaným žloutkem s lžící vody, já ještě přidávám pár kapek rumu :-) a vrátit na půl minuty do trouby
poleva:
10 ml bílku
35g moučkového…
Ferrero rocher - nepečené, jednoduché a rychlé
Potřebné ingredience
4 čokotatranky,čokoládový krém (Nejlépe Tesco),Nesolené arašídy,na namočení čokoládovou polevu
Postup přípravy
Tatranky nastrouháme, k tomu přidáme 6 lžic mírně roztopeného čokoládového krému a 50 g najemno nasekaných nesolených arašídů. Dáme do lednice ychladit, aby se nám lépe dělaly…
Vosí hnízda - bez vážení
Potřebné ingredience
1 a 1/4 hrnku nadrcených piškotů, 1/2 a 2 lžíce moučkového cukru, 1/3 tabulky hořké čokolády, 1/4 kostky másla, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, mléko dle potřeby. Na náplň : 1/3 kostky másla, 4 lžíce cukru, 2 lžíce rumu - možno přidat, ubrat dle chuti, 1 žloutek, 1 lžíce kondenzovaného mléka. Na dokončení piškoty a cukr na vysypání formiček
Postup přípravy
V míse smícháme rozdrcené piškoty s cukrem, kakakem, rumem a změklým máslem. Vše promícháme s rozehřátou čokoládou a přidáváme po lžičkách mléko, dokud nevznikne hustá hmota,…
Karamelový sen - křupavé košíčky s karamelem
Potřebné ingredience
250 gr. karamelových sušenek lotus, 250 gr. másla, 1 plechovka salka svařeného na karamel, 1 balení mandlových lupínků, sůl
Postup přípravy
Sušenky nadrobte do mísy, jde je rozdrobit v robotě, já to dělala v sáčku klepáčkem na maso, přesypte do mísy, přidejte 120 gr. změklého másla a prsty hněťte do těsta. Hotové…
Trubičky
Potřebné ingredience
130g másla, 2 žloutky, 500g hl. mouky, 100g moučky, 5 lžic mléka, 4 lžíce medu Krém: 2 vanilkové pudinky, 500 ml mléka, 1 a půl másla, kávová lžička rumu
Postup přípravy
Vše smíchat a nechat odležet v lednici. Já si těsto ještě dělím na půl a do poloviny dám kakao, takže mám hned dvoje trubičky světlé a tmavé. Ty tmavé se můžou polít bílou…
KAŠTANY
Potřebné ingredience
1 Salko, 1/4 kg mletých vlašských ořechů.
Postup přípravy
Salko uvaříme dvě hodiny ve vodě (dá se koupit již hotový karamel v plechovce), po vychladnutí smícháme s mletými ořechy. Pokud je těsto řídké, můžeme přidat ořechů. Po smíchání…
Tatrankové rohlíčky
Potřebné ingredience
50dkg hladké mouky, 40dkg másla, 25dkg moučkového cukru, 10dkg mletých ořechů, 1 vejce, trošku skořice, 3 strouhané tatranky (nejlepší jsou lískooříškové)
Postup přípravy
Z přísad si vypracujeme těsto, necháme odležet v chladu. Hotovým těstem plníme formičky. Upečené rohlíčky slepujeme krémem a špičky namáčíme v čokoládě nebo jen pocukrujeme.
…
Perníková chaloupka -NÁVOD
Potřebné ingredience
1kg hladké mouky 400 g močkového cukru 200 g hery 2 prašky do pečiva 3 cela vajička 6 lžic medu 1 pernikové koření
Postup přípravy
Z perníkového těsta vyválíme pruhy 1 1/2 cm silné a 40 cm dlouhé a v 2-3 mm odstupech je narovnáme vedle sebe na plech. Měli bychom tak vytvořit obdélník 46x26cm. Při pečení se…