DORTORELA **** FANTAZIE****
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 200g Hery, 250g hladké mouky, 100g cukru moučky, špetku skořice, rum na pokapáníNA KRÉM: 200ml mléka, 180g másla, 100g cukru moučky, 40g ztuženého tuku, 1 balíček vanilkového pudinkuNA OZDOBENÍ: 60g mletých ořechů,čokoládová poleva a co kdo rád.
Postup přípravy
Z tuku, mouky, cukru a skořice vypracujte hladké těsto. Rozválejte je na pomoučněném válu a vykrajujte kolečka (ani tenká ani hrubá, prostě tak akorát). Upečte je do růžová. A…
CHROUSTI báááááááááááječnééééééééééééééé
Potřebné ingredience
3 rohlíky**20dkg sekaných ořechů**4 bílky (sníh)**1 lžíce kakaa**25dg cukru
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na malinkaté kousíčky do mísy, přidáme zbylé suroviny a smícháme. Plech si
vymažeme máslem, nebo dáme pečící papír. Kávovou lžící tvoříme hrudky na plech a…
Rafaelo kuličky - za receptík děkuji paní Evě K. …
Potřebné ingredience
200 g moučk.cukru *** 1dcl vody *** 250 g sušeného mléka *** 1/2 tuku IVA *** 1 vanilkový cukr *** 120-150 g stouhaného kokosu *** mandle a kokos na obalení
Postup přípravy
Cukr a voda se ve vodní lázni rozpustí s tukem, nechá se chvíli zchladnout, pak se přidá mléko a kokos. Rukama vypracujeme těsto. Z této hmoty se tvoří kuličky, doprostřed každé…
burizony v karamelu s čokoládou
Potřebné ingredience
250g másla 150g burizonů 1 plechovka neslazeného mléka 300g curku krupice čokoláda na polití
Postup přípravy
v kastrolu roztopit 300g cukru krupice, pak po kouskách přidávat celé máslo a vlít plechovku neslazeného mléka.Na mírném ohni míchat než se úplně rozpustí,může to tvořit hrudky…
Rumové kuličky od mojí babičky Anýzky
Potřebné ingredience
1 dávka: 4 dkg másla (dávám opravdu čerstvé máslo, žádný rostlinný tuk), 12 dkg moučk. cukru, 3 dkg kakaa, 1 bílek, 5 dkg kokosu, rum dle potřeby a nakonec kokos ještě na obalení
Postup přípravy
Všechny suroviny smíchat v míse, rum přidávat dle chuti a dle potřeby, aby vznikla vláčná hmota, ze které jdou dobře tvarovat kuličky. Každou kuličku hned po "uválení" obalím v…
Moje první zdobené perníčky .. tečkování + postup na…
Potřebné ingredience
Receptík na perníčky mám od paní Květy S. ID157858
Postup přípravy
Perníčky jsou opravdu úžasně měkké a prvně jsem je zdobila metodou tečkování a barvení. Vážně obdivuji všechny maminky , které takto perníčky zdobí.
Perníčky na malé tvary i na chaloupky
Potřebné ingredience
80dkg hladké mouky
28dkg moučkového cukru
12dkg Hery
5 lžic rozehřátého medu
2 celá vejce
2 žloutky(bílky zbydou na polevu)
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce koření (Kotányi)
Postup přípravy
Vyprqaujeme těsto, které můžeme okamžitě rozválet, vykrajovat a péct. Perníčky hned po vytažení z trouby potřeme směsí z rozšlehaného celého vejce s 1 lžičkou vody a…
Kávová zrna
Potřebné ingredience
350 g cukru moučka, 50 g másla, 1 lžíce mleté kávy, 50 g kakaa, 1-2 lžíce rumu, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme dohromady - pokud se nám hmota drolí, přidáme máslo nebo rum. Ze vzniklé hmoty tvoříme oválky a uprostřed nožem uděláme rýhu. Necháme 1 h ztuhnout v…
Marcipánky
Potřebné ingredience
Marcipán - 150g sušeného mléka, 150g cukr moučka, 1-2 lžičky oleje, 1 lžíce medu, pár kapek tresti sladké nebo hořké mandle, trochu vody (nebo kdo jaký má rád, recept na marcipán je tu spoustu) Spodky pod marcipán - 200g hladké mouky, 200g másla, 80g ml. cukru, 200g kokosu, 1 vejce, 3 lžíce kakaa Krém na slepení- já nejradči dělám karamelový - 1uvařené slazené kondenzované mléko, 1 máslo
Postup přípravy
Nejprve uděláme marcipán, vyválíme (podsypávám ml. cukrem) a vykrajujeme tvary. Pak uděláme spodky pod marcipán - zpracujeme těsto, vyválíme, vykrajíme tvary a upečeme. Vychladlé…
Čokoládová poleva z Ledových kaštanů
Potřebné ingredience
1 ledové kaštany***5kostek cuktu***2-3 lžíce vody - spíše méně
Postup přípravy
Vodu svaříme s cukrem, přidáme na malé kousky nasekané kaštany. Čokoláda je moc dobrá a krásně lesklá.