KUŘE S JOGURTEM +++
Potřebné ingredience
1 kuře, 2 malé bílé jogurty ,2 lžíce olivového nebo slunečnicovýho oleje ,2 lžíce grilovacího koření, 5 stroužků česneku, 2 lžičky sekané petrželky ,1 lžička sekané bazalky.
Postup přípravy
Kuře naporcujeme, jogurty smícháme s olivovým nebo slunečnicovým olejem, kořením, bylinkami a drceným česnekem. Jednotlivé porce jogurtovou marinádou natřeme, už nesolíme a…
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S KUŘECIM MASEM +++
Potřebné ingredience
4 kuřecí prsa, 5 paprik zelených ,1 cibule větší , olej ,1 balení těstovin, 20 dkg eidamu
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny, nejlépe vrtulky. Na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a na proužky nakrájenou papriku. Vše podusíme doměkka.…
slané palačinky - plněné kuřecí směsí se zeleninou a…
Potřebné ingredience
na palačinky: 1/2 l mléka, 2 celá vejce, špetka soli, 10 vrchovatých lžic hladké mouky (pokud děláte pro více osob, tak dvojitou dávku)\r\n\r\nna směs: kuřecí prsa, cibule, zeleninová směs (mražená) - já dávala půl italské a půl baby karotky, smetana, niva, sůl, pepř a olej
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme na plátky, kuřecí maso na nudličky. Obojí osmahneme na olivovém oleji. Poté přidáme zeleninku, osolíme, opepříme, chvilku osmahneme. Podlijeme trochou vody a pod…
Kuře na způsob Bresse
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby : 50–70 g sušených (předem namočených ve vodě či v mléce a čtvrt hodiny povařených) nebo 250 g čerstvých hub 100 g másla na dušení hub a na opečení kuřete 1naporcované kuře 1 cibule - nakrájená 2 stroužky česneku - oloupané a nakrájené na plátky tymián, bobkový list, sůl a pepř 1 žloutek 150 ml 33%smetany ke šlehání
Postup přípravy
Čerstvé houby nakrájejte na plátky, povařené sušené slijte. Poduste je v kastrůlku na másle doměkka – trvá to asi čtvrt hodiny – a uchovejte na teple. Zbylé máslo rozehřejte ve…
Kuře na bramboráku
Potřebné ingredience
Buď 1 celé kuře nebo kuřecí stehna,5 větších brambor,20 dkg anglické slaniny,1 cibule,3 vejce,3 housky,mléko,sůl,majoránku,kmín,koření na pečené kuře,máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy
Brambory si nastrouháme nahrubo,osolíme, a trochu vymačkáme šťávu,přidáme slaninu /nakrájenou/ a osmahnutou na cibulce,namočenou housku v mléce/nakrájenou na kostičky/ …
KUŘECÍ STEHÝNKA S TĚSTOVINAMI - OPRAVDU VÝBORNÉ
Potřebné ingredience
pro 4 osoby 4 kuřecí stehna, 5 cibulí, 15dkg anglické slaniny, houby (nejlepší jsou hříbky, ale teď nejsou a tak jsem dělala se žampionama a je to taky výborné), těstoviny (kupuji tříbarevné, hezky to vypadá) DÁLE: sůl, pepř, bazalku, provensálské koření, koření na kuře
Postup přípravy
Do pekáče nakrájíme cibuli na plátky. Přidáme na kousky nakrájenou anglickou slaninu a houby. Vše promícháme, osolíme a okořeníme. Navrch naskládáme osolená a okořeněná kuřecí…
Kuřecí ptáčky
Potřebné ingredience
* okurky * 2 vejce * 4 plátky kuř. prsíček * 2 lžíce medu * cibule * slaninu nebo salám * 1 citron * gril. koření * hořčici * sůl * pepř * olej * přílohu : rýži
Postup přípravy
Uvaříme vejce natvrdo ..
Nakrájíme slaninku nebo salám a okurky, cibuli najemno..
Kuř.prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí.
Na každý plátek dáme půl…
Pečená kuřecí prsa na bílém jogurtu
Potřebné ingredience
kuřecí prsa, 1 velký bílý jogurt, bazalka, česnek, kari, brambory, máslo, mlíko,
Postup přípravy
Tento recept mám od švagrové, takže už si přesně nepamatuji, zda ho dělám přesně podle návodu, možná jsem si ho malinko upravila, ale je to fakt mňamka a příjemná změna.
Kuřecí nudličky na víně
Potřebné ingredience
Suroviny pro 2 osoby: 250g kuřecího (nebo krůtího) masa bez kostí, sůl, 2 lž. oleje, kousek cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, hladká mouka, 2 lžíce rajského protlaku, 3 lžíce červeného vína, cca 2 lžíce rybízového rosolu nebo džemu (nebo brusinkového kompotu), citronová šťáva, 10g másla.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky, vložíme na drobně nakrájenou cibuli osmahnutou na oleji, přidáme koření a za stálého míchání dusíme 2 minuty. Přidáme víno, 2 lžíce vody a krátce…
Jatýrka podle kata Mydláře
Potřebné ingredience
50 dkg kuřecích jater,1 pórek,1 zakysaná smetana,1 lžíce hladké mouky,olej,1 kostka kuřecího nebo slepičího masoxu,1 lžíce másla,pepř,sůl,vegeta speciál/nebo podravka/
Postup přípravy
Jatýrka si odblaníme a nakrájíme na malé kousky a opečeme na troše oleje,přidáme pórek nakrájený na kolečka.Podlijeme přidáme kostku masoxu a povaříme.Asi po 5 minutách zahustíme…