Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝNIKAJÍCÍ HONZOVE BUCHTY

VÝNIKAJÍCÍ HONZOVE BUCHTY

Potřebné ingredience

280ML mléka 62G rozpuštěného másla 250G hladké mouky 250g polohrubé mouky 5PL cukr moučka špetka soli 2ČL sušených kvasnic 1/2 sáčku prdopeč kousek másla na potření

Postup přípravy

Takhle jak je to napsáno,dáme postupně do pekárny a zapneme program-těsto. Po vyjmutí,rozdělíme na 12dílků. A dáváme náplň (tvaroh,povidla,nutelu). Zabalíme a dáváme na plech…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VALAŠSKÉ FRGÁLE

VALAŠSKÉ FRGÁLE

Potřebné ingredience

250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru citronová kůra a trochu šťávy 500 g polohrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále
(těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly a rozválíme na
průměr 30 cm.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
♫ VÝBORNÝ MAZANEC ♫

♫ VÝBORNÝ MAZANEC ♫

Potřebné ingredience

mléko, máslo (nebo Hera), cukr krystal, vanilkový cukr, sůl, polohrubá mouka, instantní droždí kdo má rád, tak rozinky, madličky, kandované ovoce...

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáváme ingredience podle uvedeného pořadí :
275ml mléka
100g rozpuštěného másla (nebo Hery)
5 lžic krystalového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Základní recept na chleba v domácí pekárně

Základní recept na chleba v domácí pekárně

Potřebné ingredience

300 ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 500 g hladké pšeničné mouky, 1 lžička inst. droždí

Postup přípravy

program základní (ETA - I KLASIK)
velikost I
kůrka střední

Recept je vhodný pro úplné začátečníky. Chlebík na fotce je přesně podle receptu, jen z hladké mouky. Část…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA DONUTKY  Z PEKÁRNY +++

TĚSTO NA DONUTKY Z PEKÁRNY +++

Potřebné ingredience

18dkg hladké mouky,18 dkg polohrubé mouky ,2 lžičky kvasnic,150 ml vlažného mléka,2 lžíce cukru , 1 vejce,5 dkg povoleného másla ,1 lžíce rumu nebo trest...

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté potom sypké a zapneme program Příprava těsta .Pokud by bylo těsto řidší nebo lepilo při prvním signále přidáme mouku .Vyválíme asi 1 cm plát já skleničkou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Drobenkové (žmolenkové) rohlíky

Drobenkové (žmolenkové) rohlíky

Potřebné ingredience

1 hrnek vody, šest lžic oleje, 1 vejce (nemusí být, ale jsou pak žlutější a jemnější - pokud bez vejce, pak přidat ještě dvě lžíce oleje), 3 hrnky hladké mouky, půl hrnku cukru, půlka droždí. Na drobenku - půl hrnku cukru moučka, půl hrnku hladké mouky (kdo má rád míň sladké, tak mouky asi 3:2) a tolik oleje, aby to drželo pěkně pohromadě. A ještě vajíčko nebo aspoň bílek na pomazání.

Postup přípravy

Naházet do pekárny nebo nechat vzejít kvásek a zadělat klasicky. Nechat kynout. Pokud těsto lepí, přidat ještě trochu mouky. Jakmile těsto zdvojnásobí objem, nabírat lžící,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOLÁČ Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-MOOOOC DOBRÝ,JEDNODUCHÝ A  HLAVNĚ RYCHLÝ !!!!!!POZOR VYKYNE TĚSTO TAK NA 3 KOLÁČE!!!!!!!

KOLÁČ Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-MOOOOC DOBRÝ,JEDNODUCHÝ A …

Potřebné ingredience

Je to těsto na kynuté buchty,ale mě nebavila ta piplačka s balením a plněním,tak jsem si vymyslela jednoduchý koláč-U NÁS MĚL VĚTŠÍ ÚSPĚCH NEŽ BUCHTY.VYZKOUŠEJTE,TO SE POVEDE KAŽDÉMU.

500 G HL.MOUKY.
2 -VAJÍČKA.
150 G-MÁSLA.
50 G -CUKRU KRYSTALU.
250 ML -MLÉKA.
1 SÁČEK SUŠENÉHO DROŽDÍ.

NÁPLŇ:TVAROH,HROZINKY,POVIDLA,MÁK,DŽEM.....CO MÁTE.

Postup přípravy

VŠE DÁME DO PEKÁRNY.NEJPRVE TEKUTÉ ,JAK PŘI PŘÍPRAVĚ CHLEBA.ZAPNEME PROGRAM PŘÍPRAVA TĚSTA.NECHÁME VYKYNOUT,PAK VYKLOPÍME NA POMOUČNĚNÝ VÁL A VYTVARUJEME SI KULATÝ BOCHÁNEK,TEN…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Úžasná veka - podle Marcely V. (Marcela+)

Úžasná veka - podle Marcely V. (Marcela+)

Potřebné ingredience

275 ml mléka, 1 vejce, 3 lžičky oleje, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 500 g hladké mouky, 2,5 lžičky droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom vytvarovat dva válečky a nechat na teplém místě asi 50 minut kynout. Pečeme asi 25 minut na 180 st.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ciabatta

Ciabatta

Potřebné ingredience

na pařené těsto: 200g hrubé mouky, 300ml vroucí vody na kynuté: 100ml vody, 300g hladké mouky,2 lžičky soli, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1/2 lžičky medu na ochucení: kmín, sekané olivy nebo sekaná sušená rajčata a tymián

Postup přípravy

do nádoby s nasazenými háky dáme hrubou mouku a přelijeme vroucí vodou, trochu vařečkou promícháme a necháme vychladnou, pak přidáme vodu a ostatní ingredience na kynuté těsto a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 150g špaldové celozrnné, 20g droždí, sůl, 200g mléka, cca 80 - 100g vody, 50g oleje. Náplň: šunka, poličan, niva. Vejce semínka, kmín,...

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně a necháme vykynout. Rozdělíme na 5 dílů, z každého vyválíme kruh a rozkrájíme ho na osminky. Jako náplň dáváme šunku, poličan a kopeček…

Zobrazit více...

Kategorie