Koláčky z domácí pekárny
Potřebné ingredience
60 dkg hladké mouky, 12 dkg cukr krupice, 4 lžičky sušeného droždí, 3 žloutky, špetka soli, 3 dcl mléka, 2 dcl oleje Náplň: tvaroh smíchaný s vanilk.cukrem a cukr krupice,nebo plníme povidlama,nebo vlašským ořechem. Drobenka: hladká mouka,cukr moučka,hera
Postup přípravy
Do pekárny dáme žloutky,mléko,olej a hl.mouku,cukr krupice,špetku soli,sušené droždí a dáme program těsto. Po vykynutí těsta dámě těsto na pomoučený vál a rozdělíme na menší…
Vánočka z pekárny
Potřebné ingredience
Na těsto: 200 ml mléka, 200 g rozpuštěného másla nebo hery, 3 rozšlehané žloutky, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 čajová lžička soli, 3 čajové lžičky sušené citronové kůry, 1,5 čajové lžičky sušeného droždí. Rozinky.
Postup přípravy
Všechny ingredience v uvedeném pořadí vložíme do domácí pekárny a zapneme program I. Klasik, kůrka střední, velikost I.
Po zvukovém signálu přidáme dvě hrstě rozinek.
Po…
Jak na pečení chleba v troubě
Potřebné ingredience
350 ml vody (mléka), 2 lžíce octa, lžíce oleje, 2 lžičky soli, 50 g celozrnné mouky (pšeničná, špaldová, vločky,..), 150 g žitné mouky, 360 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí ( 1/4 čerstvého + lžička cukru)
2 či více lžiček drceného kmínu, hrst semínek - slunečnice, dýně, tykev, lněné semínko..
Postup přípravy
Těsto na chleba si připravím na program Klasik v pekárně (lze i na program Těsto). Před posledním kynutím (u Ety Siesty čas cca 1:40) těsto vyndám z pekárny a pobouchám ho na…
Bageta z domácí pekárny
Potřebné ingredience
150 ml vody, 200 ml mléka, 3 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 200 g grahamové mouky, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1/2 kostky droždí
Postup přípravy
Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…
Normální chleba :-)
Potřebné ingredience
450 ml vody, 4 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 500g hladké mouky, 400g žitné tmavé chlebové mouky, 3-4 lžičky soli (jak kdo má rád), 1 celé droždí, lžička kmínu
Postup přípravy
Těsto si nechám udělat v pekárně na základní program a před pečením ho dám kynout do ošatky vysypané solamylem na dalších 1/2-3/4 hodiny (celé v igelitu), poté přiložím plech s…
Honzovy buchty
Potřebné ingredience
- 250ml vlažného mléka, - 150g rozpuštěného másla, - 2 žloutky, - 2 lžíce citr. šťávy, - strouhanou kůru z jednoho citronu, - 500g hladké mouky, - 50g cukru, - 2 sáčky vanilkového cukru, - trochu rumu, - špatku soli, - 1 a půl lžičky sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého) - máslo na potírání při pečení
Postup přípravy
- Všechny inglredience dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO
- Po vykynutí těsto rozdělíme na kousky, které plníme např. tvarohem, povidly, jablečnými povidly, mákem...
Opičí chléb - Monkey bread
Potřebné ingredience
TĚSTO: °80 ml vlažné vody °180 ml vlažného mléka °1 vejce °20 g rozehřátého másla °280 g hladké mouky °340 g polohrubé mouky °70 g cukru krystal °1/2 kostky čerstvého droždí OBALOVACÍ SMĚS: °125 g rozehřátého másla °2 polévkové lžíce mleté skořice °160 g cukru krystal °půl hrnku mletých vlašských ořechů
Postup přípravy
Suroviny na těsto dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program těsto.
Připravíme si obalovací směs - v jedné misce rozpustíme máslo, v druhé smícháme sypké suroviny.
Rohlíky
Potřebné ingredience
250ml mléka,2 vejce,3 lžíce oleje,špetka cukru,2 lžičky soli,500g hladké mouky,1a 1/2lžičky droždí program těsto
Postup přípravy
Po vykynutí vytvarujeme rohlíky a necháme ještě chvilku nakynout,pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem,hrubou solí,mákem .Pečeme asi 10min. na 220°C,potom troubu ztlumíme…
Výborné a jednoduché koláčky
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 150 g rozpuštěné Hery, jedno malé vajíčko, lžíce citronové šťávy, vanilkový cukr, 50 g cukru, špetka soli, 500 g hladké mouky, půlka čerstvého droždí*****
Náplň - 2 tvarohy, vanilkový pudink v prášku, cukr, kompotované broskve
Postup přípravy
Připravíme si těsto v pekárně, pokud je moc řídké, přisypeme trochu mouky. Hotové těsto rozválíme na obdélník, potřeme lehce olejem (rozpuštěným máslem) a stočíme do rolády.…
Kuřecí roláda z domácí pekárny
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa a všechno co nám chutná
Postup přípravy
Dáme první patro masa, potom všechno možné a další maso..
Já jsem použila 1kg prs a pekla jsem to hodinu a půl