Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houstičky

Houstičky

Potřebné ingredience

300ml. mléka,
200 gr. hladké mouky,
100 gr. polohrubé mouky,
250 gr. celozrnné špaldové mouky,
2 lžičky soli,
1 lžička cukru,
1/2 kostky čerstvého droždí

Postup přípravy

Vše vložíme do pekárny, program Těsto.
Po vyndání rozdělte těsto na 16 dílů, upleťte housky nebo udělejte bochánky, jak má kdo rád:-) a nechte na plechu ještě 30 minut kynout.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
LANGOŠE

LANGOŠE

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 1 bílý jogurt, malá lžička cukru, lžička soli, lžička jedlé sody, kostka droždí, 2 dcl mléka, 6 lžic oleje.

Postup přípravy

UDĚLÁME KVÁSEK Z DROŽDÍ, HLADKÉ MOUKY A TROCHY MLÉKA. VŠE NASYPEME DO PEKÁRNY - PROGRAM TĚSTO, NEBO DORT - TEN VYUŽÍVÁM NEJČASTĚJI, ZAČNE MI IHNED MÍCHAT, KDYŽ PROGRAM SKONČÍ,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBOVKY

CHLEBOVKY

Potřebné ingredience

200 ml vlažné vody( možná i méně,dávám jen od oka) ,1,5 lžičku sole,1,5 lžičku kmínu (lepší je drcený),2 menší uvařené brambory,0,5 kg hl. mouky ,1,5 lžičky droždí

Postup přípravy

vše naházet do pekárny,brambory jsou uařané a nastrouhané. Pak program těsto.
Udělat bochánky (těsto je maličko lepkavější),položit na pečicí papír ,ještě půl hodinky kynout na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vanilkoví šneci

Vanilkoví šneci

Potřebné ingredience

recept na těsto pochází odsud: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2429 ..............350 ml mléka
1 ks vejce,
120 ml oleje,
1 lžička octa,
špetka soli,
600 g polohrubé mouky,
30 g cukru krupice,
1 a 1/2 lžičky sušeného droždí ,
......dále již vlastní experimenty s vanilkovými náplněmi .......NÁPLŇ č.1:
100 g Vanilmixu na náplň ,
300 ml studené vody na náplň,
....NA POTŘENÍ: 1 ks vejce nebo 1/2 deci mléka,
....NA POSYP:
sekané mandle, ořechový krokant, nemletý mák, sezam, čokorýže a pod...

Postup přípravy

Zpracujeme těsto a po vykynutí jej rozdělíme na dvě pulky. Každou vyválíme do obdélníku a potřeme náplní z Vanilmixu. Pozor, musí být dobře nabobtnaný a tuhý. Pak těsto smotáme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vynikající kynutý hanácký koláč na 2 plechy-recept mé maminky,dlouhodobě používaný

Vynikající kynutý hanácký koláč na 2 plechy-recept mé…

Potřebné ingredience

250ml mléka,2 žloutky,100ml majolky,1 dl oleje,špetka soli,citr.štˇáva a kůra,600g hl.mouky/ spíše více/,8 lžiček cukru,2 lžičky suš.droždí

Postup přípravy

Do pekárny vkládáme v uvedeném pořadí,zapnete program TĚSTO...po vykynutí dát na 2 plechy-s pečícím papírem,potřeme povidly a tvaroh.nádivkou/pevný tvaroh,vejce,ml.cukr,trošku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí knnedlíček

Domácí knnedlíček

Potřebné ingredience

.1/4 l mléka, 1 vejce, 1/2 hrubé mouky, 1 čl soli, 1 čaj. l. sušeného droždí, pokud chceme přidáme rohlík

Postup přípravy

V pekárně program těsto. Vykynuté vyklopíme vytvarujeme do dvou šišek. Necháme odpočinout. Šišky projedeme v hr. mouce a vaříme v osolené vodě25minut v polovině otočíme.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Františky

Františky

Potřebné ingredience

MMB

Postup přípravy

úžasné

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Minirohlíčky dle MMB

Minirohlíčky dle MMB

Potřebné ingredience

jsou úžasné, díky za recept

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí bosniaky z bramborového těsta

Domácí bosniaky z bramborového těsta

Potřebné ingredience

500g hladkej múky, v šupke varené zemiaky(brambory) 3-4 väčšie (asi 200g) kocka droždia, trochu cukru, šálka teplej vody (250ml), lyžička soli

Postup přípravy

z tohto cesta robievam aj zemiakový chlieb ...........................................
Yvonnka ID 32423 takto UPRAVILA RECEPT pro pekarnu-250ml mleka, vice mouky-tak 550…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jak na pečení chleba v troubě

Jak na pečení chleba v troubě

Potřebné ingredience

350 ml vody (mléka), 2 lžíce octa, lžíce oleje, 2 lžičky soli, 50 g celozrnné mouky (pšeničná, špaldová, vločky,..), 150 g žitné mouky, 360 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí ( 1/4 čerstvého + lžička cukru)

2 či více lžiček drceného kmínu, hrst semínek - slunečnice, dýně, tykev, lněné semínko..

Postup přípravy

Těsto na chleba si připravím na program Klasik v pekárně (lze i na program Těsto). Před posledním kynutím (u Ety Siesty čas cca 1:40) těsto vyndám z pekárny a pobouchám ho na…

Zobrazit více...

Kategorie