Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houstičky-osvědčené a jako od pekaře

Houstičky-osvědčené a jako od pekaře

Potřebné ingredience

250 ml mléka (podle potřeby i 270 ml)
1 žloutek
2 lžíce rozpuštěného sádla
500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
20 g čerstvých kvasnic

bílek na potření, sezam, mák, kmín na posyp

Postup přípravy

Program těsto, uplést housky,potřít bílkem a posypat kdo co má rád..
pak klasicky upéct v troubě do zlatova- peču tak 170st...ale záleží jak kdo je zvyklý a peče mu trouba

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makovec v pekárně

Makovec v pekárně

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka (250ml)
1 vejce
½; hrnku oleje
2 lžíce rumu
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
něco přes 1/2 hrnku máku (nemlít!)
1 vanilkový cukr
1 a 1/2 lžičky sušených kvasnic
sůl, citronová kůra, skořice

Postup přípravy

Program Klasik, barva světlá, velikost 1 (během pečení kontrolujeme špejlí - přidávala jsem 12 minut)

receptík není můj,ale velmi nám chutná..

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bylinkový chlebík s hermelínem*

Bylinkový chlebík s hermelínem*

Potřebné ingredience

150 ml mléka, 1 rozšlehané vajíčko, 1 zakysaná smetana, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1/2 kávové lžičky soli,sáček droždí, bylinky(dala jsem petrželku),hermelín

Postup přípravy

ingredience na těsto v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program KLASIK -standartdní pečení chleba.
Hermelín na kostičky jsem přidala až úplně nakonec,těsně před…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Základní chleba od Milky

Základní chleba od Milky

Potřebné ingredience

380g vody
2 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1-2 lžičky cukru
600g mouky (400g hladké, 100g žitné celozrnné, 100g jiné, např.špaldové)
1/2 sáčku sušeného droždí " s modrým ptákem" Saf nebo 1/4kostky čerstvého
2-3 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy

Všechny suroviny dáváme do pekárny v pořadí, jak jsou v surovinách popsané, tedy nejdříve tekuté přísady a potom sypké. Poměry mouky můžeme libovolně měnit, při zachování 600g.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Potřebné ingredience

4 vejce,1 hrnek moučkového cukru,vanilkový cukr,citr. kůra,2 hrnky polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,250 ml smetany /pokud není,může být 125 ml mléka + 125 ml oleje/,ořechy,čokoláda,vše co máte rádi.

Postup přípravy

Vejce ušleháme s mouč. cukrem,vanilkovým cukrem a citr. kůrou dohromady,přidáme mouku s práškem do pečiva a smetanu,zamícháme,nakonec přidáme dle chuti ořechy nebo čokoládu,dětem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

350 ml mléka
1 čajová lžička soli
140 g másla
2 žloutky
citronová kůra
800 g hladké mouky
80 g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
necelý balíček kvasnic
20 g hrozinek ( nemusí být )
20 g sekaných mandlí ( nemusí být )
bílky na potření

Postup přípravy

Příprava těsta v domácí pekárně.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VEKA

VEKA

Potřebné ingredience

290 ml mléka, 1 rozšlehané vejce (ale zvládne ho zpracovat i pekárna, já dávám celé- tedy bez skořápky), 3 čaj. lžičky oleje (dávám olivový, je chutnější), 1 čaj. lžička citron. šťávy (může být i citronka), 500 g hladké mouky, 2 čaj. lžičky soli, 2,5 čaj. lžičky droždí (mně se nejvíc osvědčilo sušené s modrým ptákem)

Postup přípravy

Přísady dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedeny. Na pekárně Eta Siesta dám program Toastový. Kdo chce veku vyšší a nadýchanější, může hodinu před koncem programu pekárnu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rychlý biskupský chlebíček

Rychlý biskupský chlebíček

Potřebné ingredience

kelímek zakysané smetany, kelímek polohrubé mouky, půl kelímku cukru, 1 vejce( dle velikosti kelímku), lžíce oleje, kypřící prášek do pečiva,rozinky, kandované ovoce, slunečnicová semínka

Postup přípravy

Ingredience na těsto dáme do pekárny chleba a zapneme program DORT(pekárna ETA), po zaznění akustického signálu přidáme rozinky a semínka. Pečeme asi 15-20 min. Dobu pečení je…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborný KMÍNOVÝ CHLÉB  z domácí pekárny

Výborný KMÍNOVÝ CHLÉB z domácí pekárny

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 200 ml vody, 2-3 lžíce oliv.oleje, 1-2 lžíce octa, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 350g hl.mouky (mě se osvědčila ARO), 200g celozrnné žitné chlebové mouky (nejlépe jemně mletá Předměřická), 1 vrchovatá lžička celého kmínu, 1-2 vrchovaté lžičky drceného( ne mletého) kmínu nebo chlebového koření (koupíte v DM drogerii) a 1/3 kostky čerstvého droždí nebo 1 lžička suš.droždí (modrobílé s vlaštovkou) doprostřed do menšího důlku v mouce. Po signál.znamení: slun.semínka nebo sezam, čerstvá či osmahnutá cibulka, česnek, mleté škvarky..., ale já nejraději přidávám cca 1 vrch.lžíci Semínkové směsi-Natural paradise (slunečnice, dýně, pinie).

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do formy v pořadí tak, jak je uvedeno v rozpisu. Pečeme na program 1-základní (ne celozrnný!), kůrka tmavá (nebo jak má kdo rád).
Mouky smíchám v míse a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborný chléb

Výborný chléb

Potřebné ingredience

1 1/2 odměrky vody, 2 odměrky hladné mouky, 2 odměrky tmavé chlebové mouky, 1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce kmínu (možno i jiná semínka podle chuti), 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička sušeného droždí.

Postup přípravy

Vše nasypeme do pekárny v tomto pořadí nebo prohněteme ručně. V pekárně to trvá dohromady s kynutím i pečením 3:30 h. Jednou odměrkou mám na mysli cca 240 ml. Tato odměrka je…

Zobrazit více...

Kategorie