Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAKOVEC ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

MAKOVEC ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Potřebné ingredience

2 hrnky mléka (i sojové), 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, hrnek cukru , 3 hrnky celozrné špaldové mouky (jemně mleté), 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mletého máku..

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a dáme péct - dala jsem program RYCHLÝ a nechám 10 min promíchat, poté vyndám hák a zapnu PEČENÍ. Po ukončení píchnu špejlí a v případě, že…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cibulový chléb

Cibulový chléb

Potřebné ingredience

310ml vody, 1PL oleje, 1PL octa,380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 2ČL soli, 1ČL cukru, 1/4 kostky droždí, 1ČL drceného kmínu, 1 středně velká cibule a hrst majoránky.

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Cibuli pokrájíme na jemno a spolu s majoránkou vložíme po zaznění signálu na přisypání semínek. já sypu cibuli dřív, těsto mi zřídne a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houstičky podle babičky

Houstičky podle babičky

Potřebné ingredience

700g hladké mouky, 550ml mléka, 1 lžička cukru, 1/2 čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného), 2 lžičky soli, 3 PL olivového oleje. Na pomašlování vejce, na posyp: hrubá sůl, kmín.... mák.

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny, zapneme program těsto, po vykynutí umotáme housky nebo rohlíky, pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem, dáme péct do vyhřáté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAZANEC ČI VÁNOČKA - VŠE NA GRAMY:)

MAZANEC ČI VÁNOČKA - VŠE NA GRAMY:)

Potřebné ingredience

260g mléka, 55g oleje, 500g hladké mouky, 100g cukru, 20g droždí, 1 vanilkový cukr, špetka soli, rozinky, na potření 1 vejce a mandle

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny a zapneme program Těsto. Rozinky spařené horkou vodou přidáme k těstu po zvukovém signálu. Poté vytvarujeme bochánek či vánočku, dáme na plech vyložený…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOMÁCÍ VEKY!!!

DOMÁCÍ VEKY!!!

Potřebné ingredience

NA DVĚ VEKY:290/300ML VLÁŽNÉ MLÉKO 1LŽIČKA CITRONOVÉ ŠTÁVY,2LŽIČKY SOLI,1/2DROŽDÍ ROZDROBIT,A 500KG HLADKÉ MOUKY,VEJCE NA POMAŠLOVÁNÍ

Postup přípravy

DO PEKÁRNY DÁME POČÍNAJE MLÉKEM VŠECH NY SUROVINY,JÁ NECHÁM POUZE VYMÍCHAT TĚSTO A KYNOUT DÁVÁM NA TALÍŘ POSYPANÝ MOUKOU NA 30-40MINUT.PAK PROPRACUJI RUKOU A ROZDĚLÍM NA DVA DÍLY…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dvoubarevné rohlí(č)ky se spirálou

Dvoubarevné rohlí(č)ky se spirálou

Potřebné ingredience

Těsto: 280-300ml vlahé vody,350g polohrubé mouky, 300g hladké mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 42g droždí, 1 lžička cukru, 1-1,5lžičky soli, 50-80ml oleje, 3-4 lžíce jemných ovesných vloček, 1 lžíce lněného semínka, vejce na potření. 1-2 lžičky mleté sladké papriky a 1 lžíce oleje

Postup přípravy

Všechny suroviny kromě posledních dvou dáme do pekárny a necháme vypracovat těsto.

Až je těsto vymíchané, vyndáme je z pekárny a na vále odkrojíme třetinu těsta.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cuketový chleba z pekárny

Cuketový chleba z pekárny

Potřebné ingredience

400 g najemno nastrouhané cukety*1lžička cukru*2lžičky soli*2lžičky sušeného droždí*300 g hladké mouky*100 g žitné mouky*200 g celozrn. mouky*kmín*slunečnice

Postup přípravy

Do nádoby dáme nastrouhanou cuketu, neždímu ji, nechám ji i s vodou, pak nasypu mouky a do jednoho rohu dám sůl a do protějšího cukr s droždím. Pekárnu nastavíme na střední…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí chleba-bochník omega 3

Domácí chleba-bochník omega 3

Potřebné ingredience

280ml vody,185g bílý jogurt,1 1/2 pol.lžíce řepkového oleje,3 p.l. melasy,2 malé lžičky soli,1 p.l. sušeného mléka,200g pšeničné mouky hladké,270g žitné mouky,140g celozrnné mouky,30 g pšeničných klíčků,4 malé lžičky čerstvého droždí,70 g lněných semínek,60 g slunečnicových semínek

Postup přípravy

Zvolte požadovanou hmotnost chleba-tento recept je na 1000g.Ingredience vkládáme do pekárny v následujícím pořadí-voda,jogurt,olej,melasa,suš.mléko,droždí.pak přidáme 3 druhy…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAKOVEC z domácí pekárny

MAKOVEC z domácí pekárny

Potřebné ingredience

11/2 hrnku mléka 3 lžíce oleje 3 lžíce rumu 2 vejce 1 hrnek mletého máku 1 hrnek krupicového cukru 2 lžičky citronové kůry 1 lžíce citronové šťávy 1 vrchovatá lžička skořice 1 vanilkový cukr 2 1/2 hrnku hladké mouky 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Suroviny o pokojové teplotě dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí (napřed tekuté, pak sypké) a zvolíme program, určený k pečení moučníku s práškem do pečiva. Po umíchání…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
České kynuté buchty

České kynuté buchty

Potřebné ingredience

0,5 kg polohrubé mouky -4 vrchovaté lžíce cukru krupice -5 dkg másla -1 žloutek -1 lžička citr. šťávy -1/2 až 3/4 lžičky soli -3 dl mléka...já dávám 2 dl mléka. -1/2 balíčku vanilkového cukru -sušené droždí na 0,5 kg mouky Náplň: -cca 35 dkg netučného tvarohu ve vaničce (ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc) -1 vejce -3 lžičky vanilkového pudinkového prášku -cukr krupice podle chuti Žloutek, tvaroh,pudink. prášek si rozmícháme a osladíme podle chuti, nakonec vmícháme sníh.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo…

Zobrazit více...

Kategorie