Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slaný koláč s hermelínem

Slaný koláč s hermelínem

Potřebné ingredience

N těsto:50 dkg hl.mouky,1 celé sušené droždí,1 rovná lžička soli,15 dkg rozpuštěné Hery,1 zakysaná smetana,200ml mléka Na obložení:30 dkg cukety nakrájené na kostičky,15 dkg anglické nakráj.též n kostičky,20 dkg šunky na kostičky,1 zakysaná smetana,2 vejce,pepř,sůl,3 hermelíny nakrájené na kostičky (používám ten za 13 Kč)

Postup přípravy

Do nádoby dáme mléko,zakys.smetanu rozpuštěnou heru,mouku na to droždí a sůl a zapneme program těsto,necháme pracovat.Mezi tím si připravíme vše na náplň-vše pokrájíme a v míse…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
moje první obr housky

moje první obr housky

Potřebné ingredience

1 vajíčko,225ml mléka, 60g másla, 1 kávová lžíce soli, 2 polévkové lžíce cukru, 400g hladké mouky, 7g suché droždí

Postup přípravy

nastavím program na kynutí, u mé pekárny 1,5h ...jako pokaždé, dohromady necháme promíchat, vykynout a pak vytáhneme a jen spleteme copky, potřeme vajíčkem a vložíme do trouby cca…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb Šumava II

Chléb Šumava II

Potřebné ingredience

Suroviny: 285 ml vody 1,5 lžíce octa 1,5 lžíce oleje 1 lžíce cukru 1 lžíce soli 1,5 lžíce kmínu 270 g pšeničné chlebové mouky 108 g žitné chlebové mouky 54 g pšeničné celozrnné mouky 54 g žitné celozrnné mouky 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejdříve všechny tekuté přísady, pak všechny suché.

Pekla jsem v pekárně Eta Harmony - Program základní - Velký chléb (na fotografii je totiž chléb z 1,5…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíkové mumie

Rohlíkové mumie

Potřebné ingredience

Jakékoliv rohlíkové těsto, krátké párky, vajíčko na potření, semínka

Postup přípravy

Z těsta vyválet proužky a těmi omotat jednotlivé párky asi do 3/4, pak nechat volné místo ("obličej") a nad ním zase pokračovat do konce párku. Potřít vajíčkem, posypat…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Potřebné ingredience

300ml vody, 100ml oleje, 250g poluhrubé mouky, 350g hladé mouky, 1 lžička soli, asi 1/4 droždí Anglická slanina, sýr, grilovací koření, olej

Postup přípravy

Zadělat těsto v pekárně. Ohlídat a event. přidat tekutiny nebo mouku.
Vyválet rohlíky, nechat je asi 30 min. na plechu přikryté kynout, poté potřít grilovacím kořením…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pudinková bábovka z domácí pekárny

Pudinková bábovka z domácí pekárny

Potřebné ingredience

200ml oleje, 4 rozšlehaná vejce, 10lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 5 sáčků pudinků a 1 lžíce hladké mouky s 1 práškem do pečiva

Postup přípravy

Vše v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny, zapneme program Dort, kdy se hned začnou metly otáčet, nejprve pomalu a pak rychle. Toto necháme asi 5-8 minut, pak vypneme, vyjmeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzská bageta

Francouzská bageta

Potřebné ingredience

400ml vody, 1a1/2 pol.lž. medu, 1a1/2 čaj.lžičky soli, 1a1/2 čaj. lž. cukru, 800g hladké mouky, 1a1/2 balíčku suchého droždí

Postup přípravy

Jakmile je těsto hotové, rozdělíme na 2-4 díly, vymodelujeme je do tvaru dlouhých bochníků (baget) a necháme odležet po dobu 30-40 minut. Uděláme v horní části několik šikmých…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mramorová bábovka z pekárny

Mramorová bábovka z pekárny

Potřebné ingredience

Na těsto: 250ml šlehačky na šlehání (pokud máme šlehačku jen 200ml, tak zbytek dolijeme mlékem), 3 celá rozšlehaná vejce, 250ml cukru, 1 vanil. cukr, 500ml polohrubé mouky, 1 prdopeč. Na obarvení: 2PL mléka a 1,5 lžíce sypkého kakaa, cukr dle chuti.

Postup přípravy

Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program DORT, který okamžitě začne suroviny míchat. Necháme takto asi 5-10minut, pak vypneme. Do hrnečku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sekaná z pekárny

Sekaná z pekárny

Potřebné ingredience

1kg mletého mix masa, 2vejce, hrst majoránky (doporučuji méně), pepř, sůl, 4 větší stroužky česneku, 1 střední usmaženou cibulku i s trochou oleje, 2-3 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky prdopeče, 2lžíce Bramboráku v prášku (nedávala jsem tam, bramborák v prášku nekupuji).

Postup přípravy

Vše v míse smícháme, když je řídké přidáme strouhanku. Když husté-trochu oleje. Dáme do pekárny a zapneme pečení. Peče se asi 1hod.20minut. Vyklopíme z formy a neotáčíme, krájíme.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
♥Môj najlepší domáci chlebík♥

♥Môj najlepší domáci chlebík♥

Potřebné ingredience

400g hladkej múky, 100g celozrnnej múky, 350 ml vody, 2 ČL soli, 1 PL octu, 2 PL oleja, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL slnečnice, 1 ČL ľanových semienok, 1 balíček sušeného droždia.

Postup přípravy

Do pekárne si postupne dáme vodu, soľ, ocot, olej, rascu, múku, semienka a droždie. Nastavíme základný program, hmotnosť 1000 g a strednú kôrku. Môj syn tento chlebík miluje♥♥♥.

Zobrazit více...

Kategorie