Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MŮJ PRVNÍ KMÍNOVÝ CHLEBÍK PODLE MARTINKY P.

MŮJ PRVNÍ KMÍNOVÝ CHLEBÍK PODLE MARTINKY P.

Potřebné ingredience

Tak tady je,jak jsem slíbila.Moc a moc všem děkuji za rady a pomoc...bez Vás by nebyl ještě ani teď. Omlouvám se,že vkládám sem,ale nějak mi to nejde vložit ke mě..

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chléb

Kmínový chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 ml vody 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 1 lžičku kmínu 500 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale vždy by základem mělo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Tvarohový mazanec od Anndy

Tvarohový mazanec od Anndy

Potřebné ingredience

Suroviny: 160 ml mléka 2 vejce 250 g tučného tvarohu (40%) 80 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr pár kapek citronového aroma 1/2 lžičky kardamonu špetka soli 500 g hladké mouky 1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí 1 lžička cukru na čerstvé droždí

Postup přípravy

po zvukovém signálu (2:11 h pekárna Bifinett) přidáme hrst rozinek

Postup:
Pokud nemáme program Sladký (pečení s droždím, těsto kyne!), zvolíme Program Základní / stupeň…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 150 ml bílého jogurtu 1 lžíce oleje 200 ml vody 2 lžičky cukru 2,5 lžičky soli 300 g polohrubé mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 100 g žitné chlebové mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme po lžičce: sezam, lněné, kmín, dýně, tykev

Postup přípravy

Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Jemný chlebík, který jsme si moc oblíbili...

Recept je vyzkoušený podle receptu z Dáma.cz

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Česnekový chléb

Česnekový chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml mléka 2 lžíce bílého jogurtu 1,5 lžičky soli 500 g polohrubé mouky 1 lžička sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme asi 20 stroužků nasekaného česneku osmaženého na troše oleje, necháme chvíli na savém papíru okapat

Postup přípravy

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Kdo miluje česnek jako my, pochutná si .... Je to opravdu výborný chlebík.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
česnekový chlebík s restovanou cibulkou

česnekový chlebík s restovanou cibulkou

Potřebné ingredience

350 ml,vody,1 lžíce jablečného octa,2 lžičky soli,1 lžička kmínu,1 lžička cukru,3 až 5 stroužků česneku,2 cibule orestované na 2 lžících oleje,500 g chlebové mouky(míchám světlou,tmavou,grahamovou-kupuji v kaufu),půl kostky čerstvého droždí.

Postup přípravy

Dát do pekárny v tomto pořadí

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Silvestrovská domácí veka

Silvestrovská domácí veka

Potřebné ingredience

270 ml. vlažného mléka 1 káv. lžička citronové šťávy (může být i citronka) 3 káv. lžičky oleje (olivový, slunečnicový, co máte rádi) 1 vejce 500gr. polohrubé mouky 2 káv. lžičky soli 1/2 káv. lžičky cukru krystal 2/5 káv. lžičky sušeného droždí ( je to půl balíčku - s vlaštovkou)

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny, zapneme program těsto. Po nakynutí těsto vyjmeme, mírně zpracujeme, rozdělíme na dva díly a utvoříme z nich válečky na celou délku plechu. Dáme na pečící…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)

Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)

Potřebné ingredience

600 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 cukr vanilkový, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 2 vejce, 120 g Hery, lžička soli, sekané mandle, lžička citrónového aroma nebo nastrouhaná citrónová kůra

Postup přípravy

Jako vždy (ať vánočka na vánoce nebo pletenec na velikonoce) podle Alena M. (MachyA) ID 51989 - NEJÚŽASNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PLETENEC (nebo mazanec, vánočka) nejen v domácí pekárně! -…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka-rodinný recept

Vánočka-rodinný recept

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky,špetka soli,12dkg cukru,12dkg másla,2 žloutky,3 dkg droždí,250 ml mléka,1 vanilkový cukr,rozinky,plátky mandlí,nastrouhaná citronová kůra,vejce na potření.Z této dávky jsou 2 vánočky.

Postup přípravy

Já těsto zadělávám v domácí pekárně,ale jde zadělat i ručně.Do pekárny dáme ingredience nejdříve tekuté,pak droždí a dále všechny sypké.Podle potřeby dosypáváme mouku,těsto by…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLÉB SE SÝREM COTTAGE-VÝBORNÝ

CHLÉB SE SÝREM COTTAGE-VÝBORNÝ

Potřebné ingredience

100ml vlažného mléka,100ml vlažné vody,1vejce,30g rozpuštěného másla,1lžička cukru,2lžičky soli,125g sýru cottage-přírodní bez příchutě,500g hladké mouky,1lžička sušeného droždí

Postup přípravy

ingredience vkládám podle pořadí....Mám pícku MOULINEX-dávám program 3,750g,stupeň opečení 2..Ale holky Vy jste šikovné,přizbůsobíte si to svým,i jiným píckám...
Přeji dobrou…

Zobrazit více...

Kategorie