Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ŽEMLIČKY TANÁD

ŽEMLIČKY TANÁD

Potřebné ingredience

260ml vlažnej vody, 20ml oleja, 1PL medu, 21g čerstvých kvasníc, 350g polohrubej múky, 160g hladkej múky, 1ČL soli. Na ozdobenie: slnečnicové, alebo tekvicové semiačka.

Postup přípravy

Suroviny tak ako sú písané vložíme do pekárničky a dáme program cesto.
Po vykysnutí cesto vyberieme spracujeme a nakrájame na kúsky, z ktorých vytvarujeme žemličky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborná pizza pro rodinu hamounů (recept od Kamilky ID 193035)

Výborná pizza pro rodinu hamounů (recept od Kamilky ID…

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 75 ml oleje, 300 g hladké mouky, 1ČL soli, 1 ČL oregana, 1 ČL cukru, 1 ČL vegety (podravky), 1,5 ČL sušeného droždí.

Postup přípravy

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme program těsto. Mezitím si v šálku udělejte směs na potření, t.j. kečup + 4 stroužky prolisovaného česneku (záleží na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
buchty s marmeladou

buchty s marmeladou

Potřebné ingredience

500g mouky plohrube, pul sklenice vody,22g drozdi,sul,cukr spetka,2vejce a 3lzice oleje ,marmelada

Postup přípravy

do pekarny vlijeme vodu o pokojové teplotě pak olej dve rozmichane vejce osolime pridame mouku cukr a na zaver rozdrobíme cerstve drozdi zvolime program na zapracovani a vykynuti…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné pletýnky s kysanou smetanou,perfektně nadýchané a měkké.

Celozrnné pletýnky s kysanou smetanou,perfektně…

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky 100 g chlebové žitné 100 g chlebové pšeničné 50 g celozrnné mouky 125 ml mléka 125 ml vody 2 čl soli 1 čl cukru 1 vejce 1 žloutek 20 g rozpuštěného másla 1/2 droždí přidat semínka...sezam,len,pohanku do náplně: půl kysané smetany a 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Recept jsem pozměnila ,původně je od paní Marta G. (Egreska) ID 16378 jen jsem místo bílé mouky použila i tu celozrnou,měla jsem 7 celkem velkých pletýnek.Postupovala jsem stejně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

250ml vlažné mléka,špetka soli,lžíce cukru,2 lžíce solamylu(já nedala ,dala jsem 1 vejce),lžíce rozehřátého másla,50dkg pol.mouky,2 lžičky suš.droždí

Postup přípravy

nasypeme do pekárny v obvyklém pořadí.Překvapila mě vláčnost těsta,nelepilo,jsem spokojená.Nevím odkud jsem si recept uložila,zda je odtud nebo odjinud,opravdu netuším!

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Voňavý chléb z kefíru

Voňavý chléb z kefíru

Potřebné ingredience

500g hl.mouky,1 lžička sušeného droždí,2 lžičky soli,1/2 lžičky cukru krystal.1 lžíce jablečného octa,2 lžíce olivového oleje,1 lžička drceného kmínu,350ml kefíru.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme kefír,přidáme,olej,ocet a nasypeme odváženou mouku.Do jednoho rohu dáme cukr,do druhého sůl a do třetího kmín,navrch na mouku nasypeme 1 lžičku droždí.Zapneme …

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBOVÉ BOCHÁNKY NEBO BAGETY

CHLEBOVÉ BOCHÁNKY NEBO BAGETY

Potřebné ingredience

300-320 ml vody(podle vlhkosti mouky-když sáhnete po promíchání na těsto,tak nesmí lepit-přidat mouku,jinak pokud je suché a v pekárně tzv.šustí,tak vodu přidejte) 2 PL octu 1 PL oleje 400 g hl.mouky 100 g žitné(ražné)tmavé chlebové mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 2 ČL soli 1 ČL cukru 1 PL kmínu(razce) 1/2 čerstvého droždí nebo 2 ČL sušeného

Postup přípravy

suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí

program příprava těsta(u Ety)

Po ukončení si těsto dáme na vál a rozdělíme na 4 části.Každou jemně zpracujeme na bochánky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
rohlíky

rohlíky

Potřebné ingredience

250 ml mléka špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 vejce 500 g hl.mouky 1,5 lžičky nebo necelá 1/2 dčerstvého droždí.

Postup přípravy

Cípem dáváme vždy na plech,aby se rohlíky při pečení neotevřeli.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 C asi 10 min.,pak stáhneme teplotu na 170 C a dopečeme,až mají zlatavou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pletienka s kyslou smotanou

Pletienka s kyslou smotanou

Potřebné ingredience

550 g hl.muky,125 ml tepleho mlieka,125 ml mineralky alebo vody,1/2 droždia,2 čl soli,1čl cukru,1 vajce,1 žltok,2 PL oleja,20 g rozpusteneho masla PLNKA:rozpustene maslo (asi 20g),1/2 kelímka kyslej smotany,vajičko na potretie a semiačka

Postup přípravy

Urobíme si kysnute cesto,kto ma da do pekarničky ,kto nie tak si urobí kvasok z mlieka ,droždia a cukru.Ja som muku miešala s pšenično-ražnou (50 g ).Do muky pridame kvasok,vodu a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
plněná focaccia

plněná focaccia

Potřebné ingredience

500g hladké mouky-dávám půl napůl s chlebovou, 400ml vlažné vody, lžička soli, 1sáček sušených kvasnic-vše dáme do pekárny.program kynuté těsto

Postup přípravy

Vykunuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozděláme rukama na placky, jde to dobře..promačkáme na papír, potřeme kečupem, dáme sýr a co je mom.v lednicizakryjeme druhou plackou,…

Zobrazit více...

Kategorie