Zamotaná ryba v domácí pekárně
Potřebné ingredience
Balení filetů z mořských ryb (já použila 800 g mražených filetů ze štikozubce chilského z Alberta), Niva (výseč cca 110 g), koření na ryby, máslo
Postup přípravy
Mražené rybí filety necháme povolit. Jemně okořeníme nejlépe kořením na ryby, můžeme i sladkou paprikou, pepřem... Nivu nakrájíme na špalíčky, nejméně na tolik kousků, kolik máme…
Kynutý knedlík-těsto z domácí pekárny-megavelký :-)
Potřebné ingredience
350 ml vlažného mléka,půlka kostky droždí,1 ks vejce,1 kávová lžička cukru,300 g polohrubé+300 g hrubé mouky,1,5 kávové lžičky soli.
Postup přípravy
V misce do vlažného mléka rozdrobím droždí,přidám cukr,nechám vzejít kvásek,poté naliji do pekárny a přidám ostatní ingredience v uvedeném pořadí.(můžete použít i suché droždí,v…
Domácí loupáčky :-)
Potřebné ingredience
450 ml vlažného mléka\r\n1 kg mouky\r\n120 g krupice.cukr\r\n100g sádla\r\n12g soli \r\n60g čerstvého droždí-já dala 1 bal.sušeného\r\n1 vejce
Postup přípravy
Vypracovat těsto,nechat vykynout, umotat rohlíky,nechat ještě vykynout na plechu.potřít rozšlehaným vejcem,posypat mákem a šup do trouby na 200 st.asi 15 minut.\r\nRecept není…
Langoše z jogurtu
Potřebné ingredience
250 ml vlaž.mléka, 100 ml bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 500 g hladké mouky 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 kostky droždí
Postup přípravy
Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do pekárny (droždí na jednu stranu, na druhou sodu) a zapneme na program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na kousky a roztáhneme do…
Celozrnné Kaiserky
Potřebné ingredience
250 ml vody, 3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 200 g pšeničné celozrnné mouky, 11dkg pšeničné hladké mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí.
Postup přípravy
Domácí pekárna zadělala těsto, pak jsem nechala ještě 20min pod utěrkou kynout a pak jsem udělala bochánky, na které jsem použila razítko na kaiserky, pomašlovala vejcem, posypala…
Pizza těsto z domácí pekárny-2 kusy
Potřebné ingredience
200ml vlažné vody,3 polévkové lžíce olivového oleje(můžete nahradit slunečnicovým),350g hladké mouky(část nahrazuji celozrnnou),1 lžička soli,1 vrchovatá lžička sypkého droždí
Postup přípravy
V uvedeném pořadí vložim do pekárny,já nastavuji program těsto-1hod,10minut.Po vykynutí rozdělím na dvě poloviny,obě rozválím na placku a vytáhnu na pizzu,položím na pečící papír…
Kváskový chléb s bramborákem
Potřebné ingredience
330 ml vody, 2 lžičky oleje, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky soli, 1,5 lžíce směsi na bramborák v prášku, 1,5 lžičky cukru, 75 g žitné chlebové mouky, 400 g hladké mouky, do rohu 1,5 lžíce hustého kvásku a do opačného rohu 9 -10 g čerstvého droždí.
Postup přípravy
Suroviny dáme do formy pekárny v uvedeném pořadí a použijeme program základní 1200 g, co nejtmavší barvu. Chlebík je chuťově velmi dobrý, světlý, výborný i druhý a třetí den.…
Kynutý stromeček místo vánočky
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g másla, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, ½ lžičky citronové kůry, 30 g droždí, 1 PL rumu, rozinky. Dále: 1 vejce na potření, mandlové plátky.
Postup přípravy
Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky, máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Obě tekutiny nalijeme do pekárny, nasypeme cukr (1 lžíci dáme stranou) a přidáme prosáté mouky…
Věnec se skořicí
Potřebné ingredience
4 hr.hladké mouky , 2 žloutky , 1 kostka droždí, 1 hr. mléka , 3 pol. lžíce cukru , špetku soli , 1/4 hr. oleje (másla )náplň : 15 dkg másla rozpustit a 8 - 9 pol.lžíc cukru krupice a 3 lžíčky skořice zamíchat
Postup přípravy
Vykynuté těsto vyválíme na obdelník a pomažeme náplní ,pak po délce zarolujeme a nařízneme na půl a upleteme jako cop a dáme na plech s pečícím papírem ,pečeme na 175 C asi 35 min…
Houskový knedlík - nejlepší recept
Potřebné ingredience
250 ml mléka,250g hrubé mouky,250g polohrubé mouky,1 vejce,1 lžíce olivového oleje,1 kávová lžička soli,1 kávová lžička krystal. cukru,čtvrtku kostičky droždí,2 rohlíky nakrájené na kostičky( den staré)
Postup přípravy
Do hnětací nádoby si dáme mléko,rozšlehané vejce,olivový olej,na to nasypeme odváženou mouku,do jednoho rohu dáme 1 lžičku soli a do druhého 1 lžičku cukru,navrch rozdrobíme…