Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Kynutý knedlík-těsto z domácí pekárny-megavelký :-)

0.0
Kynutý knedlík-těsto z domácí pekárny-megavelký :-)

Potřebné ingredience

350 ml vlažného mléka,půlka kostky droždí,1 ks vejce,1 kávová lžička cukru,300 g polohrubé+300 g hrubé mouky,1,5 kávové lžičky soli.

Postup přípravy

V misce do vlažného mléka rozdrobím droždí,přidám cukr,nechám vzejít kvásek,poté naliji do pekárny a přidám ostatní ingredience v uvedeném pořadí.(můžete použít i suché droždí,v tom případě cca 2 lžičky navrch mouky).Po vykynutí utvořím dvě šišky,které nechám ještě přikryté 30 minut kynout.Do velkého hrnce(já mám oválný) naliji vodu,do vroucí vody vložím jeden knedlík,vařím 10 minut z jedné strany,poté obrátím a vařím opět 10 minut z druhé strany-dohromady tedy 20 minut.Vyjmu,knedlík propíchám párátkem a potřu sádlem .Takto připravím i knedlík druhý.Samozřejmě,pokud máte větší hrnec,můžete vařit oba dva knedlíky najednou.Ale upozorňuji,že dost nabudou.Přeji dobrou chuť...

..těsto vykynuté v pekárně...

...utvořím dvě šišky,které ještě nechám kynout....

...po vykynutí uvařím každý knedlík zvlášť-přikrytý!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

smolinka1 1. 4. 2018, 22:29
Dnes sme robili 1x, vždy len kupujeme a teda knedľa podla receptu je výborná (Y)
Benjulka 31. 3. 2018, 19:53
Dnes jsem dělala poprvé knedlík a musím říct, že podle Vašeho receptu je opravdu výborný |:o) Dokonce jsme dnes slavili 1. narozeniny naší dcerky a k obědu byl guláš a knedlíky, všichni si moooooc pošmákli, moc děkuji za recept a přeji krásné pohodové velikonoce (L) Radka
Vera N 28. 12. 2015, 20:16
(Y) (Y) (Y)
plamenek 19. 1. 2015, 20:10
Na knedlíky jsem, si pořídila velký kastrol, přes dva hořáky, abych nečekala. Taky v něm vařím marmeládu, kečup atd. Mám do něj i pařák z jiného starého zavař.hrnce a tam vařím ovocné knedlíky nad parou, ty se nemusí píchat a vaří se jen 10 minut. Taky se tak dají vařit houskové knedlíky.
vlasson 20. 1. 2015, 11:41
@plamenek Evi,vařím knedlíky i podle jednoho zdejšího,oblíbeného receptu a to se mi obě dvě šišky do tohoto oválného hrnce vejdou,tyto moje knedlíky jsou nějak mega ,-) a musím je vařit po jednom...jen jsem recept přepsala,už jsem je několikrát dělala,vždy přikryté,ale byly na povrchu vždy na několika místech malinko rozvařené-asi tou sílou páry,dnes jsem zkusila klasicky,bez přikrytí,opět byly mega,ale na povrchu v pořádku...Už mám recept dlouho a tehdy u něho právě byla uvedena ta poklice...Tak jsem to malinko vychytala :-p (L) (L)
ukuk 19. 1. 2015, 19:30
(Y) |:o) děkuju ,vyzkouším jste šikulka šikovná |:o) (F)
vlasson 20. 1. 2015, 11:41
@ukuk Děkuji moc (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie