Grilované kuře pod cihlou
Potřebné ingredience
4 kuřecí prsa (150-200g každé), 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého), 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti, 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, Šťáva z 1 citronu, 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin), Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa), ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře)
Postup přípravy
Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování "Pollo al Mattone" - kuře pod cihlou...
Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou…
Steak z tuňáka na grilu
Potřebné ingredience
4 steaky z tuňáka 2cm silné, 1 svazek čerstvé bazalky, 4 stroužky česneku, 3 proužky citronové kůry, šťáva z 1 citronu (3 až 4 lžíce), 1 lžíce vinného octa, 1 hrnek extra panenského olivového oleje, 1 lžička hrubozrnné soli, 1 lžička čerstvě drceného černého pepře,
Postup přípravy
Připravte si steak z tuňáka na grilu tak, jako v těch nejluxusnějších restauracích. A možná i lépe...
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a…
*+*+*Marináda na grilování II.*+*+*
Potřebné ingredience
* šťáva z citrónu * 4 lžíce oleje * majoránka * tymián * lžíce šalvěje * mletá paprika * mletý pepř * utřený česnek
Postup přípravy
Vše smícháme, vetřeme do marinovaného masa, které potom v marinádě necháme ještě několik hodin uležet.
*+*+* Kuřecí marináda*+*+*
Potřebné ingredience
* 0,02 l bílého víno * mletá paprika * mletý pepř * olej * sůl * majoránka * tymián * rozmarýn
Postup přípravy
Vše promícháme a před marinováním necháme chvíli uležet v chladu. Během pečení kuře potíráme.
Špízy z kuřecího masa a zeleniny - dietka na grilu :-))
Potřebné ingredience
kuřecí maso - prsíčka nebo stehenní řízky, brambory vařené v slupce, kedlubna, lilek, cibule, paprika, česnek, olej, grilovací koření česnekové a grilovací klasické, grilovací hořčice, nezbytné špejle. Množství potravin neuvádím, záleží na tom pro kolik strávníků se špízy chystají a zda chceme mít špízy více masové nebo zeleninové.
Postup přípravy
Vzhledem k tomu že je čas grilování a já se snažím něco zhubnout a na druhou stranu se nechci ochudit o pochoutky na grilu aspoň jednou za čas, tak vymýšlím papání, které bude co…
Kečupová marináda
Potřebné ingredience
5 lžic oleje, 10 lžic kečupu, 1dcl červeného vína, půl pytlíku provensálských bylinek, česnek podle chuti (tak 5 stroužků), sůl, trochu pepře.
Postup přípravy
Samozřejmně všechny přísady promícháme. Přísady jsou brány tak od oka. Co si musíte zapomatovat je, aby to bylo nasládlé, ale musí bý z toho cítit bylinky a víno. Moc perfektní…
Bylinkové máslo
Potřebné ingredience
rama cream Bon Jour, koření bylinkové máslo (kotány), česnek, bylinky co jsou po ruce ( kudrnka, libeček, meduňka, bazalka)
Postup přípravy
rama CBJ vložíme do misky nasypeme na ni cca 1/4 sáčku koření bylinkové máslo, nastrouháme 1 strž. česneku, přidáme posekané bylinky, které jsou doma po ruce, dávám tak 4-5 snítek…
Omačka ke gril. masu s olivami a česnekem
Potřebné ingredience
1 kysaná smetana-bílý jogurt, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olivy zelené s papričkou.
Postup přípravy
Inspiraci mám podle Babicových dobrot.
Je vynikající, všichni se o ní pereme.Dělali jsme jak z jogurtu, tak i z kys. smetany, Z té nám to chutná víc. Olivy nakrájíme na…
MARINÁDA K VEPŘOVÉMU MASU ...
Potřebné ingredience
majolka , líbí jogurt , česnek , sůl, pepř , grilovací koření ,sojová omáčka ...
Kořeněné kotlety
Potřebné ingredience
1 kg kotlet, 5 vajec, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička worcestru, 1 lžička hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžička kari, 1 lžička vegety, olej
Postup přípravy
Do cca 2 lžic oleje a 5 vajec zamícháme koření a pochutiny vše řádně promícháme, pak vkládáme plátky kotlet a necháme do druhého dne uležet. Druhý den pečeme buď na grilu nebo…