Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
černo černý marcipán svépomocí

černo černý marcipán svépomocí

Potřebné ingredience

Ahojky mamči/pekařinky právě se mi povedl černo černý marcipán. Jsem tak nadšená sytostí a barvou,že se s Váma musím podělit. Žádné drahé gelovky,obyčejné sypké barvy kovandovi a trochu kakaa.Do trošky vlažné vody jsem nasypala zelenou,aby byla pořádně sytá,do toho stejné množství modré a stejné červené už v kalíšku byla opravdu čená a po obarvení kakaového marcipánu byl výsledek perfektní.

Postup přípravy

,

Zobrazit více...
DORTY
mléčný marcipán od Aničky

mléčný marcipán od Aničky

Potřebné ingredience

560g moučky, 270g pol. laktina, lžíce medu (na kopec), lžíce oleje, 60 - 70g vody, mandlové aroma (sladké)

Postup přípravy

po navážení v míse ihned zpracovat, potom ručně na stole. Jednou jsem si těsto předem navážila a za cca 30 min propracovala. A to byla ta chyba, těsto jsem měla samou krupičku od…

Zobrazit více...
DORTY
Vyborny maslovy krem ktery velice dobre drzi

Vyborny maslovy krem ktery velice dobre drzi

Potřebné ingredience

2 vanilove pudinky, 600ml mleka, 1 1/2 kostka masla, mouckovy cukr

Postup přípravy

Uvarim pundinky v mleku a pridam asi 5lzic cukru, po uvareni micham aby se mi napovrchu neudelal skraloup, do vychlazeneho pudinku zamixuju maslo jak to mam umixovane tak ochutnam…

Zobrazit více...
DORTY
PISTÁCIOVÝ s postupem

PISTÁCIOVÝ s postupem

Potřebné ingredience

Korpus : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm.Na promazání meruňková marmeláda. Náplň : 2 pistáciové pudinky,500 ml mléka,5 lžic cukr krupice,1 pistáciový termix, 2 šlehačky na šlehání 33% (250ml),1 želatinový ztužovač. 1 pistáciová tyčinka Deli.

Postup přípravy

Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort.
Vychladlý koprus vyndáme z formy…

Zobrazit více...
DORTY
SALKOVÁ HMOTA na modelování-pěkně polopatě

SALKOVÁ HMOTA na modelování-pěkně polopatě

Potřebné ingredience

1konzerva kondenzovaného slazeného mléka(salko),1 balení sušeného polotučného mléka(400g),4 lžíce pšeničného sirupu,1-1,5 lžíce oleje,asi 20ml vlažné vody,1/2 lahvičky mandlového aroma(podle chuti a potřeby)

Postup přípravy

---V dostatečně velké misce smíchejte tekuté suroviny(salko,sirup,olej,vodu a aroma).
---Na míchání použijte nejlépe plastovou kuchyňskou stěrku,zabráníte tak hrudkování…

Zobrazit více...
DORTY
Další mléčná hmota podle Loskutáka - dne 23.03.08 + postup výroby růže

Další mléčná hmota podle Loskutáka - dne 23.03.08 +…

Potřebné ingredience

150 g sušeného mléka polotučného, 270 g moučkového cukru, 30 g ztuženého tuku 100%, 50 g světlého tekutého medu, 1 lžička rumu, ½ lžičky mandlového aroma a 2-3 lžíce vody

Postup přípravy

Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu. Chceme-li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo…

Zobrazit více...
DORTY
TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÝ s nelámavou krájecí polevou

TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÝ s nelámavou krájecí polevou

Potřebné ingredience

KORPUS 6 vajec,1 čokoládový pudink (prášek),2 lžíce kakaa,1/2 pr do peč,20 dkg cukr krupice.20 dkg polohrubá mouka.Dortový ráfek o průměru 22cm,papír na pečení.Meruňková marmeláda. NÁPLŇ 2 Tvarohy v kostce,1 zakysaná smetana,3 van.cukry,asi 5 lžic cukr krupice (podle chuti. POLEVA 2čokolády na vaření ,1 zakysaná smetana.

Postup přípravy

KORPUS: Z bílků na nejvyšší stupeň vyšlehat tuhý sníh,zašlehat žloutky a cukr.Rychlost zmírnit na střední přidat 1 čokoládový pudink,2 lžíce kaka,polohrubou mouku a nakonec…

Zobrazit více...
DORTY
PUNČOVÝ s postupem

PUNČOVÝ s postupem

Potřebné ingredience

2xpiškotové korpusy každý ze 7vajec,(7 vajec,25 dkg polohr.mouka,25 dkg cukr krupice.Z bílků vyšleháme tuhý sníh zašleháme žloutky,cukr a nakonec polohr mouku.Upečeme v ráfku.Ráfek mám o velikosti 24x34 cm. Cukrový rozvar:asi 75dkg cukru svařený s 600ml vody,barvivo,rum,punčové aroma,marmeláda,poleva:1želatina,2dcl voda,1 lžíce medu,2 lžíce rozpuštěného ztuž.tuku,rum,mouč.cukr podle potřeby-vše vyšlehat -recept je tady z mmb jako domácí fondant na potahování dortů jen jsem ho udělala řidší),čokoláda.

Postup přípravy

viz.foto

Zobrazit více...
DORTY
JEDNODUCHÝ TVAROHOVÝ DORTÍK S OVOCEM

JEDNODUCHÝ TVAROHOVÝ DORTÍK S OVOCEM

Potřebné ingredience

KORPUS : 4vejce,15 dkg cukr krupice, 15 dkg polohrubá mouka,2 lžíce kaka,ráfek o průměru 22cm.MeruŇková marmeláda na promazání korpusu. NÁPLŇ : 3 tvarohy (nejlépe v kostce) , 2 smetany na šlehání 33%tuku po 250 ml,2 vanilkové cukry.cukr krupice podle chuti ale určitě 15 dkg,2 želatinové ztužovače dr oetker. DÁLE : Kompotované broskve ,cukrárenské želé.

Postup přípravy

KORPUS : Z bílků vyšleháme tuhý sníh,přidáme žloutky,cukr vše zašleháme.Nakonec přidáme mouku a kakao a zlehka zamícháme.Upečeme v dortovém ráfku.Po upečení a vychladnutí korpus…

Zobrazit více...
DORTY
čokoládovo čokoládový dortík pro mou mamku

čokoládovo čokoládový dortík pro mou mamku

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 8 dkg cukru, 10 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa,1/2 prdopeče marmeláda na promazáníKrém: 300ml mléka, čokoládový pudink, 1 máslo, moučkový cukrČokoládová modelovací hmota: 2 čokolády na vaření, 4 vrchovaté lžíce kukuřičnoječného sirupu

Postup přípravy

Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků,odvážíme si cukr a mouku. Vymažeme si formu a zapneme troubu.Tento recept je velice jednoduchý a určitě se vám všechno povede,ale musíte mít…

Zobrazit více...

Kategorie