Korpus, který mě nikdy nezklamal dle Lenky alias "…
Potřebné ingredience
Suroviny: * 150g hladké mouky * 150g polohrubé mouky * 200g cukru krupice či krystal* 5 vajec * 1/2 skleničky (cca 1dcl) vody * 1/2 skleničky oleje * 1 prášek do pečiva * 1 vanilk. cukr
Postup přípravy
Postup na korpus:
1. žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu
2. postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
3. když je to…
Ford Mustang GT
Potřebné ingredience
Korpus světlý ze 4 vajec a kakaový ze 4vajec, krém čokoládový, potah hmota od Zdenky
Postup přípravy
Postup viz obrázky. Váha 3,8kg. Bohužel jsem nenašla, jak vypadají od tohoto auta klíče, tak jsou jiné.
Červený traktůrek pro paní Renatu
Potřebné ingredience
Na traktůrek-tatranky, sušenky, nutelu a potahovací hmotu K2 Korpus je třené těsto s pudinkovým krémem z ledových kaštanů, banán. Vše potaženo K2
Postup přípravy
Červený traktůrek jsem dělala pro paní Renatu jejímu synkovi ke druhým narozeninám. Jelikož budu příští týden dělat svatební dort, objednala jsem si potahovací hmotu K2, ale musím…
Lehký dort bez pečení
Potřebné ingredience
2x zakysaná smetana,1x šlehačka,1x konzerva mandarinek nebo jiné měkké ovoce,větší balíček dětských piškotů,kousek másla na vymazání formy,granko na posypání
Postup přípravy
Vymažeme si formu máslem a vysypeme grankem.Na spodek formy dáme piškoty.Do ušlehané šlehačky vmícháme zakysané smetany.Do vzniklé hmoty nasypeme piškoty a zamícháme.Do formy dáme…
Kočka - 3D dort
Potřebné ingredience
dort pro mou dceru. Kočka trochu vypasenější, ale nechtělo se mi ji zeštíhlovat :-) Přiznám se, celou jsem ji "ošlehla" z časopisu: Knihovnička recepty 8/2009 . Dcera časopis neviděla, tak pro ni byl letošní dort překvapením :-)
Postup přípravy
Kočka - korpus: 2x platy piskotu z 8vajec, na misku: korpus ze 3vajec
váha: 4,2kg
potahová hmota: domácí fondant viz mé recepty
krém: máslový, nastavovaný pudinkem
Můj první dortík
Potřebné ingredience
Těsto-6 velkých vajec,2 lžíce horké vody,6 vrchovatých lžic moučkového cukru,2 lžíce oleje,3 zarovnané lžíce kakaa,2 lžičky prášku do pečiva,6 hodně vrchovatých lžic hladké mouky. Pařížská šlehačka-1 šlehačka ke šlehání 31%,10 dkg mléčné čokolády. Bílá šlehačka-2 šlehačky ke šlehání 31%,2 ztužovače šlehačky,cukr krystal dle chutě můžete dát,já ho nedávám.
Postup přípravy
(tento dort jsem dělala z dvojté dávky,tak vše ještě zdvojnásobte),(jinak nižší dortík zhotovíte z této dávky)Žloutky,cukr a vodu vyšleháme do pěny(2 minuty).Do mouky přimícháme…
Můj 2.potahovaný dort-Hasičák
Potřebné ingredience
Mramorovaný korpus(dle Dáši)-dělaný v srnčím hřbetu. Vanilkový krém(dle Libušky M.),ananas,punčovina a mléčný marcipán(dle Petra T.)-šlo to s ním moc pěkně,jen si to musím ještě vychytat.
Postup přípravy
Dortík byl pro syna kamarádky,k 19. narozeninám-je to dobrovolný hasič-snad se bude líbit.
Já na něm vidím ještě spoustu věcí k vylepšení,ale snažila jsem se.Kamarádce se moc…
Exotik
Potřebné ingredience
Korpus: 2 vejce, 1 lžička citronové šťávy, 100 g cukru krupice, 70 g polohrubé mouky, 30 g strouhaného kokosu, 1 lžička prášku do pečiva ***Náplň ovocná: 1 banán, 1 kiwi, 1 ananasový kompot, 1 mandarinkový kompot, pár kuliček hroznů, 1 vanilkový pudinkový prášek***Náplň smetanová: 250 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany, 250 g polotučného vaničkového tvarohu, 80 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 4 želatinové plátky ***Ozdoba: kousek rozpuštěné čokolády, ovoce, kokos.
Postup přípravy
Korpus: Začneme šlehat bílky s citronovou šťávou, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Přišleháme žloutky. Ručně vmícháme prosátou mouku s práškem a kokos. Upečeme v dortové formě…
Medvídek Pú
Potřebné ingredience
KORPUS ořechový, LEPIDLO: krém máslový nastavovaný kaší s čokoládou a marmeláda, POTAH a DETAILY mléčný marcipán, gelovky
Postup přípravy
Našla jsem si obrázek, zvětšila na požadovanou velikost, vystřihla šablony.
Den předem jsem si napekla korpus a připravila marcipán.
Z korpusu jsem vyřízla požadované tvary,…
Pařez - opilý
Potřebné ingredience
KORPUS: piškotový a čoko, LEPIDLO: krém máslovo-pudinkový s čokoládou a marmeláda, KŮRA: z čokolády a jogurtu, FAUNA a FLORA: mléčný marcipán, gelové barvy
Postup přípravy
Den předem jsem si uplácala marcipánové myšky a hříbky, aby dobře "uzrály".
Postupně jsem navrstvila čoko korpus, marmeládu, krém, piškotový korpus, krém, čoko korpus,…