Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Pařížský dort úplně jinak - RYCHLE A JEDNODUCHE

Pařížský dort úplně jinak - RYCHLE A JEDNODUCHE

Potřebné ingredience

Potřebujete: 3 vejce, 400 g polohrubé mouky, 175 g cukru krupice, 100 ml oleje, 200 ml mléka, 3 lžíce kakaa, 1 balení prášku do pečiva, 300 ml pařížské šlehačky ( ja dala bilou slehacku a pouzila 3 kelimky tech 250 ml ), ztuzovac slehacky, 1 tyčinku Margot ( nepouzila jsem margotku,ale nastrouhala si cokoladu a nechala ji v lednicce at trochu vychladne a pridala jsem jeste ozdobne zdobeni na dorty )

Postup přípravy

Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte olej, mléko, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (ideálně ta dortová o…

Zobrazit více...
DORTY
broskvový dort

broskvový dort

Potřebné ingredience

těsto: 5 vajec, 5 pol. lžíc moučkového cukru, 2,5 lžíce polohrubé mouky, 2,5 lžíce hladké mouky.na ozdobení: šlehačka,stužovač šlechačky,tvaroh ,moučk.cukr.broskve,solamyl a štáva od broskví

Postup přípravy

Ušleháme sníh z bílků a cukru. Do tuhého sněhu zamícháme žloutky ( nešleháme) a mouku. Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme dozlatova.vychlazené těsto rozkrojíme.předem štávu …

Zobrazit více...
DORTY
Cheesecake

Cheesecake

Potřebné ingredience

2 balíčky BEBE sušenek,půlku másla, 500g měkkého tvarohu,1 pomazánkové máslo,1 zakysaná smetana,250 mouč.cukru,1 van cukr,3 vejce,1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy

v robotu rozsekáme sušenky,přidáme rozpuštěné máslo a zamícháme.Vysypeme směs do dortové formy vyloženou pečícím papírem,nebo hodně vymažeme máslem,rozložime stejnoměrně a…

Zobrazit více...
DORTY
Marcipán na potahování a figurky

Marcipán na potahování a figurky

Potřebné ingredience

Suroviny: (mléčná hmota) 150 g sušeného mléka polotučného 270 g moučkového cukru 30 g ztuženého tuku 100%/dle mého může být i olej/ 50 g světlého tekutého medu /já dala glukózu/ 1 lžička rumu ½ lžičky mandlového aroma 2-3 lžíce vody Obměna: 150 g sušeného polotuč. mléka, 270g moučkového cukru, 30g oleje,50 g medu/glukozy/, 2 lžičky mandlového aroma, 2-3 lžíce vody

Postup přípravy

Sypké přísady prosejeme /2x prosejte/ , smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu. Zpracováváme raději ručně. Chceme-li hmotu…

Zobrazit více...
DORTY
PERNÍKOVÝ DORT

PERNÍKOVÝ DORT

Potřebné ingredience

Na perník: 3 hrnečky hladké mouky, 1,5 hrnečku cukru (dala jsem krystal), 1 kypřící prášek do perníku, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 1 hrneček oleje, 2 skleničky mléka, Na krém: 2 vanilkové pudinky v prášku, 700 ml mléka, cukr krystal, máslo, vanilkový cukr

Postup přípravy

Perník:
všechny přísady smícháme dohromady a nalejeme do formy (nebo na plech).
Pečeme v troubě (170 stupňů) cca 40 minut - v dortové formě to trvá déle než třeba na větším…

Zobrazit více...
DORTY
Jahodový želatinový, kytičky z kurzu Libušky Začalové

Jahodový želatinový, kytičky z kurzu Libušky Začalové

Potřebné ingredience

Přesně podle receptu Soni /ssonda/, čímž Ti Soni velice děkuji za inspiraci.

Postup přípravy

Světlý korpus, jahodová marmeláda,jahodová šlehačka, želé, šlehačka a žel.bonbony.
Dortík je rychlovka, poděkování pro sestřičky do LDN Rajhrad.

Kytičky jsou bez lístků…

Zobrazit více...
DORTY
helikoptera

helikoptera

Potřebné ingredience

Pri tejto torte som mala take nervy,tyzdem som sledovala na nete obrazky helikoper :-D

Postup přípravy

c

Zobrazit více...
DORTY
KARAMEL s postupem

KARAMEL s postupem

Potřebné ingredience

Karamel si snadno a rychle připravíte doma.Přidávám ho domáslovopudinkového krému-do laskonek,do medovníku.Do šlehačky - do větrníků i do fondánu na polití větrníků.Je to levnější náhrada zkaramelizovaného salka,nebo Caramela.Není ale tak sladký jako uvařené salko.Nebo do zmrzlinových pohárů či na palačinky. Budete potřebovat jen 25 DKG CUKR KRUPICE (KRYSTAL) + 1 SMETANA NA ŠLEHÁNÍ (250ml) 33% tuku

Postup přípravy

Cukr vysypeme do vyšší panvičky (rendlíku) a na plotně rozpouštíme nejprve zprudka,až se cukr začne tavit plamen snížíme,aby se cukr nepálil-karamel by byl hořký..Stále mícháme…

Zobrazit více...
DORTY
Jovo krém

Jovo krém

Potřebné ingredience

Jogurt hollandia bílý,Rama na šlehán, ztužovač šlehačky, cukr moučka

Postup přípravy

Rama na šlehání je míň kalorická bomba než klasická šlehačka :-)
Ramu na šlehání vyšleháme se ztužovačem šlehačky do husté pěny, postupně pak zašleháme po lžících jogurt…

Zobrazit více...
DORTY
dort žirafa s fotopostupem

dort žirafa s fotopostupem

Potřebné ingredience

mramorový korpus+čokoládový krém+,,domácí"marcipán***váha 2,2kg

Postup přípravy

***

Zobrazit více...

Kategorie