Pařížský dort úplně jinak - RYCHLE A JEDNODUCHE
Potřebné ingredience
Potřebujete: 3 vejce, 400 g polohrubé mouky, 175 g cukru krupice, 100 ml oleje, 200 ml mléka, 3 lžíce kakaa, 1 balení prášku do pečiva, 300 ml pařížské šlehačky ( ja dala bilou slehacku a pouzila 3 kelimky tech 250 ml ), ztuzovac slehacky, 1 tyčinku Margot ( nepouzila jsem margotku,ale nastrouhala si cokoladu a nechala ji v lednicce at trochu vychladne a pridala jsem jeste ozdobne zdobeni na dorty )
Postup přípravy
Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte olej, mléko, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (ideálně ta dortová o…
broskvový dort
Potřebné ingredience
těsto: 5 vajec, 5 pol. lžíc moučkového cukru, 2,5 lžíce polohrubé mouky, 2,5 lžíce hladké mouky.na ozdobení: šlehačka,stužovač šlechačky,tvaroh ,moučk.cukr.broskve,solamyl a štáva od broskví
Postup přípravy
Ušleháme sníh z bílků a cukru. Do tuhého sněhu zamícháme žloutky ( nešleháme) a mouku. Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme dozlatova.vychlazené těsto rozkrojíme.předem štávu …
Cheesecake
Potřebné ingredience
2 balíčky BEBE sušenek,půlku másla, 500g měkkého tvarohu,1 pomazánkové máslo,1 zakysaná smetana,250 mouč.cukru,1 van cukr,3 vejce,1 lžička citronové šťávy
Postup přípravy
v robotu rozsekáme sušenky,přidáme rozpuštěné máslo a zamícháme.Vysypeme směs do dortové formy vyloženou pečícím papírem,nebo hodně vymažeme máslem,rozložime stejnoměrně a…
Marcipán na potahování a figurky
Potřebné ingredience
Suroviny: (mléčná hmota) 150 g sušeného mléka polotučného 270 g moučkového cukru 30 g ztuženého tuku 100%/dle mého může být i olej/ 50 g světlého tekutého medu /já dala glukózu/ 1 lžička rumu ½ lžičky mandlového aroma 2-3 lžíce vody Obměna: 150 g sušeného polotuč. mléka, 270g moučkového cukru, 30g oleje,50 g medu/glukozy/, 2 lžičky mandlového aroma, 2-3 lžíce vody
Postup přípravy
Sypké přísady prosejeme /2x prosejte/ , smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu. Zpracováváme raději ručně. Chceme-li hmotu…
PERNÍKOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Na perník: 3 hrnečky hladké mouky, 1,5 hrnečku cukru (dala jsem krystal), 1 kypřící prášek do perníku, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 1 hrneček oleje, 2 skleničky mléka, Na krém: 2 vanilkové pudinky v prášku, 700 ml mléka, cukr krystal, máslo, vanilkový cukr
Postup přípravy
Perník:
všechny přísady smícháme dohromady a nalejeme do formy (nebo na plech).
Pečeme v troubě (170 stupňů) cca 40 minut - v dortové formě to trvá déle než třeba na větším…
Jahodový želatinový, kytičky z kurzu Libušky Začalové
Potřebné ingredience
Přesně podle receptu Soni /ssonda/, čímž Ti Soni velice děkuji za inspiraci.
Postup přípravy
Světlý korpus, jahodová marmeláda,jahodová šlehačka, želé, šlehačka a žel.bonbony.
Dortík je rychlovka, poděkování pro sestřičky do LDN Rajhrad.
Kytičky jsou bez lístků…
helikoptera
Potřebné ingredience
Pri tejto torte som mala take nervy,tyzdem som sledovala na nete obrazky helikoper :-D
KARAMEL s postupem
Potřebné ingredience
Karamel si snadno a rychle připravíte doma.Přidávám ho domáslovopudinkového krému-do laskonek,do medovníku.Do šlehačky - do větrníků i do fondánu na polití větrníků.Je to levnější náhrada zkaramelizovaného salka,nebo Caramela.Není ale tak sladký jako uvařené salko.Nebo do zmrzlinových pohárů či na palačinky. Budete potřebovat jen 25 DKG CUKR KRUPICE (KRYSTAL) + 1 SMETANA NA ŠLEHÁNÍ (250ml) 33% tuku
Postup přípravy
Cukr vysypeme do vyšší panvičky (rendlíku) a na plotně rozpouštíme nejprve zprudka,až se cukr začne tavit plamen snížíme,aby se cukr nepálil-karamel by byl hořký..Stále mícháme…
Jovo krém
Potřebné ingredience
Jogurt hollandia bílý,Rama na šlehán, ztužovač šlehačky, cukr moučka
Postup přípravy
Rama na šlehání je míň kalorická bomba než klasická šlehačka :-)
Ramu na šlehání vyšleháme se ztužovačem šlehačky do husté pěny, postupně pak zašleháme po lžících jogurt…
dort žirafa s fotopostupem
Potřebné ingredience
mramorový korpus+čokoládový krém+,,domácí"marcipán***váha 2,2kg