MRAMOROVÝ KORPUS
Potřebné ingredience
· 250g hladké mouky · 1prášek do pečiva (necelý) · 4 vejce · 240g cukru moučka · 150ml oleje · 100ml vroucí vody · kakao na formu 23 cm
Postup přípravy
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s…
čokoládový dortík
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g másla (héra),150g hořké čokolády, 5 vajec, 150g cukru krupice, 150g hl.mouky, 1/2 PDP,vypeckované višně,loupané mandle sekané Krém:250g tvarohu (plnotučný i ve van.), 500ml mléka, 2 van.pud.prášky, 5PL cukru,mer.marmeláda Na dozdobení: čokopoleva,šlehačka,tvaroh,višně
Postup přípravy
máslo a čokoládu roztavíme nad parou,vejce s cukrem vyšleháme do světle husté pěny,vmícháme vlahé máslo s čokoládou, a vařeškou vmíchat mouku s práškem do pečiva,nakonec přmíchat…
Kůň
Potřebné ingredience
mramorový korpus 6 vajec, máslový krém, mléčný marcipán
Postup přípravy
Nakreslit si šablonu hlavy koně, položit šablonu na korpus a obřezat tvar.
Ze zbytku korpusu si udělat punčovinu. Prolít jednotlivé vrstvy korpusu rumem(nebo štávou),pomazat…
Citrónovo-limetkový dort osvěžující
Potřebné ingredience
Korpus: 8vajec, 14dkg mletého cukru, šťávu a kůru z 1 citrónu, 80g solamylu, 16dkg ml. cukru do sněhu, 80g hrubé mouky.Je to na dvě dortové formy a pak se každý korpus ještě řízne, takže na 4ks korpusu. Limetkový krém: 0,5l mléka, 2 pudinky citrónové, 500g másla(2balení), 20dkg ml. cukru, šťáva ze 2 limetek Ovoce: kiwi, broskve, jahody nebo maliny, určitě by se hodil i rybíz Dortové želé čiré, rybízová marmeláda Kokos na posypání boků a stříbrné perličky na ozdobu
Postup přípravy
Korpusy: 8 žloutků vymícháme s cukrem do husta, zlehka přidáme solamyl, sníh s cukrem, citr. šťávu, kůru a mouku. Těsto dáme napůl do dvou dortových forem, které jsem vysypala…
Barbie, traktor
Potřebné ingredience
oba dorty stejné přísady: mramorový korpus, vanilkový krém nastavovaný kaší, hrk hrk krém s mandarinkami,mléčný a pravý marcipán.
Postup přípravy
U Barbie jsem měla problém s délkou sukně, chtěla jsem vykukující kanýrek a růžová sukně byla moc dlouhá, musela jsem střihat nůžkami a pak zase maskovat nepřesnosti, vůbec nejsem…
POHÁDKA MLÁDÍ - LEHKÝ DORT SE ŠLEHAČKOU vhodný pro děti
Potřebné ingredience
Piškot: 6 žloutků 20 dkg cukru (moučka nebo krupice) 8 dkg pol. mouky 3 dkg kakaa ze 6 bílků sníh, 1/2 prášku do pečiva Krém: 4 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka, 10dkg másla, 10dkg moučkového cukru, 3 dkg kakaa Náplň: 3 banány, oblíbená marmeláda (nejlépe meruňková)
Postup přípravy
Piškot: péct při 180 pozvolna asi 30 min
Krém: hotová světlá jíška se zalije 1/4 l mléka a vaří do husta. Dá se vychladit.
utře se : 10dkg másla, 10dkg moučkového cukru,…
Louka s miminkami
Potřebné ingredience
mramorový korpus, hrk hrk krém s mandarinkami, vanilkový krém nastavovaný kaší, marcipán, mléčný marcipán
Postup přípravy
Dortík je pro paní do obchůdku kam chodím kupovat krabice na dorty atd.., tedy pro její dceru k narozeninám.
Chtěla dortík s miminky,pořád jsem si říkala že nějaká vymodeluji,…
Dobešův dort
Potřebné ingredience
7 velkých vajec (žloutky a bílky odděleně),150g krupicového cukru smíchaného s 1 sáčkem vanilinového cukru neo ¼ lžičkou pravé mleté vanilky,150g hladké mouky (prosáté)\r\nNa oříškový griliáš: 120g krupicového cukru,100g lískových oříšků,trochu oleje na potření plechu\r\n\r\nNa máslový krém: 120g čokolády na vaření (nejlépe se 70% podílem kakaové hmoty),6 velkých žloutků,120g krupicového cukru,220g změklého másla\r\n\r\nNa čokoládovou polevu: 300g čokolády na vaření (nejlépe se 70% podílem kakaové hmoty),100g másla,2 lžíce smetany ke šlehání
Postup přípravy
1.Troubu předehřejeme na 180, horkovzdušnou na 160°C. Podle formy nebo podle talíře o pr. 20 cm nakreslete na pečicí papír šest kruhů – budou podkladem pro jednotlivá patra dortu.…
mléčný marcipán od Aničky
Potřebné ingredience
560g moučky, 270g pol. laktina, lžíce medu (na kopec), lžíce oleje, 60 - 70g vody, mandlové aroma (sladké)
Postup přípravy
po navážení v míse ihned zpracovat, potom ručně na stole. Jednou jsem si těsto předem navážila a za cca 30 min propracovala. A to byla ta chyba, těsto jsem měla samou krupičku od…
Kokosovo - čokoládový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 4 bílky, 150 g cukru moučka, 100 g strouhaného kokosu, 40 g hrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva. Čokoládový krém: 80 g čokolády na vaření, 50 ml mléka, 80 g cukru moučka, 130 g másla. Šlehačkový krém: 250 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, asi 2 PL cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 4 želatinové plátky. Nahoru: strouhaná čokoláda.
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, vmícháme kokos a mouku s práškem, rozetřeme na pečící papír v dortové formě a upečeme pomalu, spíš usušíme. (140°C 30 minut.)