Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Ovocný dort s mascarpone

Ovocný dort s mascarpone

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 100 g cukr moučka, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 PL oleje, 2 PL uvařené vlažné kávy. Krém: 250 g mascarpone, 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 2 - 3 PL cukru moučka. Dále: piškoty, 5 lžiček uvařené kávy, 2 lžičky rumu. Nahoru: ovoce (maliny, banán, mandarinkový kompot), 1 čiré dortové želé.

Postup přípravy

Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, kávu, ručně vmícháme prosátou mouku s práškem. Upečeme ve formě průměr 26 cm (180°C 15 minut), vychladlé uložíme…

Zobrazit více...
DORTY
Kokosovo - čokoládový dort

Kokosovo - čokoládový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 4 bílky, 150 g cukru moučka, 100 g strouhaného kokosu, 40 g hrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva. Čokoládový krém: 80 g čokolády na vaření, 50 ml mléka, 80 g cukru moučka, 130 g másla. Šlehačkový krém: 250 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, asi 2 PL cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 4 želatinové plátky. Nahoru: strouhaná čokoláda.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, vmícháme kokos a mouku s práškem, rozetřeme na pečící papír v dortové formě a upečeme pomalu, spíš usušíme. (140°C 30 minut.)

Zobrazit více...
DORTY
Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

Potřebné ingredience

Korpus: 100 g Be Be sušenek, 100 g Esíček, 100 g rozpuštěného másla, 2 lžíce rumu, 1 lžíce rozinek v rumu.**** Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 180 g zakysané smetany, 100 g cukru moučka, 1 lžíce citronové šťávy, 250 ml smetany ke šlehání, 6 želatinových plátků. ****Dále: dětské piškoty, 1 mandarinkový kompot, trochu rozmražených višní (nebo kompotovaných), mletá želatina (asi 1/2 sáčku =10 g).

Postup přípravy

Oboje sušenky rozdrtíme, spojíme s máslem, rumem a rozinkami, namačkáme na dno dortové formy průměr 24 cm, vyložené pečícím papírem. Dobře přitlačíme a necháme 30 minut ztuhnout v…

Zobrazit více...
DORTY
Čokoládový dort  s hoblinkami

Čokoládový dort s hoblinkami

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 150 ml smetany ke šlehání, 200 g hořké čokolády. Poleva: 100 ml smetany ke šlehání, 100 g čokolády na vaření. Dále: marmeláda, 2 banány, čokoládové zdobení, bílá čokoláda.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, postupně zašleháváme po jednom žloutky a vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme do dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem na dně a…

Zobrazit více...
DORTY
Lehoučký jahodový dort

Lehoučký jahodový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 2 PL oleje, 2 PL kakaa, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 500 g selského bílého jogurtu, 60 g cukru moučka, 4 želatinové plátky, 8 jahod (použila jsem mražené). Dále: vaječný likér, 250 g smetany ke šlehání, mandlové lupínky, 2 čerstvé jahody.

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, ručně vmícháme prosátou mouku s práškem a kakaem. Těsto natřeme do vymazané a vysypané dortové formy průměr 26 cm a upečeme…

Zobrazit více...
DORTY
Jahodový dort s čokokrajkou

Jahodový dort s čokokrajkou

Potřebné ingredience

Inspiraci jsem našla zde na MMB

Postup přípravy

Je to jednoduché. Na proužek pečícího papíru nastříkat bílou čokoládovou polevu a v pravou chvíli přiložit kolem dortu. Po ztuhnutí sloupnout papír a je hotovo.

Zobrazit více...
DORTY
Nepečený dort s jogurtem a malinovým pyré

Nepečený dort s jogurtem a malinovým pyré

Potřebné ingredience

Korpus: 1 Esíčka (220 g), 100 g másla. Bílý krém: 500 g selského jogurtu Hollandia, 250 g měkkého tvarohu (v alobalu), 100 g cukru moučka, 5 želatinových plátků. Ovocná vrstva: 900 g jablečno-malinového pyré, 20 g mleté želatiny Dr. Oetker.

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme nebo nastrouháme, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem. Necháme půl hodiny v ledničce ztuhnout. Jogurt s…

Zobrazit více...
DORTY
Stracciatela dort

Stracciatela dort

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 2 PL kakaa, 2 PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 2 vanilkové cukry, 500 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády, 1 Margotka, 6 želatinových plátků. Dále. 50 g hořké čokolády, 50 g bílé čokolády.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem a v troubě předehřát…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s višňovým želé a bílou čokoládou

Dort s višňovým želé a bílou čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice. Želé: 500 ml vypeckovaných višní se šťávou, 2 PL cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g bílé čokolády, 3 želatinové plátky. Dále: čerstvé maliny na ozdobení.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, po jednom zašleháváme do sněhu žloutky (každý asi ½ minuty) a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do dortové formy průměr…

Zobrazit více...
DORTY
Exotik

Exotik

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 1 lžička citronové šťávy, 100 g cukru krupice, 70 g polohrubé mouky, 30 g strouhaného kokosu, 1 lžička prášku do pečiva ***Náplň ovocná: 1 banán, 1 kiwi, 1 ananasový kompot, 1 mandarinkový kompot, pár kuliček hroznů, 1 vanilkový pudinkový prášek***Náplň smetanová: 250 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany, 250 g polotučného vaničkového tvarohu, 80 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 4 želatinové plátky ***Ozdoba: kousek rozpuštěné čokolády, ovoce, kokos.

Postup přípravy

Korpus: Začneme šlehat bílky s citronovou šťávou, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Přišleháme žloutky. Ručně vmícháme prosátou mouku s práškem a kokos. Upečeme v dortové formě…

Zobrazit více...

Kategorie