Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Co dům dal

Přidat recept
CO DŮM DAL
Výborné domácí musli

Výborné domácí musli

Potřebné ingredience

ovesné vločky,cukr krystal - pro dietu nemusí být,kousek másla,ořechy,rozinky,sušená jablka - cokoliv máte rádi

Postup přípravy

Na kousku másla osmažíme vločky,přidáme cukr (pokud chcete dietní,nemuíste dávat cukr),prohážeme na pánvi,přidáváme postupně rozinky,ořechy...Já jsem dneska přisypala i kokos a…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
*** SALÁMISTA ***

*** SALÁMISTA ***

Potřebné ingredience

salámy , klobásky , párky, zelenina dle vaší představivosti.

Postup přípravy

jde to samo od ruky , stačí pustit fantazii jak se říká " na špacír " :))

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Rychlé těstoviny se sýrovou "omáčkou" případně i s kuřecím masem

Rychlé těstoviny se sýrovou "omáčkou" případně i s…

Potřebné ingredience

těstoviny, tavený sýr, kečup, česnek, sůl (případně pepř, bylinky na ozdobení)

Postup přípravy

Uvařené těstoviny scedíme, dáme znovu na plotnu a vmícháme do nich tavený sýr, trošku kečupu, prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Na talíři můžeme ozdobit bylinkou. Kdo by…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
MÁTE DOMA ZBYTEK VAŘENÝCH BRAMBOR?UDĚLEJTE SI BRAMBOROVÉ PLACIČKY

MÁTE DOMA ZBYTEK VAŘENÝCH BRAMBOR?UDĚLEJTE SI…

Potřebné ingredience

VAŘENÉ BRAMBORY,
1 VAJÍČKO,
TROCHU POLOHRUBÉ MOUKY,
ŠPETKU SOLI,
ŠPETKU MAJORÁNKY,
ASI HLAVIČKU ČESNEKU-ROZDRTIT-MÁME RÁDI ČESNEK PROTO TOLIK MNOŽSTVÍ,
TROŠKU MLÉKA,ABY TO NEBYLO TAK SUCHÉ,
STROUHÁNKU,
OLEJ,
SÝR CIHLU NA POSYPÁNÍ.

Postup přípravy

VAŘENÉ BRAMBORY,
1 VAJÍČKO,
TROCHU POLOHRUBÉ MOUKY,
ŠPETKU SOLI,
ŠPETKU MAJORÁNKY,
ASI HLAVIČKU ČESNEKU-ROZDRTIT-MÁME RÁDI ČESNEK PROTO TOLIK MNOŽSTVÍ,
TROŠKU…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
chlebovky

chlebovky

Potřebné ingredience

hladká mouka, vlažná voda, sušené droždí nebo klasický kvásek, špetka soli.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme těsto. Pořádně propracujem, abychom do něj dostali trochu vzduchu. dle potřeby můžem přidat vodu nebo mouku. Mělo by být várné jako na sladké knedlíky.…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Papiňákové nadělení :-)

Papiňákové nadělení :-)

Potřebné ingredience

Brambory, anglickou slaninu, klobásku, salám (já dávám nějakou šunku, ale né tu nejdražší :-D), sterilované zelí, sůl, pepř, majoránka, vodu

Postup přípravy

Na dno papiňáku dát anglickou na plátky a pak se vrství brambory, klobáska, šunka, zelí a ještě jednu vrstvu. Nejdůležitější je mít anglickou na dně a zelí navrchu. Jinak si to…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
LISTOVÉ TĚSTO

LISTOVÉ TĚSTO

Potřebné ingredience

RŮZNÉ

Postup přípravy

Lístkové roládky
Ingredience
lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka
Postup
Těsto rozválíme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní minirohlíčky

ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní minirohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO -500 g hladké mouky, 1 kostička droždí, 250 ml vlažného mléka, špetka cukru, 150 ml oleje, sůl. NÁPLŇ - šunkový salám, suchý salám, Niva. Žloutek na potření, kmín na posypání.

Postup přípravy

Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapečené brambory s kapustou a uzeným masem

Zapečené brambory s kapustou a uzeným masem

Potřebné ingredience

1 malá kapusta, asi 7 středních brambor, asi 350g uzeného masa, 200ml mléka, 3 vejce, 150g goudy (nebo eidamu), sůl, pepř, 2 hrsti kukuřice, hrst parmazánu (nemusí být), olivový olej na vymazání

Postup přípravy

Kapustu v celku uvaříme ve vodě nebo v páře do poloměkka. Do vymazaného pekáčku naskládáme slabé plátky brambor, osolíme, opepříme. Dále na kousky nakrájenou kapustu, kousky…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
LAHODNÉ DOMÁCÍ JOGURTY

LAHODNÉ DOMÁCÍ JOGURTY

Potřebné ingredience

Ozvali se majitelé jogurtovačů, ale i rodiny, které si poradí s výrobou bez přístroje. Někteří používají speciální sušenou jogurtovou kulturu, jiní volí jako očkovací kulturu koupený ,, živý " jogurt. Přidali recepty na jogurtové dezerty - s domácími džemy, s kousky vlašských ořechů, hoblinkami čokolády, sekaným kandovaným, čerstvým či ovocem.

Postup přípravy

ČERVENÁ, Hořice

V MÍSE PRO VĚTŠÍ RODINU :
3-4 litry čerstvého plnotučného mléka a 1 kondenzované neslazené Tatra mléko ohřeji na 80-90 stupňů, nejlépe ve vodní lázni,…

Zobrazit více...

Kategorie