Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Pikantní roštěná

Pikantní roštěná

Potřebné ingredience

4 plátky roštěnce, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 1 malá mrkev, 1 malá sterilovaná okurka, 4-6 sterilovaných žampionů, 1 lžíce ostrého kečupu

Postup přípravy

Tohle jídlo je dobré i z vepřového masa. Nemusí se dělat zrovna z hovězí roštěnky.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu

ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY

Potřebné ingredience

.......

Postup přípravy

Hovězí roštěnky
1. Roštěná po Lyonsku 1
2. Roštěnky na pivě 1
3. Roštěnky na kmíně 2
4. Roštěnky na víně s višňovou omáčkou 2
5. Roštěnky alla Hošek 2
6.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŠVEJKŮV hovězí gulášek......jediný bez cibule :-)

ŠVEJKŮV hovězí gulášek......jediný bez cibule :-)

Potřebné ingredience

Gulášek:500g hovězí klíšky, rajský protlak, koření, hladká mouka, sádlo.
Knedlík podle paní Kristýny ID 27166 (opravdu skvělý) : 4 rohlíky, 1 a 1/2 hrnku polohr.mouky, 1 hrnek studené vody, 1 prdopeč, sůl

Postup přípravy

Na sádle orestujeme nakrájené hovězí maso, po chvilce přidáme koření - kmín drcený, mletá sladká paprika, gulášové koření a sůl (všeho dle chuti), dále hned rajský protlak, vše…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hovězí maso na česneku se špenátem a bramborovým…

Potřebné ingredience

Hovězí zadní 1/2kg,cibuli,česnek,sůl,pepř, 5 dkg slaniny,špenátový protlak,bramborové knedlíky v prášku.

Postup přípravy

Trochu jsem si usnadnila přípravu.do kastrolu jsem si dala dusit maso nakrájené mna kostky a osolené za mírného podlévání jsem ho dusila do poloměkka.Pak jsem si rozškvařila v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moje slavnostní svíčková - kančí kýta na smetaně

Moje slavnostní svíčková - kančí kýta na smetaně

Potřebné ingredience

Na 1kg masa (používám kančí kýtu nebo hovězí kýtu, falešnou svíčkovou atd), 20dk vyuzené slaniny -ne anglické, jen špek, 4 velké cibule, 4 velké mrkve, 2 petržele, 1/2 bulvy celeru, 150g másla, hnědý cukr nebo bílý krystal, 1 bio citrón, vinný bílý ocet (ke kančímu používám kvalitní červené víno), sůl, mletý bílý pepř, celý černý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, saturejka, hovězí vývar, 1 lžička dobré dijonské hořčice, hladká mouka, smetana.

Postup přípravy

1) Maso prošpikujeme slaninou, kterou jsme dali před tím na chvíli do mrazáku aby ztuhla. Popřípadě maso svážeme provázkem, abychom ho měli v celku, takový bobík - nesolíme, pouze…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na zázvoru a česneku-děkuji MIRČE

Hovězí na zázvoru a česneku-děkuji MIRČE

Potřebné ingredience

Suroviny: Hovězí přední, nebo kližka 800g, olej (sádlo) 3 lžíce, cibule větší 2 ks, česnek 5 větších stroužků + 1 stroužek při prováření, zázvor čerstvý kus velký asi 2cm + kousek při prováření, rajčatový protlak 3 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce (nemusí být), sůl, pepř ml. bílý 1/2 lžičky, voda na podlití, mouka hladká na zahuštění, olej na jíšku 1 lžíce.

Postup přípravy

Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme do růžova.
Mezitím si nakrájíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně s krémovým špenátem - luxusní k nedělnímu obědu + vývar bez práce jako bonus

Hovězí pečeně s krémovým špenátem - luxusní k…

Potřebné ingredience

asi kilovou hovězí pečeni, čerstvý nebo mražený listový špenát (kolik sníte), krémový sýr (např. Tartare nebo Gervais), 2 prolisované stroužky česneku a 4 nakrájené na plátky, dvě cibule - jedna celá, druhá nakrájená, dva bobkové listy, pár kuliček nového koření a černého pepře, 4 plátky slaninky nebo špíčku, sůl

Postup přípravy

Maso si očistíme od nejošklivějších tukových kousků a blan, kousek masa (cca tak menší čtvrtku, spíš ještě míň) můžeme odkrojit (za chvíli se dozvíte proč). Spolu s odřezky z masa…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU

HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU

Potřebné ingredience

400g zadního hovězího masa, 20g slaniny bez kůže, sůl, pepř, 50g sádla, 100 g cibule, 20g rajčatového protlaku, hladká mouka, 60g rajčat, 120g paprik, 60g sterilovaných okurek bez nálevu, 4g mleté sladké papriky

Postup přípravy

Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a přidáme na cibulový základ, vzniklý zpěněním plátků cibule na 2/3 tuku. Pak přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme pod…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Belgicky gulas - CARBONNADE FLAMANDE

Belgicky gulas - CARBONNADE FLAMANDE

Potřebné ingredience

1kg hoveziho masa (nakrajet na cca 4cm kousky nebo klidne i vetsi) *** 400ml silneho tmaveho piva (napr. Primator 16, Nachod 18) *** 3 strouzky cesneku *** 2 bobkove listy *** 3 lzice hl. mouky (dochutit soli a peprem) *** olej ***2-3 mrkve (nakrajet) *** 2-3 cibule (nakrajet) *** 1 porek (nakrajet) *** 1 lzice rajcatoveho pyre *** 350ml hoveziho vyvaru (muze byt i voda) *** "svazek" bylinek (tymian, petrzel, bobkovy list, kulicky pepre) - dat do platynka *** hrst nakrajene petrzelky *** kastrol s vikem, ktery muzeme dat do trouby

Postup přípravy

Tento silny husty gulas nam varil bratranec v Belgii a nas tak nadchnul, ze jsme ho zaradili i do naseho jidelnicku...:)

1) Maso nechame marinovat pres noc v pive smichanem…

Zobrazit více...

Kategorie