Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

ŠVEJKŮV hovězí gulášek......jediný bez cibule :-)

0.0
ŠVEJKŮV hovězí gulášek......jediný bez cibule :-)

Potřebné ingredience

Gulášek:500g hovězí klíšky, rajský protlak, koření, hladká mouka, sádlo.
Knedlík podle paní Kristýny ID 27166 (opravdu skvělý) : 4 rohlíky, 1 a 1/2 hrnku polohr.mouky, 1 hrnek studené vody, 1 prdopeč, sůl

Postup přípravy

Na sádle orestujeme nakrájené hovězí maso, po chvilce přidáme koření - kmín drcený, mletá sladká paprika, gulášové koření a sůl (všeho dle chuti), dále hned rajský protlak, vše důkladně promícháme dolejeme asi 4dcl vody (kdo chce může více) a dusíme v tlakáči asi 45minut, pak zahustíme hlad.moukou rozmíchanou ve vodě, ještě chvíli povaříme můžeme dochuti magi a je hotovo...... a je báječný.... jednoduchý a jediný kde není cibule!!! Takže ani slzu a míň práce a chuť výborná!!
Na knedlík vše smícháme vytvoříme dvě šišky důkladně obalíme v hrubé mouce a vaříme 25 minut na mírném plameni, klademe do vroucí vody a otáčíme, kdo má strach, že praskne, může vařit v páře v utěrce na pařáčku...

orestujeme si masíčko....

přidáme koření....

vše důkladně promícháme a dáme dusit....

nyní těsto na knedlíček....

a už se vaří....

blížíme se do finále...

HOTOVO... Dobrou chuť...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pepebubu 9. 4. 2008, 20:04
ahoj oli (Y)ten gulášek vipadá krááásně :-$ (clamp)už se moc těším jak si ho udělám. ^o)jistě se ozvu. :-$já kdybych mohla cibuli vecpu všude *-)tak vyzkouším bez cibulky. (clamp)
kamylrybak 13. 3. 2008, 22:30
OLČO PROSÍM ASI JSEM UPLNĚ MIMO, ALE NEVÍ CO JE PRDOPEČ CO SE PŘIDÁVÁ DO TĚCH KNEDLÍKU...PROSÍM NAPIŠTE MI CO JE TO..DĚKUJI LUCKA
Camilla 16. 3. 2008, 11:16
@kamylrybak PRášek DO PEČiva. První písenka z toho udělali zkratku. Taky jsem to nevěděla.
kamylrybak 20. 3. 2008, 16:50
@Camilla MOC DĚKUJI..VYZKOUIŠÍM JE ... (pl) LUCKA
137 6. 3. 2008, 19:14
Já jsem vyučená kuchařka, takže vařim většinou klasický jídla a manžel je miluje. Ale jednou ho určitě vyzkoušim. Problém plavající cibule v omáčce? To bych taky nevydejchala. Všechny omáčky kromě když dělam maso na houbách, tak to cedim(pasíruji). Trošku zdlouhavější, ale chuť super a omáčka je taková jemnější. Ale jinak gulášek vypadá moc dobře. (Y) (Y) (Y)
kikaadla 6. 3. 2008, 18:49
OLGO, KNEDLÍKY MÁTE NÁÁDHERNÝ |:o) |:o) |:o), FAKT POVEDENÉ :-) :-) :-) :-).MĚ U VÁS ZAUJAL TENHLE GULÁŠ, JEDEN DLE MMB JSEM DĚLALA TEĎ V PONDĚLÍ, ALE PŘÍŠTĚ ZKUSÍM TENHLE A NAPÍŠU, JAK JSEM DOPADLA (F) ;-)
kapaja 2. 3. 2008, 18:39
No to vypadá vynikajícně (jidlo) Vyzkoušíme (Y)
Sabatt 2. 3. 2008, 16:36
Přiznám se, že si guláš bez cibule neumím vůůůůbec představit, je to pro mě něco jako chleba bez mouky ;-) Takže to určitě vyzkouším pro zajímavost (F)
basco 2. 3. 2008, 18:33
@Sabatt tak to já si umím představit úplně v pohodě :-p protože cibuli nemám ráda ;-) tak vařím guláš bez cibule a je výborný (Y) (Y) chuťově v tom nevidím rozdíl, ale neplavou mi tam kousky cibule :-p ;-) (pl)
OLUŠ 2. 3. 2008, 18:34
@basco ;-)No právě, já ji tam taky nemusím a (Z)nefrflá, že tam něco plave atd... a manžel ani nepozná.... (flower)
basco 2. 3. 2008, 18:37
@OLUŠ já vařím všechno bez cibule ;-) a nikdo nic nepozná (flower) (flower) i když o mě už je to známo, že cibulku nerada +o( ;-)
OLUŠ 2. 3. 2008, 18:27
@Sabatt (jidlo)to musíte jedině zkusit, ale kdyby jste ho jedla a já Vám neřekla, že tam není cibule tak to nepoznáte ;-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie