Hovězí gulášek
Postup přípravy
Připravíme si na tuku cibuli. Já dávám kolik masa, tolik cibule. Záleží však na Vás. U nás tento gulášek ve velkém. Vzhledem k tomu, že já nerada knedlík, dělávám ho zpravidla s…
Ptáčci
Postup přípravy
Plátky roštěné naklepu,osolím,opepřím,potřu hořticí a zamotám do nich plátek anglické,plátek steril.okurky a plátek vejce na tvrdo.Zavážu nití.Takto hotové rolky osmahnu na…
hovězí(vepřo)knedlo zelo jinak
Potřebné ingredience
místo vepřového dáme hovězí,místo houskových knedlíků-bramborové a hned je to jiné....
sviečková
Postup přípravy
mäsko narezeme na platky, vyklepeme a na rozpalenom oleji osmahneme obe strany, aby sa zatiahlo...ulozime ho do velkeho hrnca..do vypeku pridame nakrajanu cibulku a tiez ju…
Dušené hovězí s řepou
Potřebné ingredience
1 lžíce olivového oleje 50 g slaniny, nakrájené na kostičky 1 kg hovězí loupané plece, podle potřeby svázané kuchyňským provázkem 2 červené cibule, na klínky 4 stroužky česneku, drcené 6 malých červených řep, oloupaných a rozpůlených 3 střední mrkve, příčně na špalíky 4 snítky čerstvého tymiánu + k podávání sůl a čerstvě mletý pepř 2 lžíce rajského protlaku 250 ml suchého červeného vína cca 300 ml hovězího vývaru (nebo víc, podle potřeby, lze dolévat horkou vodu) 3 bobkové listy drcený růžový pepř (nemusí být)
Postup přípravy
Na středním ohni rozpalte v hrnci či kastrolu olej a opečte na něm slaninu tak, aby pustila tuk, pak slaninu vyberte děrovanou sběračkou na talíř. Na tuku opečte maso ze všech…
Uzený jazyk se špenátem
Potřebné ingredience
Špenát, hl. mouka, máslo, šlehačka (mléko) Uzený jazyk Brambory uvarené ve slupce, dětská krupička, hrubá a polohrubá mouka, sůl
Manželův pekáč od paní Evičky ID 56652
Potřebné ingredience
Super bašta,hodila jsem tam i kuřecí a bylo to moc dobré.Paní Evičko děkujíííí
Hovězí na kari
Potřebné ingredience
recept podle: Lenka Procházková (Prolenka) ID 13690
Postup přípravy
Vařila jsem v papiňáku a nedávala ten sýr, ale zahustila moukou rozmíchanou v mléce
POCTIVÝ TATARÁK
Potřebné ingredience
tatarák se vším, co k tomu patří. Takže poctivě naškrábaná svíčková, nadrobno pokrájená cibule, žloutek, sůl, pepř, worchester omáčka, plnotučná hořčice, mletá paprika sladká i pálivá, trocha drceného kmínu a samozřejmě do zlatova opečené topinky pořádně potřené česnekem.