Marocké hovězí se sušenýma švestkama
Potřebné ingredience
olej1 kg hovězí kližky popř.jiné hovězí jako na guláš,2-3 střední cibule,sůl,pepř,římský kmín /k dostání v Carrefouru apd./,sušené švestky-150-200g,cukr,vejce2ks,čerstvá bageta
Postup přípravy
Na cca 2 lžících oleje necháme zpěnit jemně nakrájené cibule, přidáme cca 1 lžičku římského kmínu, necháme zesklovatět, podlejeme vodou a přidáme maso nakrájené na kousky cca 3…
Kovářské roštěnky
Potřebné ingredience
roštěnky dle počtu strávníků, pepř, sůl, cibule, zakysaná smetana
Postup přípravy
Maso prosolíme, naklepeme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Do zapékací misky (nebo remosky) vložíme maso, opepříme. Poklademe po celé ploše kolečky cibule.
Zalijeme zakysanou…
SVÍČKOVÁ
Potřebné ingredience
Libovolné maso, tak 1 -2 kg, nejlépe hovězí,dělám i z vepřového a krůtího, , 4-5 mrkví , 4 petržele, 1cibule, kousek celeru ,uzený špek na prošpikování masa-nezbytné-nejlepší je hodně solený, lžička tymiánu, sůl, kuličky pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových listů., smetana 250-500ml,(může být sladká i kysaná) 1-2 masoxy, 1/2 másla.
Postup přípravy
Maso prošpikuji uzeným špekem, pořádně osolím, opepřím, posypu trochou tymiánu a orestuji pořádně ze všech stran v pánvi na tuku, aby se maso zatáhlo.
Zeleninu nakrájím na…
Hovězí ptáčky trochu jinak
Potřebné ingredience
Ingredience: 4 plátky hovězího zadního, 100 g tvrdého sýra, 50 g šunky nebo moravského uzeného, 2 sterilované okurky, hořčice, sůl, pepř, worchestrová omáčka, 1 cibule, 1/4 l zakysané smetany, lžička mouky, 2 lžíce kečupu, olej nebo sádlo
Postup přípravy
Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme párátkem nebo…
Steak
Potřebné ingredience
plátky panenské svíčkové (lze použít i kuřecí,vepřové :-)),lžíce kremžské hořčice,lžíce ostrého kečupu,směs koření na steaky
cibule,smetana,hl. mouka,Aromat mix
Postup přípravy
maso den předem lehce naklepat,potřít hořčicí a kečupem a obalit ve směsi na steaky (je dost ostrá,takže pokud bude maso pro děti,pouze osolit a potřít hořčičí), Druhý den maso z…