Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Indiánský kotlík podle paní ID 16322

Indiánský kotlík podle paní ID 16322

Potřebné ingredience

4 roštěnky nebo zadní hovězí, 1 pytlík malé mrkvičky, cibule, brambory, sůl, tymián, olej

Postup přípravy

Základem tohoto jída je tymián, na něm nešetříme. Jídlo je velice dietní a navíc si ušetříme špinavé hrnce, neboť se celé jídlo vaří pouze v jednom hrnci. Maso si naklepeme. Pokud…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Stifado

Stifado

Potřebné ingredience

600 g hovězího zadního, 600 g drobnější cibulky, 1/2 šálku olivového oleje, 4-5 stroužků česneku, 2 lžíce octa (dle chuti), 1 lžíce rajského protlaku nebo 4 dobře zralá rajčata, 2 bobkové listy, trocha rozmarýnu, sůl, celý pepř

Postup přípravy

1/ Maso omýt, osušit a nakrájet na větší kousky, dát do kastrolu.
2/ K masu přidat (vše najednou) toto: cibulka, česnek (po celých stroužcích nebo nakrájený na plátky),…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Výborné chilli con carne!!!!!!!

Výborné chilli con carne!!!!!!!

Potřebné ingredience

Olej, 1 velká cibule nakrájená na drobno, 2 větší stroužky česneku nadrobno, 1 lžíce ml. papriky sladké, 1 chillli paprička nebo lžička chilli koření , 1 lžíce drceného kmínu, 500g mletého hovězího, nebo na kostečky, 1 kostka bujónu, 400g konzer. rajčat, 2 lžíce protlaku, 400g konzer. fazolí, sůl, pepř. Můžete přidat čtvereček hořké čokolády na závěr.

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej, dáme cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme papriku, česnek, chilli, kmín. Krátce osmahneme, ztulmíme plamen a dáme maso. Opečeme ze všech stran. Zalijeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s mrkví

Dušené hovězí s mrkví

Potřebné ingredience

700g hovězího maso (zadní - kýta), 1 cibule, sádlo (olej), 4 větší mrkve, sůl, pepř

Postup přípravy

Na sádle orestujeme cibuli, přidáme hovězí na kostky, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou cca 15 minut bez podlití, maso pustí šťávu. Pak přidáme trochu vody a dusíme 40…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rychlý hovězí guláš

Rychlý hovězí guláš

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg hovězího masa/já kupuji zadní -muž nemá rád kližku-i když ta je na guláš nejlepší/, 2 velké cibule, ole,j sůl,pepř,čer.paprika ,instantní jíška tmavá.

Postup přípravy

V papiňáku si nechám zezlátnout na oleji nakrájenou cibuli .Maso nakrájím na kostky.Dám na cibuli-orestuji .Zapráším asi 1 lžičkou červené papriky,osolím,opepřím,zaliju teplou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Koprová omáčka s hovězím masíčkem

Koprová omáčka s hovězím masíčkem

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg hoězího předního bez kosti,asi1,5 l vody,100g másla,2 lžíce hl.mouky,sůl,šlehačka nebo smetana na vaření,1 hov.masox,kopr,ocet.

Postup přípravy

V osolené vodě uvaříme hovězí maso do měkka nakrájíme si ho na plátky.Z másla a mouky uděláme světlou jíšku-rozředíme vývarem z masa ,přidáme masox a povaříme.Pak přidáme smetanu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso na česneku-mé oblíbené jídlo...

Hovězí maso na česneku-mé oblíbené jídlo...

Potřebné ingredience

1kg hov.předního masa,8-10 stroužků česneku,cibule,maličko kmínu,olej,sůl,pepř,jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,osmažíme cibuli do hněda,přidáme maso,sůl,pepř,kmín,prolisovaný česnek a malounko posmažíme.Pak podlejeme vodou a dusíme do změknutí.Zahustíme jíškou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vepřová plec na žampionech a smetaně

Vepřová plec na žampionech a smetaně

Potřebné ingredience

Suroviny: Asi půl kila plece v celku, asi 8 žampionů_- nebo plechovce,cibule, olej, sůl pepř, kmín, smetana, popřípadě trochu mléka,2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup:

Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec v celku a ze všech stran ji opečeme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zapékané brambory trochu jinak podruhé - s hovězím masem ala musaka

Zapékané brambory trochu jinak podruhé - s hovězím…

Potřebné ingredience

opět doplním

Postup přípravy

opět doplním

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí s kari kořením

Hovězí s kari kořením

Potřebné ingredience

Suroviny hovězí maso cibule kari koření olej

Postup přípravy

Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky-nebo na plátky, dáme vařit jako na polévku, tedy spolu s kořenovou zeleninou a příslušným kořením. Cibuli nakrájíme na kostičky, na…

Zobrazit více...

Kategorie