roštěnky s tatarkou
Potřebné ingredience
4 plátky roštěnky (jiné hovězí bývá suché), 2 cibule, sladká paprika, sůl. tatarka a brambory jako příloha
Postup přípravy
maso naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. na oleji zpěníme cibuli dozlatova (dost cibule - nešetřit, udělá to skvělý sos) a přidáme roštěnky. opečeme z obou stran, aby…
BIFTEK ( VAŘIL MANŽEL)
Potřebné ingredience
800g hovězí,lžička soli,pepř drcený,olivový olej,olej na smažení,zelenina na oblohu,vejce,hranolky
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na 1 cm špalíky,otevřenou dlaní naklepeme osolíme,popepříme vtlačíme do masa,potřeme olivovým olejem a dáme na 1 hodinu odležet do lednice.Na rozpáleném tuku…
RAJSKÁ OMÁČKA !!!
Potřebné ingredience
3/4hovězí.1 kg rajčat,1 cibule,máslo,vývar z masa,(může být i z masoxu) hladká mouka,1 smetana šlehačka,,cukr,citronová štáva,5 kuliček pepře,3 kuličky nového koření,sůl....
Postup přípravy
Ve vodě uvaříme maso,,,,,potom ho vindáme na másle osmahneme cibuli spolu s kořením,zaprášíme moukou,přidáme pokrájená rajčata chvíli dusíme...zalijeme vývarem z masa a vaříme…
BIFTEK S HRANOLKY !!!!
Potřebné ingredience
3/4 hovězí maso,1 šlehačka.pepř.worčestrová omáčka,sůl,
Postup přípravy
Plátky hovězího masa jemně nakrájíme a naklepeme,osolíme a zakápneme olivovím olejem,a worčestrovou omáčkou....necháme vlednici odležet asi 1 hodinu...Naložené maso sprudka…
HOVĚZÍ OMÁČKA !!!!!
Potřebné ingredience
500 g hovězí maso přední,pepř,1 kostka masox,1 lžíčka paprika sladká,2 větší cibule, 1 hrníček hub,
Postup přípravy
Cibuli do zlatova osmažíme na tuku,posypeme červenou paprikou.Nakrájené maso necháme na cibuli pořádně ze všech stran ovařit,,aby pustilo štávu.Lechce podlijeme vodou promícháme a…
HOVĚZÍ PO BULHARSKU
Potřebné ingredience
½ kg hovězího masa (nejlepší roštěná nebo libové plátky), asi 8 paprik, asi 6 rajčat, 1 velká cibule, 8 stroužků česneku (dle chuti), pepř, sůl, 1 masox, anglická slanina (10 – 15 dkg), sádlo
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme cibuli a nakrájenou slaninu, přidáme pokrájené papriky na nudličky a nakrájená rajčata(předem je spaříme…
HOVĚZÍ PEČENÉ NA RAJČATECH
Potřebné ingredience
HOVĚZÍ MASO; RAJČATA; CIBULE; HRÁŠEK ; KOŘENÍ - ROZMARÝN, BAZALKA; MASOX
Postup přípravy
JÁ JSEM MASO, RAJČATA A CIBULY SI PĚKNĚ NAKRÁJELA. DO SKLENĚNÉ ZAPÉKACÍ MÍSY JSEM DALA NAKRÁJENOU CIBULY, PAK PŮLU NAKRÁJENÝCH RAJČAT, POSYPALA JSEM BAZALKOU A ROZMARÝNEM, NATO…
hovězí na houbách
Potřebné ingredience
600 g hovězího masa, 150 g hub (nejlépe hříbky)-sušených asi 2 hrsti, 1 cibule, 1 červená paprika, malá konzerva hrášku, malá konzerva kukuřice, sterilované žampiony, sůl, pepř,worcester. sojová omáčka, trochu sádla.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na sádle zesklovatět, přidáme na nudličky pokrájené maso a osmahneme. Osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme houby, zalijeme vodou…
Tatarák z hovězího masa
Potřebné ingredience
Dělám většinou od oka. Pravá svíčková, 1 cibulka (nakrájená na jemno), lžíce plnotučné hořčice, lžíce kremžské hořčice, lžička sladké papriky, lžíce kečupu, lžíce worchesterové omáčky, jeden žloutek, sůl, pepř, já dávám ještě česnek ale stačí sním potom potřít topinku.
Postup přípravy
Maso rozmixujeme v mixéru,pokud máte rádi opravdu jemný tatarák, můžete maso naškrábat nožem.
Maso dáme do misky a přidáme všechny ingredience a dáme vychladit.
Potom…
Hovezí jazyk na žampionech
Potřebné ingredience
1 hovezí jazyk,1 Halali(malá sklenička),bobkový list(2 listečky),nový koření(3 kuličky),masox,smetana a 1/2kg.žampiony.
Postup přípravy
Jazyk dáme vařit v papinjaku na1 1/2hod. s halali,nové koření,bobkovy list a masox.Po uvařeni jazyk sloupneme a nakrajíme na platky.Vývar přecedime.Žampiony lehce osmažime na…