Hovezí jazyk na žampionech
Potřebné ingredience
1 hovezí jazyk,1 Halali(malá sklenička),bobkový list(2 listečky),nový koření(3 kuličky),masox,smetana a 1/2kg.žampiony.
Postup přípravy
Jazyk dáme vařit v papinjaku na1 1/2hod. s halali,nové koření,bobkovy list a masox.Po uvařeni jazyk sloupneme a nakrajíme na platky.Vývar přecedime.Žampiony lehce osmažime na…
Hovadzie na orientalny sposob
Potřebné ingredience
Hovadzie masko,Orientalne korenie(vitana),tymian,hl.muka,slaninka,cibula,plechovka kokosoveho mlieka
Postup přípravy
Masko si nakrajame na kocky,riadne okorenime a nechame postat. medztym si orestujeme slaninku a cibulu,ked je to hotove vyberieme to na tanier.masko v mise poprašime hl.mukou…
HOVĚZÍ GULÁŠEK
Potřebné ingredience
hovezí zadní,cibule,gulášové koření,česnek,hl.mouka,zakysaná smetana.
Postup přípravy
na cibulce opražíme zprudka maso,osolíme,okořeníme a dusíme v papiňáku asi půl hoďky.zahustíme hl.moukou,přidáme rozmačkaný česnek a smetanu.
my máme nejraději se špagetama a…
Hovězí plátky na leču
Potřebné ingredience
4 hovězí plátky 1 velká cibule 1 sklenička leča hl. mouka sůl, pepř, kmín sádlo nebo olej
Postup přípravy
Maso nařízneme na krajích, naklepeme, osolíme a opepříme. Na sádlo nebo olej, co má kdo raději dáme cibulku, osmahneme skoro do zlatova. Vložíme maso a z obou stran zprudka…
Dušené maso po provensálsku
Potřebné ingredience
2 cibule, anglická slanina,olej, 2 bobkový list, hovězí kližka, 1 čerstvá kapie, koření provensálské bylinky (poslední dobou jsou mé oblíbené, viz me recepty), 3 stroužky česneku, masox a trochu vegety...
Postup přípravy
viz foto.....
Nedoporučuji použít kapii zelenou, je pro tento recept nevhodná, dodává špatnou chuť.... Jinak variace barevnosti - díky právě kapii se meze nekladou. Já…
Hovězí rolky plněné hovězím mletým aneb HOVĚZÍ KAM SE…
Potřebné ingredience
hovězí přední, plátky šunky, kyselé okurky, plnotučná hořtice, mleté hovězí maso, vejce, sůl, sušený česnek, koření provensálské bylinky, bobkový list, ďábelská směs, kousek másla, bujon
Postup přípravy
POkud máte nízký kus masa, nebojte se, dá se nakrojit plátek, ale nedoříznout a druhý zákroj uříznout celý. Mě se to takhle podařilo a měla jsem z toho závitky přes celý talíř :-)…
Páj "Santa Fé"
Potřebné ingredience
1kg mleté hovězí,trochu oleje, sůl, ml.pepř, oregano, velká jemně nakrájená cibule, 6 čerstvých rajčat, malá konzerva sterilizovanej kukuřice, 1 šálek kukuřičnej mouky /nebo krupice/, 2 šálky vody, 2 lžíce másla, strouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy
1. Mleté maso opékáme na vymaštěné pánvi a často mícháme, až se začne drobit. Posolíme, přidáme pepř, oregano všechno podle chuti a velkou drobně nakrájenou cibuli. Smažíme.
2.…
Segedínský guláš z hovězího masa
Potřebné ingredience
Hovězí maso, sádlo, máslo, cibule, česnek, kysané zelí, hladká mouka, sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, smetana nebo mléko.
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme na jemno, maso na přibližně stejné kousky. V hrnci rozpustíme sádlo a dáme na něj zpěnit cibulku. Na cibulku nasypeme papriku a zamícháme (pozor na spálení, bylo…
ZELENINOVÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
maso na kousky buď hovězí nebo vepřové(lepší hovězí) 1cibule 3stroužky česneku 4 větší brambory 3lžičky čer.papriky sladké 1lžička pálivé červ.papriky 1lžička majoránky 1sklenice zeleninového leča 1masox mouka na zahuštění,sůl, pepř,magi
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky,cibuli také a zpěníme ji na oleji, maso orestujem,přidáme masox,papriku,majoránku,sůl,pepř,česnek a podlejeme vodou,maso necháme dusit do poloměka.Když…