Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky od babičky

Španělské ptáčky od babičky

Potřebné ingredience

( na 2 porce ) 2 hovězí zadní plátky ( jeden min. 20 dkg ); 1 noha šunkové klobásy; 2 dkg špeku; 1 kyselá okurka; 1 cibule; 2 stroužky česneku; 3 bobkové listy; 1/4 slepičího bujónu; 1 kávová lžička hořčice; 1 lžíce strouhanky

Postup přípravy

První den. Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme olejem. Umístíme je do misky, vzduchotěsně přiklopíme a dáme do lednice.
Druhý den. Nakrájíme šunkovou klobásu na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Arabelčin pivní guláš s haluškama

Arabelčin pivní guláš s haluškama

Potřebné ingredience

hovězí maso, cibule, pivo, sůl, kukuřice, červená paprika, česnek,majoránka, halušky v sáčku

Postup přípravy

Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme hovězí nudličky,sůl, mletou červenou papriku a zalijeme cca 1,5 dcl piva a 1,5 dcl vody.
Pak přidáme utřený česnek, majoránku,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí maso s jalovcem a tymiánem

hovězí maso s jalovcem a tymiánem

Potřebné ingredience

kousek hovězího masa (podle počtu osob, které budou u stolu) máslo nebo olej cibule 6-8 kuliček jalovce tymián sůl hladká mouka na zahuštění rýže nebo brambory

Postup přípravy

Na rozehřátý tuk dáme nakrájenou cibulku.
Necháme trochu orestovat, přidáme maso -nakrájené na plátky nebo na kostky- osolíme.
Přidáme jalovec a tymián.
Podlijeme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky v pikantní smetanové omáčce

Hovězí plátky v pikantní smetanové omáčce

Potřebné ingredience

hovězí zadní, párky nebo měkký salám, anglická slanina, cibule, nakládané okurky, vejce, smetana sladká nebo kysaná, trochu mouky, pepř a sůl

Postup přípravy

Kilo hovězího nakrájíme na asi centimetrové plátky, osolíme a opepříme. V hrnci zpěníme na slanině cibuli a pak osmahneme maso z obou stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PO ZAHRADNICKU

HOVĚZÍ PO ZAHRADNICKU

Potřebné ingredience

500g hovězího masa,sůl,pepř,1 velká cibule,olej,100g celeru,100g mrkve,150g pórku,100g hrášku,250ml smetany,2 lžíce hladké mouky,vegeta.

Postup přípravy

Maso pokrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,okořeníme a po obouch stranách osmažíme na oleji.Přidáme pokrájenou cibuli,chvilku ji podusíme,maso podlijeme vodou a dusíme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ ZÁVIN

HOVĚZÍ ZÁVIN

Potřebné ingredience

zadní hovězí,anglická slanina,okurky,klobásy,cibule,česnek,hořčice.

Postup přípravy

rozklepeme hovězí maso na plát cca 20 x 30cm.Pomažeme hořčicí a nahoru položíme anglickou slaninu a pruhy okurek a klobásky,přidáme cibuli,( kdo má rád,přidá i česnek),zavineme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Aby byla šťáva u hovězího masa ještě lepší

Aby byla šťáva u hovězího masa ještě lepší

Postup přípravy

Tak použiji nakonec lák z okurků :) Přidávejte raději po lžičkách.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková z čehokoliv na anglické slanině

Svíčková z čehokoliv na anglické slanině

Potřebné ingredience

maso hovězí, divočina nebo králík, anglická slanina, kořenová zelenina, sladká smetana, koření, ocet, sůl, cukr

Postup přípravy

Zásadně nechávám jakékoli maso odležet v lednici v octovém nálevu alespoň 2 dny.(na jeden kg masa asi 4 dcl octa + voda tak, aby maso bylo aspoň z poloviny ponořené, další den…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ BALÍČEK

HOVĚZÍ BALÍČEK

Potřebné ingredience

ZADNÍ HOVĚZÍ MASO (NEBO ROŠTĚNEC) ASI PŮL KILA, ALE KLIDNĚ VÍC (SNÍ SE TO :-) ASI TAK 2 VĚTŠÍ CIBULE ANGLICKÁ SLANINA (MIN. 10 DKG) TROCHU 30 % SMETANY (MIN. 100 ML) SŮL, PEPŘ BRUSINKY NEBO RYBÍZOVÁ MARMELÁDA NEBO NĚJAKÁ JINÁ ZAVAŘENINA, KTEROU POUŽÍVÁTE MÍSTO BRUSINEK BRAMBOROVÝ KNEDLÍK JAKO PŘÍLOHA

Postup přípravy

MASO NAKRÁJEJTE NA PLÁTKY, NAKLEPEJTE, OSOLTE, OPEPŘETE, SKLÁDEJTE DO PEKÁČKU TAKTO : PLÁTEK MASA - NA NĚJ PLÁTEK ANGLICKÉ, KOLEČKA CIBULE, A ZASE PLÁTEK MASA, ANGLICKÁ, CIBULE, .…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Stroganof

Stroganof

Potřebné ingredience

hovězí roštěná (plátky podle počtu osob, pro které se vaří) větší cibule, zakysaná smetana kečup, sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

Plátky roštěné nakrájím na nudličky, osolím, opeřím, lehce pokapu olivovým olejem a nechám chvilku odležet. Mezitím oloupu větší cibuli, nakrájím na proužky a dám na necelé 2…

Zobrazit více...

Kategorie