Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti
Potřebné ingredience
1kg vepřová žebra, 1lžička soli, špetka kmínu, špetka pepře Pokud pečeme bez omáčky, tak 1/2 lžičky adžika, 1/2 lžičky grilovací koření OMÁČKA 8 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička chilli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce marmelády nebo medu.
Postup přípravy
Troubu vyhřej na 220 °C. Žebra ze všech stran osol, okmínuj a opepři. Vlož do pekáče na pokrájenou cibuli na půlkolečka podlej vodou, přiklop nebo zadělej alobalem a dej na 15…
Vepřové po uhersku
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby asi 60 dkg vepřové plece,2 cibule,asi 4 stroužky česneku,2 bílé papriky,asi 4 rajčata,sůl,mletá paprika,pepř,olej,zakysaná smetana,hladká mouka,trocha mléka
Postup přípravy
Na lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.Pak přidáme maso nakrájené a proužky,osolíme,opepříme ,posypeme sladkou paprikou,podlijeme masovým vývarem…
Sníš kapsičku a jsi plná! Vepřová kotleta a brambo
Potřebné ingredience
Ingredience: vepřová svalovina - 1 kg slanina - 150 gramů cibule - 5 ks brambory - 2 ks Sýr - 150 g pórek - 2 ks spánek - 5 g černý pepř - 5 g
Postup přípravy
Ingredience: vepřová svalovina - 1 kg slanina - 150 gramů cibule - 5 ks brambory - 2 ks Sýr - 150 g pórek - 2 ks spánek - 5 g černý pepř - 5 g
Pečené maso trošku jinak
Potřebné ingredience
Vepřové maso Česnek Cibule Olej Sůl Pepř Mletý pepř Rajčatový protlak Zelí Bramborové knedlíky
Postup přípravy
Maso si nakrájíme buď na větší kostky nebo hrubší plátky. Nakořeníme vším kořením kromě rajského protlaku. Pečeme do změknutí pod alobalem. Poté zamícháme opatrně rajský protlak a…
Pikantní vepřová směs na bramboráku
Potřebné ingredience
300 g vepřové kýty 1 větší cibuli 1 červenou kapii 1 žlutou kapii 1 malý protlak 2 stroužky česneku 1 lžička solamylu 1 chilli paprička 1 lžička cukru 2 žampiony sůl pepř worchester olej Na bramboráky 4 větší brambory 1 vejce 2 stroužky česneku polohrubá mouka sůl, pepř, majoránka olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na drobné nudličky, přidáme pepř, worchestr a solamyl. Dáme odpočinout do chladu. Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky. Na rozpálenou pánev dáme olej a…
Pivovařská bašta
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřové libovější plece 3 lžíce olej 1 ks cibule 1 ks porek 1 dl piva 4 lžíce sladkého kečupu 3-5 stroužkůkečupu pepř sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut. …
. Marináda na mäsko
Potřebné ingredience
3 vajcia 2 rovné lyžičky soli 3/4 lyžičky mletého čierneho korenia 3/4 lyžičky papriky 3/4 lyžičky papriky štipľavej 3/4 lyžičky vegety 3/4 lyžičky kari 1 malú lyžičku horčice 1 malú lyžičku dreveného kmínu 1 malú lyžičku worcester omáčky 1 malú lyžičku kečupu 1 malú lyžičku sojovej omáčky 2 polievkové lyžice oleja 1 polievkovú lyžicu solamilu
Halušky s masem
Potřebné ingredience
Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vepřové nebo kuřecí na menší kousky, papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kousky.
Postup přípravy
Cibuli osmažíme na do zlatova. Maso necháme chvíli opékat na cibuli.Přidáme pepř, mletou paprikou a česnek,sůl.Podlijeme trochu horké vody. Dusíme pod poklicí a dbáme, aby pod…
Zapečené kotlety
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety, vegetu, hladkou mouku, olej, 1/4 l vývaru, 2 papriky, 2 cibule, 20 dkg eidamu
Postup přípravy
Kotlety naklepeme a nařízneme.
Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso.
Na oleji zprudka orestujeme z obou stran
Opečené kotlety naskládáme do…
Bratislavské plecko
Potřebné ingredience
Vepřová plec, cibule, mrkev, celer, kyselá okurka, rajčatový protlak, čerstvý hrášek, smetana, sůl, pepř, sladká paprika
Postup přípravy
Osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené plecko. přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev, a 1 kyselou okurku. zaprášíme sl. paprikou a po chvilce restování přidáme…