Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zelný hrnec s kroupy a uzeným

Zelný hrnec s kroupy a uzeným

Potřebné ingredience

kysané zelí, uzené maso, kroupy, cibule

Postup přípravy

Kroupy propereme a uvaříme v osolené vodě do měkka (já vařím tak, že vodu skoro vyvařím a kroupy již nepropírám, jo a vařím je v papiňáku tak cca 40min), uzené povaříme-jak kdo je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Potřebné ingredience

Libový vepřový bok bez kosti: sůl,5 stroužků česneku,kmín. Nádivka :3 housky,1 vajíčko,kousek libového salámu,1 cibule,3 stroužky česneku,1 mrkev,1/2 zelené papriky,sůl,pepř,zelená petrželka a libeček.Na zahuštění trochu strouhanky.

Postup přípravy

Bůček uprostřed nařízneme až ke kraji a uděláme kapsu.Osolíme i vnitřek a pořádně načesnekujeme.Když to uděláte den předem,bude to ještě lepší.Nacpeme nádivku a režnou nití…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VYNIKAJÍCÍ BABIČIN VEPŘOVÝ  ŘÍZEČEK.

VYNIKAJÍCÍ BABIČIN VEPŘOVÝ ŘÍZEČEK.

Potřebné ingredience

MARINÁDA : == 1,5 dcl vody, 1,5dcl oleje, 3 lžičky kremžské hořčice, 3 lžičky kečupu, pepř, vegeta, česnek.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na řízky osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance potom ve vajíčku a opečeme na pánvi.
Opečené maso dáme do pekáče zalijeme marinádou a zapečeme v troubě na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčin HOSPODÁŘŮV ŘÍZEK

Arabelčin HOSPODÁŘŮV ŘÍZEK

Potřebné ingredience

vepřový řízek...v mém případě jsem dala panenku, pepř, sůl, těsto na bramboráky- strouhané brambory na jemno, sůl, česnek, vejce, hladká mouka, majoránka. Zakysaná smetana, olej, strouhaný sýr, obloha.

Postup přípravy

Nejdříve si naklepeme řízky, osolíme je a opepříme. Opečeme na oleji z obou stran. Poté maso vyjmeme z pánve, dáme bokem. Na pánev nalijeme těsto, rozprostřeme po celé pánvičce a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Španělské ptáčky Tak jak je dělám já :-)

Španělské ptáčky Tak jak je dělám já :-)

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, zavařené okurky ve sladkokyselém nálevu, plnotučná hořčice, sůl, anglická slanina, 100g nakrájené vysočiny, asi 5 uvařených na tvrdo vajíček, 2x hovězí masox, voda, cibule, olej. Jako příloha rýže

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme jako na řízky. Vezmeme naklepaný plátek, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny,3 plátky vysočiny,1/4 vajíčka, proužek kyselé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčiny vepřové nudličky po provensálsku

Arabelčiny vepřové nudličky po provensálsku

Potřebné ingredience

olej, cibule, 2 malé mrkve, troška mražené kukuřice, 500g vepřových nudliček, provensálské koření, sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji si zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, pak k ní přidáme nudličky z vepřového masa, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♦♦♦ VEPŘOVÝ PLÁTEK NA ZELENINĚ +GNOCCI ♦♦♦

♦♦♦ VEPŘOVÝ PLÁTEK NA ZELENINĚ +GNOCCI ♦♦♦

Potřebné ingredience

6 Plátků krkovive BK,sůl,pepř,plnotučná hořčice,cibule,červená paprika,scherry rajčata,kyselá okurka,zavařená mrkev s hráškem.Hladká mouka,sádlo

Postup přípravy

1/ V pánvi si rozpálím sádlo(asi jednu polévkovou lžíci) na to dám na půlkolečka nakrájenou cibuli a orestuji do zlatova.
2/ Plátky krkovice si osolím,opepřím a pomažu hořčicí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♦♦♦ Bramborové knedlíky plněné uzeným masem + zelí +cibulka ♦♦♦

♦♦♦ Bramborové knedlíky plněné uzeným masem + zelí …

Potřebné ingredience

vařené brambory,uzené maso ( bok a rolka), cibule,hrubá mouka ,1-2 vejce,zelí ,sůl

Postup přípravy

Uvařím si brambory ,oloupám a nastrouhám na jemno,přidám hrubou mouku,vejce ,sůl a zadělám bramborové knedlíky.
Uzené maso jsem si den předem uvařila a namlela nebo nakrájela…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou-děkuji Drahušce

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové kýty 100 g 40% sýra eidam 1 vejce 1 malá cibule 2 lžíce nastrouhaného zázvoru 2 lžíce tatarské omáčky/můžeme nahradit Majolkou® 3 lžíce solamylu sůl,mletý pepř olej na smažení

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
V míse vše důkladně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka na zelenině

Panenka na zelenině

Potřebné ingredience

500kg panenky (jde použít i plec,kýta nebo i s kuřecím je to dobré), olej, 2 cibule, bílá část porku, 1/2 velké červené papriky a 1/2 zelené papriky (může být i celá jednoho druhu), mletá sladká paprika,kečup, sterilovaná okurka, sůl , pepř

Postup přípravy

Omyté maso nakrájet přes vlákna,pak ještě rozkrojím-na nudličky.V hluboké pánvi orestuji na troše oleje,osolit,opepřit,podusit .Až je maso skoro měkké přidám mletou papriku,porek…

Zobrazit více...

Kategorie