Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Přátelské kotlety

Přátelské kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety ( s kostí nebo i bez), vegetu, hladkou mouku, olej,
1/4 l vývaru, 2 papriky, 2 cibule, 20 dkg eidamu (cibuli, papriku si můžete přidat dle chuti)

Postup přípravy

Kotlety naklepeme a nařízneme, aby se maso nezkroutilo
Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso.
Na oleji zprudka orestujeme z obou stran
Opečené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské kotlety

Debrecínské kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,1 větší cibuli,4 stroužky česneku,lžička sladké papriky,2 sterilované okurky,4 lžíce kečupu,sůl pepř a hl.mouka

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hl.mouce.Potom dáme na rozehřátý olej na pánvi osmažit,aby se kotlety zatáhly,poté je vyjmeme a na témž oleji osmažíme na kolečka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
*** VEPŘOVÝ GULÁŠ NA PIVU***

*** VEPŘOVÝ GULÁŠ NA PIVU***

Potřebné ingredience

600g vepřového plecka, 5dl světlého piva 10, 2 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 střední rajský protlak, 5 stroužků česneku, 1-2 chilli papričky, 4 lžičky mleté papriky, olej, drcený kmín, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

ZKUSTE HO, NEBUDETE LITOVAT JE FAKT VÝBORNÝ.

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme v kastrolu na rozehřátém oleji dočervena. přidáme oloupané a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Potřebné ingredience

vepřové maso - bůček, plecko; zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist), víčka

Postup přípravy

Opět manželova akce.

-sůl (na kávovou nebo čajovou lžičku se vejde 6-15g, takže raději 1,5% soli; tzn. na 1kg masa 15g soli)
-zavařovací sklenice (narážecí Omnia,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gulášek bez míchání - opravdu skvělý !!! nenáročný na čas !!!

Gulášek bez míchání - opravdu skvělý !!! nenáročný na…

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 ČL gulášového koření (může být i Kari), 3 ČL sladké mleté papriky, 3 PL solamylu (dávám i 4), sůl, pepř,1-2 masoxy (záleží na vás), feferonka - nemusí být kvůli dětem, 0,75 - 1 litr vody

Postup přípravy

Maso a cibuli nakrájíme, vložíme do pekáče či do hrnce, přidáme ostatní suroviny - masox se rozpustí v malém hrnečku s horkou vodou, pak se přidá do toho litru vody v hrnci s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY-RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ !!!

ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY-RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ !!!

Potřebné ingredience

10 rohlíků nebo 1 veka,2 vejce,200g uzeného (povařit),1 hrnek hrubé mouky,3dcl mléka,čerstvá petrželka nebo hrst sušené,zelí,cibulka,sůl

Postup přípravy

uzené uvaříme doměkka nakrájíme na drobné kostičky ,veku nebo rohlíky také nakrájíme na drobné kostičky a dáme společně do pekáčku nebo na plech a opražíme v troubě dožluta.Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba trojobalu,stačí už jen strouhanka!!!)

Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba…

Potřebné ingredience

Na 1/2 kg masa - 2 celá vejce, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce solamilu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička worčestru, 1 lžička magi, 2 stroužky česneku.....a naložit na min. 24 hodin (ale pokud nakládáte třeba kuřecí, tak můžete připravovat hned). Je to i na jiná masa (nakládám i vepřové, králičí...............)

Postup přípravy

Tip 1: Takto naložené maso obalte v trojobale nebo jen ve strouhance (bohatě stačí!) jako řízek.........vynikající!!!.................Tip 2: osmahněte jen tak! Tip 3: orestujte na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♥♥♥ZAPEČENÁ KRKOVICE SE SÝREM, VÝBORNÁ RYCHLOVKA, NEPOHRDNE ANI NÁVŠTĚVA♥♥♥

♥♥♥ZAPEČENÁ KRKOVICE SE SÝREM, VÝBORNÁ RYCHLOVKA,…

Potřebné ingredience

Krkovice dle počtu strávníků, 40dkg sýr eidam nebo i jiný, máslo, mouka, koření sladká červená paprika, pepř, sůl

Postup přípravy

Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, takto připravené obalíme v mouce dáme do zapékací mísy, hustě posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kolenová chrochtačka

Kolenová chrochtačka

Potřebné ingredience

předvařené koleno,kečup,rajský protlak,sůl,cibule,česnek,nové koř.,bobkový list,pivo černé.

Postup přípravy

Předvařené koleno,vykostíme,opepříme dáme do pekáčku.Na pánvi opečeme na oleji kolečka cibule,plátky česneku,přidáme protlak,kečup,koření,pivo,zalijeme touto směsí maso v pekáčku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přírodní dušené plátky

Přírodní dušené plátky

Potřebné ingredience

4-6 plátků masa(kýta,plec) 1 velká cibule 1 hovězí bujon sladká paprika pepř,sůl,kmín trocha mouky

Postup přípravy

Maso naklepeme a okořeníme z obou stran,paprikou,solí,pepřem a
poprášíme moukou.
Na rozpáleném oleji postupně osmažíme z obou stran,vyjmeme a dáme stranou.
Cibuli…

Zobrazit více...

Kategorie