Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou

Potřebné ingredience

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené řízky

Zapečené řízky

Potřebné ingredience

4 řízky s pečeně bez kosti,česnek,sůl,pepř,2 vejce,strouhanka,1 větší cibule,10 dkg plátků anglické slaniny

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,potřeme česnekem,opepříme -vše po obou stranách.Obalíme ve strouhance -silně do ní přitiskneme ,pak obalíme v rozšlehaných vejcích.Takto připravené řízky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Potřebné ingredience

Pro 5 osob: 5 vepřových plátků z pečeně bez kosti,1 větší cibule,asi 3 str.česneku,15 dkg kysaného zelí(používám ze sáčku),5 dkg slaniny,2 1/2 párku,1 brambora,asi 5 dkg sterilované kapie,1 lžíce rajčatového protlaku,1 lžička plnotučné hořčice,4 lžíce sádla,hladká mouka,pepř,sůl

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme ,osolíme,opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,rozpustíme v kastrůlku,přidáme zelí(jeli delší pokrájíme ho)chvilku společně podusíme,přimícháme na jemno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavské plecko

Bratislavské plecko

Potřebné ingredience

Vepřová plec, cibule, mrkev, celer, kyselá okurka, rajčatový protlak, čerstvý hrášek, smetana, sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené plecko. přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev, a 1 kyselou okurku. zaprášíme sl. paprikou a po chvilce restování přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, vegetu, hladkou mouku, olej, 1/4 l vývaru, 2 papriky, 2 cibule, 20 dkg eidamu

Postup přípravy

Kotlety naklepeme a nařízneme.
Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso.
Na oleji zprudka orestujeme z obou stran
Opečené kotlety naskládáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Halušky s masem

Halušky s masem

Potřebné ingredience

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vepřové nebo kuřecí na menší kousky, papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kousky.

Postup přípravy

Cibuli osmažíme na do zlatova. Maso necháme chvíli opékat na cibuli.Přidáme pepř, mletou paprikou a česnek,sůl.Podlijeme trochu horké vody. Dusíme pod poklicí a dbáme, aby pod…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovařská bašta

Pivovařská bašta

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové libovější plece 3 lžíce olej 1 ks cibule 1 ks porek 1 dl piva 4 lžíce sladkého kečupu 3-5 stroužkůkečupu pepř sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut. …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřová směs na bramboráku

Pikantní vepřová směs na bramboráku

Potřebné ingredience

300 g vepřové kýty 1 větší cibuli 1 červenou kapii 1 žlutou kapii 1 malý protlak 2 stroužky česneku 1 lžička solamylu 1 chilli paprička 1 lžička cukru 2 žampiony sůl pepř worchester olej Na bramboráky 4 větší brambory 1 vejce 2 stroužky česneku polohrubá mouka sůl, pepř, majoránka olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobné nudličky, přidáme pepř, worchestr a solamyl. Dáme odpočinout do chladu. Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky. Na rozpálenou pánev dáme olej a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené maso trošku jinak

Pečené maso trošku jinak

Potřebné ingredience

Vepřové maso Česnek Cibule Olej Sůl Pepř Mletý pepř Rajčatový protlak Zelí Bramborové knedlíky

Postup přípravy

Maso si nakrájíme buď na větší kostky nebo hrubší plátky. Nakořeníme vším kořením kromě rajského protlaku. Pečeme do změknutí pod alobalem. Poté zamícháme opatrně rajský protlak a…

Zobrazit více...

Kategorie