Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
VÝBORNÉ KOTLETKY S BUJÓNEM

VÝBORNÉ KOTLETKY S BUJÓNEM

Potřebné ingredience

4 kotlety,1 kostka bujónu - hovězího,pepř,1 - 2 lžíce hl.mouky

Postup přípravy

Nejprve si maso naklepeme,nařízneme,malinko opepříme a smažíme na rozpáleném ohni.Pozor nesolíme!Jakmile pustí šťávu dohněda,zalijeme vodou,rozmícháme bujón a dusíme doměkka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PIVOVARSKÝ TOKÁŇ

PIVOVARSKÝ TOKÁŇ

Potřebné ingredience

400g vepřového bůčku 1cibule 3 str.česneku olej,sůl,pepř 500g piva 1PL strouhanky 100g strouh.uzeného sýra

Postup přípravy

1.Bůček nakrájíme na kostičky.Cibuli nakrájíme nadrobno,česnek prolisujeme. 2.V kastrůlku rozpálíme olej a něm zpěníme cibuli.Přidáme maso a orestujeme.Poté ho osolíme a opepříme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Prezidentské maso

Prezidentské maso

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové kýty nebo krkovice, hořčiče, cibule, 150 g šunkového salámu, 3 vejce, 200 g sýra cihly, sůl, pepř, trocha oleje (poměry jsou na velký pekáč)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu oleje a celé dno pokryjeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné párky

Plněné párky

Potřebné ingredience

Silné párky,plnotučná hořčice,cibule,niva,kečup,alobal

Postup přípravy

Do párku uděláme podélně tři řezy a do vzniklých kapes namažeme hořčici,vložíme cibuli a nivu(kdo nemá rád nivu může vložit obyč tvrdý sýr),pokapeme kečupem a zabalíme do alobalu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Podzimní pečeně na rozmarýnu

Podzimní pečeně na rozmarýnu

Potřebné ingredience

1kg vepřové pečeně s kostí, 4snítky čerstvého rozmarýnu, 250g žampionů, 1balení mozzarellových třešniček, 1kg malých brambor.

Postup přípravy

Vepřovou pečeni osolte, opepřete. Zprudka ji opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Kuchyňským provázkem připevněte k pečeni snítky rozmarýnu a dejte ji na chvíli stranou.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené maso se zelím

Zapečené maso se zelím

Potřebné ingredience

plátky vepřového masa (může být i kuřecí) ,cibule,česnek,sterilizované zelí,klobása,malý kečup,sůl,pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,opepříme, osmažíme na pánvy, maso vyjmeme a dáme do pekáčku.Do výpeku na pánev dáme zesklovatět cibuli,kterou vyklopíme na maso.Pak přidáme trochu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
řízky, řízky, řízky a zase řízky

řízky, řízky, řízky a zase řízky

Potřebné ingredience

jsou to řízky, které jsem přeposílala emailem, děkuju paní Ludmilce M. za přeposlání- podotýkám, že to je pro inspiraci a nemám to vyzkoušené, nejsou to moje recepty 1. Trojté řízky 4 plátky vepřové krkovice, plátkový sýr Eidam, plátky šunkového salámu, sůl, pepř, vejce, mouka, strouhanka, hořčice, tuk na smažení. Z vejce, mouky a strouhanky si připravíme těstíčko na obalování. Maso naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme slabě hořčicí, položíme na něj plátek sýra, opět slabě potřeme hořčicí, na sýr plátek šunky a obalíme šikovně (plátky spojí hořčice, lze i použít párátka) v těstíčku. Usmažíme v horkém tuku do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Postup přípravy

2. Řízky v těstíčku
4 vepřové řízky (nebo kuřecí), 2 celá vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička warchesteru, 1 lžička maggi, 1 lžička hořčice, 2 lžíce solamylu a 2…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso po švýcarsku:

Maso po švýcarsku:

Potřebné ingredience

Maso může být jaké máte rádi- hovězí-vepřové- kuřecí- atd. cibule,česnek, kmín,sůl,sladká paprika, 1 kostička masoxu, tvrdý sýr, vajíčka.

Postup přípravy

Nakrájené maso podusíme na zpěněné cibulce do měkka a uděláme základ na guláš. Měkké maso přendáme na pekáček, posypeme vrstvou sýra, dát trochu rozehřát a poté rozšlehaným vejcem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
falešné špízy

falešné špízy

Potřebné ingredience

vepřová kýta, klobása, cibule, špek, sůl, koření

Postup přípravy

Maso, cibuli, klobásu , špek nakrájíme na kostičky a vložíme do zapékací misky ( já ještě přidala co jsem měla na mrazáku zbytek točeného salámu.) Okořeníme dle své chuti jak je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vídeňské řízky naruby...dokonalééé!!!

Vídeňské řízky naruby...dokonalééé!!!

Potřebné ingredience

vepřové maso, sůl, pepř, strouhanku, vejce, máslo, asi 2-3 kyselé okurky, trošku hladké mouky

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,opepříme,zamačkáme do strouhanky a obalíme v rozšlehaném vajíčku.Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a podlijeme vodou...dusíme až je maso měkké.…

Zobrazit více...

Kategorie