VÝBORNÉ KOTLETKY S BUJÓNEM
Potřebné ingredience
4 kotlety,1 kostka bujónu - hovězího,pepř,1 - 2 lžíce hl.mouky
Postup přípravy
Nejprve si maso naklepeme,nařízneme,malinko opepříme a smažíme na rozpáleném ohni.Pozor nesolíme!Jakmile pustí šťávu dohněda,zalijeme vodou,rozmícháme bujón a dusíme doměkka…
PIVOVARSKÝ TOKÁŇ
Potřebné ingredience
400g vepřového bůčku 1cibule 3 str.česneku olej,sůl,pepř 500g piva 1PL strouhanky 100g strouh.uzeného sýra
Postup přípravy
1.Bůček nakrájíme na kostičky.Cibuli nakrájíme nadrobno,česnek prolisujeme. 2.V kastrůlku rozpálíme olej a něm zpěníme cibuli.Přidáme maso a orestujeme.Poté ho osolíme a opepříme…
Prezidentské maso
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřové kýty nebo krkovice, hořčiče, cibule, 150 g šunkového salámu, 3 vejce, 200 g sýra cihly, sůl, pepř, trocha oleje (poměry jsou na velký pekáč)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu oleje a celé dno pokryjeme…
Plněné párky
Potřebné ingredience
Silné párky,plnotučná hořčice,cibule,niva,kečup,alobal
Postup přípravy
Do párku uděláme podélně tři řezy a do vzniklých kapes namažeme hořčici,vložíme cibuli a nivu(kdo nemá rád nivu může vložit obyč tvrdý sýr),pokapeme kečupem a zabalíme do alobalu…
Podzimní pečeně na rozmarýnu
Potřebné ingredience
1kg vepřové pečeně s kostí, 4snítky čerstvého rozmarýnu, 250g žampionů, 1balení mozzarellových třešniček, 1kg malých brambor.
Postup přípravy
Vepřovou pečeni osolte, opepřete. Zprudka ji opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Kuchyňským provázkem připevněte k pečeni snítky rozmarýnu a dejte ji na chvíli stranou.…
Zapečené maso se zelím
Potřebné ingredience
plátky vepřového masa (může být i kuřecí) ,cibule,česnek,sterilizované zelí,klobása,malý kečup,sůl,pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme,osolíme,opepříme, osmažíme na pánvy, maso vyjmeme a dáme do pekáčku.Do výpeku na pánev dáme zesklovatět cibuli,kterou vyklopíme na maso.Pak přidáme trochu…
řízky, řízky, řízky a zase řízky
Potřebné ingredience
jsou to řízky, které jsem přeposílala emailem, děkuju paní Ludmilce M. za přeposlání- podotýkám, že to je pro inspiraci a nemám to vyzkoušené, nejsou to moje recepty 1. Trojté řízky 4 plátky vepřové krkovice, plátkový sýr Eidam, plátky šunkového salámu, sůl, pepř, vejce, mouka, strouhanka, hořčice, tuk na smažení. Z vejce, mouky a strouhanky si připravíme těstíčko na obalování. Maso naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme slabě hořčicí, položíme na něj plátek sýra, opět slabě potřeme hořčicí, na sýr plátek šunky a obalíme šikovně (plátky spojí hořčice, lze i použít párátka) v těstíčku. Usmažíme v horkém tuku do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Postup přípravy
2. Řízky v těstíčku
4 vepřové řízky (nebo kuřecí), 2 celá vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička warchesteru, 1 lžička maggi, 1 lžička hořčice, 2 lžíce solamylu a 2…
Maso po švýcarsku:
Potřebné ingredience
Maso může být jaké máte rádi- hovězí-vepřové- kuřecí- atd. cibule,česnek, kmín,sůl,sladká paprika, 1 kostička masoxu, tvrdý sýr, vajíčka.
Postup přípravy
Nakrájené maso podusíme na zpěněné cibulce do měkka a uděláme základ na guláš. Měkké maso přendáme na pekáček, posypeme vrstvou sýra, dát trochu rozehřát a poté rozšlehaným vejcem…
falešné špízy
Potřebné ingredience
vepřová kýta, klobása, cibule, špek, sůl, koření
Postup přípravy
Maso, cibuli, klobásu , špek nakrájíme na kostičky a vložíme do zapékací misky ( já ještě přidala co jsem měla na mrazáku zbytek točeného salámu.) Okořeníme dle své chuti jak je…
Vídeňské řízky naruby...dokonalééé!!!
Potřebné ingredience
vepřové maso, sůl, pepř, strouhanku, vejce, máslo, asi 2-3 kyselé okurky, trošku hladké mouky
Postup přípravy
Maso naklepeme,osolíme,opepříme,zamačkáme do strouhanky a obalíme v rozšlehaném vajíčku.Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a podlijeme vodou...dusíme až je maso měkké.…