Arabelčiny Darnadyho kotlety - dnešní experiment
Potřebné ingredience
kotlety, párek, suchý salám, smetana, rajský protlak, vývar, tvrdý sýr, sůl, paprika mletá
Řízky na ruby
Potřebné ingredience
kotleta(může být i krkovice),šlehačka,slanina,česnek(já používám česnekový bok),cibule,vejce,mléko,hladká mouka,sůl,pepř,
Postup přípravy
Vykostíme,maso naklepeme jako řízky,osolíme,opepříme,potřeme rozetřeným česnekem(já používám česnekový bok tak už nemažu).Obalíme v mouce,ve vajíčku a z prudka opečeme z každé…
Vepřové závitky s klobáskou
Potřebné ingredience
Vepřová krkovička,česneková pasta nebo česnek,sterilované zelí,sůl,pepř,klobáska,cibulka,masox,
Postup přípravy
Vepřovou krkovičku naklepeme ,opepříme,potřeme česnekovou pastou nebo česnekem.Na plátky dáme odkapané zelí a posypeme pokrájenou klobáskou.Klobásku můžeme předtím opéci na oleji …
Vepřové s hříbky
Potřebné ingredience
4 plátky vepřové plece, 4 větší hřiby mužou být i žampiony, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, lžička drceného kmínu, hl. mouka
Postup přípravy
Cibulku oloupeme a pokrájíme nadrobno.Na oleji ji zpěníme dozlatova,přidáme naklepané,osolené a opepřené vepřové plátky.Houby očistíme a pokrájíme.Maso i hřiby zprudka orestujeme…
úžasná jednoduchá sekaná..
Potřebné ingredience
1kg boku-muže byt i jine mleté maso-bok je nejlepší 2vejce -celá 2lžíce vegety 1šlehačka-250ml
Postup přípravy
bok umeleme a smícháme s vegetou,vejcem a šlehačkou.
necháme 24hodin uležet v ledici a pak upečeme.
POCHOUTKA V ALOBALE
Potřebné ingredience
vepřové maso,anglická slanina,klabása,brambory, rajčata,parika,cibulu,sůl,kmín.pepř,worcesterová omáčka,máslo.
Postup přípravy
Na kousek alobalu cca 30x40cm,poklademe,plátek másla, oškrabané a na kolečka pokrájené brambory,posolíme,posypeme kmínem.Na ně položíme na plátky pokrájené a naklepané maso(maso…
Vepřové v mrkvi - jednoduché !!!!!!
Potřebné ingredience
vepřové maso (kýta, plec,...), asi 6 větších mrkví, 1/2 másla, sůl a kmín
Postup přípravy
maso si nakrájíme na nudličky, nebo kousky a dusíme na máslíčku, podlejeme trochou vody a posypeme kmínem, solím až je maso měkké, je to rychlejc.....
oškrabeme mrkev,…
Játra na čínu
Potřebné ingredience
viz postup.
Postup přípravy
Játra omyjeme, opláchneme a nakrájíme na kousky.Na oleji si zpěníme cibulku a přidáme orestovat játra.Chvíli restujeme a poté podlijeme vodou a dusíme. Až začnou játra měknout…
Dušené maso s mrkví
Potřebné ingredience
olej, cibule, kotleta, sůl, pepř, červená mletá paprika, magi, jíška, 3 mrkvičky, brambory
Postup přípravy
na pánvičku dáme trochu oleje, 2 menší na drobno nakrájené cibule, necháme zesklovatět přidáme na kostičky nakrájenou kotletu, osolíme, opepříme, trochu magi, červenou papriku a…
Kotlety pečené na hlávkovém zelí a mrkvi i s přílohou
Potřebné ingredience
6 plátků vepřové kotlety, ½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky), 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka), 2 cibule, česnek, sůl, pepř, syrové umyté brambory i se slupkou
Postup přípravy
Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory…