Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
ZATLOUKANÉ ŘÍZKY

ZATLOUKANÉ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

MASO NA ŘÍZKY (vepřové, kuřecí-jak kdo má rád)podle počtu osob=== STROUHANKA=== 2-3 VEJCE (opět podle počtu osob)=== MLÉKO=== VÝVAR (asi půl litru)=== sůl, pepř, vegeta=== Vařila jsem pro 3 osoby a měla jsem 5 řízků a na to byly potřeba 3 vejce.

Postup přípravy

ŘÍZKY naklepeme, vepřové na okraji nařízneme, aby se nekroutily a posolíme .
V misce rozkvedláme VEJCE s MLÉKEM (jako na obalování) a já je ještě ochutím vegetou a pepřem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ ZÁVITKY PLNĚNÉ ZELÍM

VEPŘOVÉ ZÁVITKY PLNĚNÉ ZELÍM

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové krkovice,300g kyselého zelí,1 jablko,3 cibule,olej,vývar,hladká mouka,sůl.

Postup přípravy

Zelí pokrájíme na drobno,smícháme s nastrouhaným jablkem a dvěma nakrájenými cibulemi.Plátky masa naklepeme,osolíme,naplníme zelím a zavineme,upevníme nití.Závitky opečeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína se strouhankovou krustičkou

Čína se strouhankovou krustičkou

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa (nejlépe kýta - oříšek, může být i kuřecí), 2 žloutky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli (podle chuti), 1 lžčka kari, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžíce solamylu, popř. čili koření

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky nebo nudličky a smícháme s ostatními surovinami. Směs necháme odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Ale pokud spěcháte stačí i půl hodinka. Pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Kotletky po debrecínsku" - vynikající dobrůtka!!!

"Kotletky po debrecínsku" - vynikající dobrůtka!!!

Potřebné ingredience

4 kotlety nebo libová krkovice, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 sladkokyselé okurky, 1 čaj. lžička sladké papriky, 1 polévková lžíce kečupu, 1 pórek, pepř, sůl, olej, hladká mouka

Postup přípravy

1. Kotlety jemně naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
2. Dáme je na rozpálený olej a po obou stranách opečeme. Osmažené kotlety vyjmeme na talíř a ve stejném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
játra- jak nám chutnaly

játra- jak nám chutnaly

Potřebné ingredience

500g vepřových nebo krůtích jater,1-2cibule,sádlo,troška hl. mouky,zelenina(já použila papriku,rajče,kukuřici,zelenou cibulku,kapii,česnek),majoránka,pepř,sůl.Na závěr posypat tvrdým sýrem.

Postup přípravy

Játra opláchneme a podusíme na zpěněné cibulce.Po 10minutách zaprášíme moukou a přidáme zeleninu.Dáme šálek vody a už jen dusíme.U nás měly játra velký úspěch.Nechte si chutnat.Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Veselý vepřík - dobrůtka z odřezků a bůčku

Veselý vepřík - dobrůtka z odřezků a bůčku

Potřebné ingredience

50 dkg vepř. masa (odřezky, bůček), 1 cibule, 5dkg slaniny, 5 dkg měkkého salámu, 5dkg másla, 2 lžíce hl. mouky na zahuštění, sladká paprika, sůl, gulášové koření, 2 vařená vejce, 2 kyselé okurky, 2 dcl bílého vína, trochu rumu.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Cibuli se slaninou do růžova opečeme, přidáme maso a koření, podlijeme vodou a dusíme (já nejraději v papiňáku).…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
OBRÁCENÉ ŘÍZKY

OBRÁCENÉ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

vepř. plátky,sůl,pepř,strouhanka,vajíčko,olej,slanina,smetana

Postup přípravy

Plátky naklepeme,osolíme a opepříme.Nejprve obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku a opečeme na oleji z obou stran.Opečené plátky přendáme do pekáčku posypeme nakrájenou slaninou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice se zeleninou

Vepřová krkovice se zeleninou

Potřebné ingredience

Plátky krkovice,pórek,houby,paprika (zelená),olej,cibule,sůl,pepř,grilovací koření příp.jiné dle chuti

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme grilovacím kořením,potřeme olejem a necháme cca 2 hodiny uležet.Poté je zprudka na trošce oleje orestujeme a naskládáme do pekáčku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky po debrecínsku

Vepřové kostky po debrecínsku

Potřebné ingredience

500-700g vepřové plece 1 větší cibule 2-3 lžičky sladké papriky 2 lžíce protlaku nebo kečupu 3/4 kostky masoxu 2 stroužky česneku 2-3 hrstičky hladké mouky 4 nožičky párků 4-5lžic smetany

Postup přípravy

Na tuku osmažíme cibuli,přidáme maso nakrájené na kostky a osmahneme.
Přisypeme papriku,mouku a za stálého míchání osmahneme.
Postupně přiléváme vařící vodu,přidáme masox…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Alobalka

Alobalka

Potřebné ingredience

2 plátky vepřového masa 2 trojúhelníčky libovolného taveného sýra 2 vejce pálivá paprika sůl grilovací koření pepř olej

Postup přípravy

Maso naklepeme,lehce osolíme,okořeníme gril kořením a pepřem,zakápneme olejem a necháme do druhého dne odležet.Druhý den potřeme alobal olejem,položíme plátek masa,na který…

Zobrazit více...

Kategorie