Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

Veselý vepřík - dobrůtka z odřezků a bůčku

0.0
Veselý vepřík - dobrůtka z odřezků a bůčku

Potřebné ingredience

50 dkg vepř. masa (odřezky, bůček), 1 cibule, 5dkg slaniny, 5 dkg měkkého salámu, 5dkg másla, 2 lžíce hl. mouky na zahuštění, sladká paprika, sůl, gulášové koření, 2 vařená vejce, 2 kyselé okurky, 2 dcl bílého vína, trochu rumu.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Cibuli se slaninou do růžova opečeme, přidáme maso a koření, podlijeme vodou a dusíme (já nejraději v papiňáku). Po chvilce dušení přidáme 2 dcl vína a trošku rumu, aby maso dříve změklo. Až je maso měkké, přidáme nadrobno nakrájená vajíčka, okurky, salám a omáčku zahustíme. Příloha - chléb nebo rohlík, ale je to chutné i k těstovinám, knedlíkům, rýži nebo s brambory. Je to rychlé,levné a dobré.

takto to vypadalo před zahuštěním

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie