Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH - nenáročné a vynikající!

VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH - nenáročné a vynikající!

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřového masa, čerstvé (nebo sušené) houby, 2 cibule, mouka, sůl, máslo (nebo olej)

Postup přípravy

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Potom je zprudka z obou stran na másle (nebo na oleji) osmahneme.
Na másle (nebo na oleji) osmahneme 2 na kostičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
******* bígus od naší babičky *****

******* bígus od naší babičky *****

Potřebné ingredience

0,5kg kysané bílé zelí, středně velká cibule, olej, uzený špek na chuť, uzené maso (může být i uzené kuřecí nohy), kmín, sůl. Na zahuštění: hl. mouka a mléko

Postup přípravy

na oleji osmahnout na jemnou nakrájenou cibulku. Po chvíli přidat na kostky nakrájený uzený špek. Až cibule je bílá, tak přidat na jemno nakrájené zelí. Přidat kmín, trochu soli a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na sušených rajčatech a čerstvých paprikách-děkuji Hance

Vepřové na sušených rajčatech a čerstvých paprikách…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, 1 oloupanou cibuli, 2 kozí rohy, (paprika) 8 kusů sušených rajčat, 1/2 červené, zelené, žluté papriky, sůl, pepř, 1/4 kávové lžičky chilli koření, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžičku uzené sladké mleté papriky, koření vepřová pečeně, dle potřeby vývar,

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a půl kolečka. Na rozehřátý olej dáme maso a zprudka ho opečeme, přidáme cibuli, osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a pepřovou omáčkou podle mě :-)

Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a pepřovou…

Potřebné ingredience

Rozpis pro cca 4 osoby: cca 800g vepřové panenky, cca 300 g anglické slaniny (čím delší plátky, tím lepší), barevný pepř, mletý černý pepř, sůl, olivový olej Omáčka: 2 kelímky smetany, barevný pepř, poté i výpek z masa (nebo bujón) + brambory, cibulka, petrželka, (kdo má rád do brambor i slaninu, může taky dát)

Postup přípravy

Vždy začnu nejdříve s přípravou panenky. Panenku očistím, omyju..na pracovní desku si rozložím plátky slaniny vedle sebe, aby se trochu překrývaly. Na tyto plátky poté položím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v zelenině

Vepřové v zelenině

Potřebné ingredience

maso vepřové, koření, cibule, zelenina

Postup přípravy

Vepřové plátky den předem naložíme(olej,koření pepř, sůl,paprika) na dno pekáčku cibule a zelenina mám zmraženou domácí zeleninku (mrkev,petržel, celer.kapusta) na zeleninu maso i…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách-děkuji Maris

Vepřové na houbách-děkuji Maris

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou-děkuji Drahušce

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové kýty 100 g 40% sýra eidam 1 vejce 1 malá cibule 2 lžíce nastrouhaného zázvoru 2 lžíce tatarské omáčky/můžeme nahradit Majolkou® 3 lžíce solamylu sůl,mletý pepř olej na smažení

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
V míse vše důkladně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso se zelím a nudlemi-děkuji Dandě

Vepřové maso se zelím a nudlemi-děkuji Dandě

Potřebné ingredience

Ingredience •500 g vepřové kýty •sůl •pepř •solamyl •čerstvý zázvor •2 nakrájené cibulky •olej •600 g mladého zelí •2 lžíce vypraných rozinek •cukr •citronová šťáva •400 g čerstvých nudlí

Postup přípravy

Postup
Nakrájejte na kousky 600 g mladého zelí, vložte do vroucí, osolené vody a povařte 2 minuty. Pak zelí sceďte a nechte okapat.
Nakrájejte na kostičky 500 g vepřové kýty…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Provensálská vepřová kýta-děkuji Ivance

Provensálská vepřová kýta-děkuji Ivance

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g vepřové kýty (může být i plec) 1 plechovka loupaných krájených rajčat 2 lžíce provensálského koření olej sůl 100ml smetany 8 stroužků česneku 1 lžička cukru

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, poté překrájíme na cca 3cm široké proužky. Osolíme a zprutka opečeme na rozpáleném oleji. Zasypeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřo, kroupo, zelo

Vepřo, kroupo, zelo

Potřebné ingredience

Kroupy, cibule, česnek, kysané zelí, sůl, pepř, vepřové maso (bůček,krkovice)

Postup přípravy

Kroupy vyprat a dát předvařit-tak 20 min. Poté zcedit a přidat nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku, zelí nakrájené na menší kousky - vše smíchat, trochu posolit a…

Zobrazit více...

Kategorie