Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
ŠPÍZY JAK JE NEZNÁTE

ŠPÍZY JAK JE NEZNÁTE

Potřebné ingredience

vepřové maso, koření dle chuti, olej, slanina, eidam vcelku, vejce, strouhanka, trochu mléka a hladké mouky....

Postup přípravy

-maso si nakrájíme na kousky a naložíme (nejlépe přes noc nebo i déle, min. 2 hodiny před přípravou) do směsi oleje, soli a libovolného koření - já používám na steak.....

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČÍNA - NAKLÁDANÉ MASÍČKO,na oběd či večer k vínku

ČÍNA - NAKLÁDANÉ MASÍČKO,na oběd či večer k vínku

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřového masa(může být i kuřecí či krůtí), 2 celé vejce, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce magi, 1 lžíce soli (menší), 1 lžíce pepře, 1 lžíce kari koření, trochu chilli nebo silně pálivé papriky,4-6 stroužků česneku,trochu kmínu

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky-kousky.Rozetřený česnek a vše ostatní smícháme s masem.Dáme do sklenice a necháme v lednici uležet.Nejdéle týden.
Maso opékáme na pánvi na oleji do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
UTOPENCI A NAKLADANY HERMELIN

UTOPENCI A NAKLADANY HERMELIN

Potřebné ingredience

2 kg spekacek
0,5 kg cibule

Postup přípravy

Oloupeme asi 2 kg spekacek (v zadnem pripade nedelame utopence ze spekacku, ktere byly vakuove balene - namisto utopencu byste mela v sklenici jen "hadrovite" nechutne blato), na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

kotlety s kostí i bez, godhaj na 0,5 cm kolečka, eidam, sůl, pepř, paprika ...a rýže

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, opepříme, opaprikujeme a osmahneme, Na dno pekáčku dáme rýži ( já dávám již uvařenou, ale míň - ještě se dodělá) a na ni naskládáme opečené a osolené kotlety,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"

ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i…

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, 1 šlehačka, máslo, tvrdý sýr (asi 15dkg), sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety (můžou být i s kostí) naklepeme, jemně nasolíme a z jedné strany jemně opepříme. Pekáček si vymažeme máslem i po stranách, naukládáme kotlety (nejlépe ať se moc…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
HELVÍKOVSKÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY - KALORICKÉ, ALE VÝBORNÉ:-))

HELVÍKOVSKÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY - KALORICKÉ, ALE VÝBORNÉ:-))

Potřebné ingredience

vepřové řízky, kotlety nebo třeba plátky z krkovičky, plnotučná hořčice, vejce, klobása dle chuti, sůl, pepř, hladká mouka, olej

Postup přípravy

maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V kastrolu na rozpáleném oleji opečeme plátky z každé strany a pak podlijeme vodou a dusíme cca 20 -30…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nenapichované ražniči

Nenapichované ražniči

Potřebné ingredience

1 kg vepřového masa (dala jsem plecko),2 klobásky (dala jsem Zbojnické),15 dkg slaniny,1 menší cuketu,2 cibule,sůl,pepř,kmín a koření gyros.

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky,klobásy na kolečka ,slaninu na plátky,cibuli na měsíčky a cuketu na kolečka.
maso promícháme se solí a kořením a naskládáme na vyšší plech . Pěkně …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vynikající maso v hořčici

vynikající maso v hořčici

Potřebné ingredience

maso (jedno jaké, plátky, kousky.. ), troška oleje, půl kelímku kremžské hořčice (malé zapoměla jsem dodat) ,ale jestli děláte pro velkou rodinu, tak můžete i celou buď malou nebo i velkou, podle toho jak vám chutná, 2 velké cibule, 1 palička česneku, sůl a pepř.

Postup přípravy

Kdo bude mít plátky, tak naklepat, jelikož já měla kousky, tak jsem s nima nic nedělala. Do misky se dá maso, posolí se, opepří, zalije se hořčicí smíchanou s malinkým množstvím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Písecká kotleta

Písecká kotleta

Potřebné ingredience

750g kotlet, sůl, pepř, 5 vajec, 150g strouhaného sýra, kečup, hořčice, 3 stroužky česneku, majoránka, olej

Postup přípravy

Moc dobré masíčko, ke kterému se jako příloha nejlíp hodí brambory. Já se inspirovala receptem na slovenském MMB a udělala k tomu švýcarské brambory. Byla to dobrůtka :-)

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na Houbách

Vepřové na Houbách

Potřebné ingredience

vepřove maso(kyta),sádlo,pepř,sul,hl.mouku na posypaní,slepičí bujon,a houby

Postup přípravy

Maso si naklepeme,osolime,opepříme,posypeme moukou a opražime na sadle v hrnci.Až je maso zatáhle,přidame vodu(maso musí byt ponořené),přidame bujon a houby.Maso dusíme až je…

Zobrazit více...

Kategorie