Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety s brambory a cibulí

Zapečené kotlety s brambory a cibulí

Potřebné ingredience

4-5 kotlet (libových- bez kosti, já jim říkám panenky) nebo libové krkovičky, brambory, 4 cibule, 2 šlehačky v krabičce (ideál.30%), sůl, pepř, mletá skořice, koření Adžika (nebo grilovací) + vetší zapékací mísa

Postup přípravy

kotlety naklepeme, nařízneme po stranách, trochu opepříme a nepatrně osolíme, posypeme Adžikou po obou stranách (výborné koření na maso) nebo grilovacím - proto solíme jen trochu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové maso na paprice,rajčatech a porku

vepřové maso na paprice,rajčatech a porku

Potřebné ingredience

6 plátků masa
2papriky
3rajčata
1porek
country koření a stejkové koření

Postup přípravy

maso nakořeníme a naprudko opečeme na pánvičce do zapékací mísy dame asi třetinu nakrájené zeleniny na to položíme maso a zase dáme zeleninu zase maso a nakonec zeleninu.Do výpeku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25 min)

Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25…

Potřebné ingredience

8 x 150g jehněčích nebo vepřových kotlet, 3 lžíce krupicového cukru (nejlépe třtinového),2 lžíce dijónské hořčice, lístky z jedné snítky rozmarýnu, olivový olej na pokapání, 2 středně velké neoloupané brambory, sůl a pepř.

Postup přípravy

Osolené a opepřené kotletky obalíme v hořčici, rozmarýnu a cukru.
Na pečící plech mezitím nakapeme olej a na něj nakrájíme na kolečka brambory, které osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Horký masovo-bramborový hrnec

Horký masovo-bramborový hrnec

Potřebné ingredience

2 kg brambor, 1 kg vepřového masa (kuřecí prsa), sůl, pepř, 1/4 l smetany ke šlehání

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 1/2 bramborových plátků rozložíme do většího pekáče. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme na brambory do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Slavnostní kotlety¨

Slavnostní kotlety¨

Potřebné ingredience

4kotletky
4plátky šumky
4plátky sýra
zavařené houby
cibule
porek
šlehačka

Postup přípravy

na suchý pekáč položíme osolené kotletky,na každou dáme plátek šumky,lžičku hub trošku cibule a porku,přikryjeme plátkem sýra a zalijeme celou šlehačkou a dáme upéct asi 30minut…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Potřebné ingredience

NA MASO : mletý bůček 750g, 1 vejce, solamyl 2lžíce, 1( 200g) šlehačka, sůl


NÁPLŇ : 5 vajec, kyselé okurky, cibule, nakrájený salám 200g ( třeba godhaj)

Postup přípravy

Mletý bůček, šlehačku, vejce, solamyl a sůl - vše spolu pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce do druhého dne.
Druhý den maso rozválíme na placku (cca 1cm) na MOKRÉ!…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Potřebné ingredience

1/2 kg kabanosu (špekáčků), 4 cibule.
Lák: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce obyčejné hořčice, 4 lžíce worcestru, 4 lžíce kečeupu. Povaříme a mícháme. Přidáme 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, paprika.

Postup přípravy

Kabanos nakrájíme na kolečka, cibuli taktéž. Zalijeme lákem, necháme uležet podle chuti. Vydrží až měsíc (u nás ale ne).

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáci

Rošťáci

Potřebné ingredience

4 kotlety (plátky krkovice, kousky kuřete), 4 vejce, sůl, pepř, paprika, majoránka, lžíce Solamylu, lžíce Vegety, 3 stroužky česneku.

Postup přípravy

Směs promícháme, vložíme maso a necháme přes noc uležet. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s hranolky,

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní předpis vepřového

Pikantní předpis vepřového

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 40 dkg cibule, 1 palička česneku, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička cukru, 1 lžička Maggi, 1 lžička kari, 1 lžíce Solamylu, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Vše promícháme a necháme odležet 24 h. Podáváme s chlebem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřového (plecko nebo krkovice), olej, cibule, 1 větší sklenice zeleninového leča, sladká paprika, červená feferonka nebo chilli.

Postup přípravy

Zpěníme cibuli na oleji, zasypeme paprikou - mícháme, aby se nepřipálila, osmahneme, přidáme maso nakrájené na kostky - orestujeme.Přidáme lečo, feferonku, sůl, lehce podlijeme a…

Zobrazit více...

Kategorie