Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička v máslové marinádě-děkuji Andrejce

Krkovička v máslové marinádě-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 plátky krkovice -podle strávníku sůl, pepř Na marinádu: 100g másla 300ml černého piva pokojové teploty 1KL drceného kmínu 1KL sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého čerstvá majoránka ( popř. sušená)

Postup přípravy

Postup
Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
velikonoční nádivka

velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

6 HOUSEK NEBO ROHLÍKŮ,1/2 LITRU MLÉKA, 4 VEJCE, 10 DKG SLANINY, SŮL, PAŽITKA, KARI, PETRŽEL, MLADÉ KOPŘIVY, KONDRHEL, PEPŘ MLETÝ, 1/4 KG VEPŘ. MASA UZENÉHO(DÁVÁM KUS BŮČKU A KUS KRKOVICE).

Postup přípravy

PEČIVO NAKRÁJENÉ NA KOSTKY ZALEJEME MLÉKEM SE SOLÍ, PEPŘEM, KARI A VEJCI A VMÍCHÁME UVAŘENÉ MASO A ZELEŇ A OPEČENOU SLANINU. DÁME NA PLECH S PAPÍREM A PEČEME DO ČERVENA. je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY SE ŠLEHAČKOU

KOTLETY SE ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kotlety, 1 kg brambor, 40 dkg eidamu vcelku, 2 smetany. sůl, pepř, máslo

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.¨\r\nVymažeme pekáč máslem, dolů vložíme maso, na něj brambory, zlehka osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložená vepřová žebra

Naložená vepřová žebra

Potřebné ingredience

Žebra, čím více je na nich masíčka, tím lépe. Marináda - černé pivo, bobkový list, nové koření, troška pepře, jalovec, troška mletého kmínu, sůl. Bylinky dle chuti a vůně. Já dávám některou z těch co dá zahrada, petrželka, libeček, šalvěj (s ní opatrně, je hořká), tymián, rozmarýn, pažitka, medvědí česnek, bazalka a další.

Postup přípravy

Ze surovin připravím marinádu, naložím do ní žebra, alespoň na 24 hodin, nezapomenout žebra v marinádě obracet. Žebra si nakládám již zrovna do pekáče, takže pak s ním jen do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♥♥♥ZAPEČENÁ KRKOVICE SE SÝREM, VÝBORNÁ RYCHLOVKA, NEPOHRDNE ANI NÁVŠTĚVA♥♥♥

♥♥♥ZAPEČENÁ KRKOVICE SE SÝREM, VÝBORNÁ RYCHLOVKA,…

Potřebné ingredience

Krkovice dle počtu strávníků, 40dkg sýr eidam nebo i jiný, máslo, mouka, koření sladká červená paprika, pepř, sůl

Postup přípravy

Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, takto připravené obalíme v mouce dáme do zapékací mísy, hustě posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zelí na pivě

Zelí na pivě

Potřebné ingredience

hlávku zelí, kousek vepřového, kousek klobásky, kousek uzeného, cibuli, pepř, sůl, sojovku, kečup, hořčici, pivo

Postup přípravy

Zelí nakrouháme na nudličky, dáme do pekáče, přidáme nakrájené maso, klobásu, uzené a cibuli. Opepříme, osolíme, zalijeme trochou sojovky, dáme 4 polévkové lžíce hořčice, půlku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená krkovice

Zapečená krkovice

Potřebné ingredience

Krkovici můžete i jiné maso,ale nejlépe se osvědčila, česnek, cibule, anglická slanina, strouhanka, strouhaný sýr, máslo, sůl, pepř.

Postup přípravy

Mas nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme trochu rozetřeným česnekem, nakrájenou cibulí posypeme maso, na ní nakrájenou anglickou slaninu, nastrouhaný sýr, poprášíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky naruby

Řízky naruby

Potřebné ingredience

Krkovici nebo plec , česnek, vejce, strouhanka, cibule, anglická slanina, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, rychleji je hotová plec. Já tentokrát dělala z krkovice a maso nebylo tak měkké. Plátky osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Stačí z jedné…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

- 800 g vepř.kotlet, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 4 rajčata, 200g tvrdého sýra, 3 lžíce oleje, 25g másla, sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety omyjeme a nakrájíme na plátky. Na okrajích mírně nařízneme a pak je lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Rozpálíme olej a kotlety důkladně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Potřebné ingredience

1300g uzených vepřových žeber, 120 ml javorového sirupu, 40ml liči balzámu, 2 lžičky chilli, 2 lžičky hořčičného semínka čerstvě drceného, 1 lžíce tabasca

Postup přípravy

Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu.
Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa.
Nakapejte 1 lžíci tabasca a…

Zobrazit více...

Kategorie