Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
veprove maso na kmine,porku a zampionech

veprove maso na kmine,porku a zampionech

Potřebné ingredience

4 platky veproveho masa na rizky,pulku porku,3 zampiony,cibuli,sul,pepr,drceny kmin a hladka mouka,trosku oleje nebo sadla

Postup přípravy

naklepeme maso,ktere si osolime a opeprime.nakrajime si cibuli na kosticky.tu si zpenime na trosce oleje v hrnci.na zpenenou cibuli dame maso ktere si z obou stran orestujeme.az…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s žampiony, sterilovanou kapií a zázvorem

Vepřové plátky s žampiony, sterilovanou kapií a…

Potřebné ingredience

Suroviny: vepřové plátky-množství podle porcí menší hrst žampionů pár kousků sterilované kapie kousek čerstvého zázvoru čerstvě namletý pepř malá cibule trochu oleje lžíce hladké mouky sůl

Postup přípravy

Postup
Na oleji si osmahneme cibuli nakrájenou najemno a jen tak do sklovita, přidáme osolené a mírně rozklepané plátky vepřového masa, trochu zalijme vodou a necháme dusit.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plátky z krkovičky na česneku-děkuji mirče 75

Plátky z krkovičky na česneku-děkuji mirče 75

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 plátky krkovice bez kosti, sůl b.pepř, 1 velká cibule, olej (sádlo), 5 stroužků česneku, lístek suš. šalvěje, lžíce hl.

Postup přípravy

Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a restujeme. Mezitím si naklepeme maso, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bramborové plněné knedlíky s uzeným  z Vysočiny- recept od mojí maminky

Bramborové plněné knedlíky s uzeným z Vysočiny-…

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 750 g hrubé pšeničné krupice, 2 vejce, 0,5 kg mletého uzeného masa, 3 lžíce sádla, sůl

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme a pomeleme nebo jako já rozšťoucháme.
Přidáme krupici krátce opraženou na sádle, vejce , sůl a zpracujeme v těsto. Brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčový steak s jablkovo-chrenovou  omáčkou

Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou

Potřebné ingredience

asi 1 kg bravčovej krkovičky,grilovacie korenie,rozmarín,olej Omáčka: 1 cibula,3 jablká,asi 2 stručiky cesnaku,1/4 šálky bieleho vína ,1/4 šalky vývaru,tymian,1 čl horčice,1 čl chrenu,kusok masla

Postup přípravy

Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.Cibulu nakrájame na drobno,jablká očistíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Buritos

Buritos

Potřebné ingredience

Na placky /tortily/: 200g hladké mouky,1/2 prášku do pečiva,1 lžička cukru,špetka soli,300ml vody. Na náplň: hlávkový salát,kečup,libovější bůček nebo plecko /asi půl kg/,cibuli,voršestr,sůl,1 bujón,2papriky.

Postup přípravy

Na pánvičce osmahneme cibulku,na ni dáme podusit do měkka maso nakrájené na menší kousky,
papriku na proužky,voršestr,bujón a podle chuti dosolíme.
Z uvedeného těsta na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na zelenině s kus-kusem-DĚKUJI KAMILCE

Plecko na zelenině s kus-kusem-DĚKUJI KAMILCE

Potřebné ingredience

500 g vepřového plecka, 2 mrkve,1/2 celeru,1 brokolice,, 1 cibule, 4 stroužky česneku, olej, sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika, mletý kmín, sušený rozmarýn, instantní tmavá jíška

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na troše oleje. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Během opékání opepříme, okmínujeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečeně v hořčičné omáčce

Vepřová pečeně v hořčičné omáčce

Potřebné ingredience

500g vepřové pečeně (ev. kýty), 2 stroužky česneku, 1 lžíce papriky, sůl, pepř, 1/2 kostky masoxu, 100 - 130g plnotučné hořčice, 2 lžíce sádla (másla), ocet a cukr podle chuti, asi 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Maso osolíme, obalíme v paprice a natřeme hořčicí ze všech stran. Osmahneme na sádle (másle), zalijeme vodou, přidáme bujon, pepř a dáme péct do trouby na 180 - 200°C asi na 60 -…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta-děkuji Ince

Vepřová kýta-děkuji Ince

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové kýty, , 1 velký pórek, 2 cibule, 150 g žampionů, 90 g červené řezané sterilované kápie, 2 dl červeného vína, olej, sůl, mletý pepř, česnek, sojová omáčka

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, obalíme v solamylu a prudce opečeme spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Přidáme nakrájenou cibuli, žampiony, kápii a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s fazolkami a křenem-děkuji Angel 666

Vepřové plátky s fazolkami a křenem-děkuji Angel 666

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové kýty, sůl, pepř, olej, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sklenice sterilovaných fazolek, asi 3 lžíce kečupu (nejlépe domácího), 2 stroužky česneku, kousek čerstvého křenu

Postup přípravy

Postup
Z masa si nakrájíme menší plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
Skoro měkké plátky masa vyjmeme, do výpeku přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie