Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Utopené buřty (utopenci)

Utopené buřty (utopenci)

Potřebné ingredience

Základem je koupit kvalitní buřty (na litr nálevu cca 10 kusů), nebo chcete-li špekářky, hlavní je aby obsahovaly co největší podíl masa na úkor sojových bílkovin, škrobů a jiných blevajzových šidítek, 250ml 8 procentního octa, original Dijonskou hořčici zn. Amora, menší žlutou cibulku, bobkový list, 5 kuliček nového koření, čajovou lžičku soli, 2 polévkové lžíce cukru, 10 kuliček celého pepře a kdo chce může přidat špetku mletého pepře, já ho nedávám..

Postup přípravy

Jednotlivé, slupky zbavené buřtíky podélně rozkrojíme jakoby napůl, ale z druhé strany nedokrojíme. Uvnitř nejdřív pomažeme hořčicí a pak do nich vložíme na poloviční plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová konzerva

Domácí vepřová konzerva

Potřebné ingredience

1kg plece, 0,5kg bůčku s kůží, sůl, voda

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kousky, kůži z bůčku seřízneme a nakrájíme (podle počtu sklenic). Mao napěchujeme do umytých sklenic, navrch dáme kousek kůže a sůl (menší sklenice asi 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Potřebné ingredience

Cca 1kg kýty 20g soli 5g pragandy lžička moučkového cukru 100ml studené vody

Postup přípravy

Omytou kýtu dobře očistíme. Zbavíme případného tuku. Pokrájíme na malé kostky a dáme do mísy.
Přisypeme sůl, pragandu, cukr a dobře prohněteme. Postupně přiléváme vodu. Hněteme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

1 kg hodně libového bůčku s kůží nebo bůček napůl s pleckem *** 1,9 dkg mořské soli ***1 kávovou lžičku cukru= 2 g, cukr je na barvu ,lžíci vody do každé skleničky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso v zeleninovém sosíku

Maso v zeleninovém sosíku

Potřebné ingredience

Krkovička, ale může být jakékoliv maso, sůl, pepř, nebo steakové koření, česnek 3 stroužky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, rajčatové pyré nebo dobrý kečup, Kunovjanka bez nálevu, kremžská hořčice 2 lžíce, 1-2 dcl vody.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky okořeníme, očesnekujeme, zakápneme olejem, posypeme cibulí a zalijeme rajčatovým pyré s hořčicí a necháme odpočinout v ledničce, nejlépe přes noc. Pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gulas ala segedin

Gulas ala segedin

Potřebné ingredience

- 1 kg bocika, aj neudeneho - 800 g kyslej kapusty, ak je vela vody, tak trochu zliat - 400 ml sladkej smotany a 400 ml slahackovej smotany - 1 velka cibula, 3 struciky cesnaku - koreniny : cierne korenie, kmin, bobkovy list, cervena paprika, niekolko guliciek jalovca jemne naklepnutych

Postup přípravy

Cibulu nakrajame na drobno a dame dusit do sklovita na troche oleja alebo masti. Po chvili pridame na platky nakrajany cesnak a dalej dusime na nizkej teplote.
Pridame na kocky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kedlubnové maso na bazalce-děkuji Bibince

Kedlubnové maso na bazalce-děkuji Bibince

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřového masa(použila jsem vykostěné koleno), 2 větší kedlubny, kus pórku, 3 cibule, 1 větší mrkev, olej, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku bazalky, kmín, pepř, sůl a 1 lahůdková cibulka

Postup přípravy

Postup
Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO NA ŠŤÁVĚ

VEPŘOVÉ MASO NA ŠŤÁVĚ

Potřebné ingredience

Jakékoliv maso na kostičky ( u nás bylo vepřové plecko) cibule žampiony zelená a červená paprika domácí kečup

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Osmahneme cibuli a poté maso. Přidáme na kostičky papriku a žampiony a ještě chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto -děkuji blesk.cz

Rizoto -děkuji blesk.cz

Potřebné ingredience

1 kgrýže1 kscibule kuchyňská1 balíčekzelenina mražená6 polévkových lžickečup sladký750 gkýta vepřovápodle chuti sůlpepř černý mletý

Postup přípravy

1.Dáme vařit kilo rýže.
2.Mezitím si nakrájíme vepřové maso na kostky 1,5 x 1,5 cm, orestujeme společně s nakrájenou cibulí a dusíme, až je maso dle našeho gusta.
3.Poté…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka na sušených švestkách a slanince

Vepřová panenka na sušených švestkách a slanince

Potřebné ingredience

Vepřová panenka, sušené švestky, a slanina, sůl, troška vody na podlití

Postup přípravy

Vepřová panenka na plátky, sušené švestky a slaninku smícháme, posolíme, trošku podlijeme vodou a dáme péct na 20 min do trouby. Mňamka!

Zobrazit více...

Kategorie