Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Utopené buřty (utopenci)

0.0
Utopené buřty (utopenci)

Potřebné ingredience

Základem je koupit kvalitní buřty (na litr nálevu cca 10 kusů), nebo chcete-li špekářky, hlavní je aby obsahovaly co největší podíl masa na úkor sojových bílkovin, škrobů a jiných blevajzových šidítek, 250ml 8 procentního octa, original Dijonskou hořčici zn. Amora, menší žlutou cibulku, bobkový list, 5 kuliček nového koření, čajovou lžičku soli, 2 polévkové lžíce cukru, 10 kuliček celého pepře a kdo chce může přidat špetku mletého pepře, já ho nedávám..

Postup přípravy

Jednotlivé, slupky zbavené buřtíky podélně rozkrojíme jakoby napůl, ale z druhé strany nedokrojíme. Uvnitř nejdřív pomažeme hořčicí a pak do nich vložíme na poloviční plátky pokrájenou cibulku. Takto upravené špekáčky vložíme do křišťálově omyté, buď tří nebo pětilitrové sklenice (záleží kterou dřív doma najdete). Dáme vařit 750ml vody a zatím si vezmeme nejlépe porcelánovou mísu, do níž dáme zbylé suroviny tzn. 250ml octa, sůl, cukr, bobkový list, celý pepř, nové koření. Tuto směsici zalejeme přímo vařící vodou a po vychladnutí nálevu na rozmezí od +50c až třeba do 0c (podle uvážení) zalejeme nálevem naskládané buřty ve sklenici. Po třech, čtyřech dnech, je možno začít chodit s vidličkou do ledničky na utopence :-)
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 23. 6. 2014, 19:23
Jsou eňo ňuňo. :-))
Zrušený účet 25. 6. 2014, 8:50
@ Jsem rád že Vám chutná (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie