Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá vepřová kýta

Šťavnatá vepřová kýta

Potřebné ingredience

1kg vepřové kýty,1 bílej :-)) jogurt,1 majoneza ve vaničce,4 stroužky česneku,sůl,pepř,2 lžičky mleté sladké papriky,2 lžičky polévkového koření,3 lžíce tekutého koření klasik

Postup přípravy

Stroužky česneku prolisujeme,přídáme všechny suroviny a metličkou spojíme.
Do této marinády naložíme naklepané maso a necháme do druhého dne odležet a pak už jen smažíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
RYCHLÉ KOTLETKY

RYCHLÉ KOTLETKY

Potřebné ingredience

Kotlety, sůl pepř, cibule, sýr na strouhání, strouhanku a máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem, kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a naskládáme do pekáče, posypeme na drobno nakrájenou cibulí, zalijeme vodou, aby bylo maso potopené, posypeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta v bešamelu

Kýta v bešamelu

Potřebné ingredience

¾ kg vepřové kýty, 150 g žampionů (když nebudou čerstvé, je možné dát i sterilované), 1 cibule, 1 lžíce másla, ½ l mléka, 2 lžíce hladké mouky, špetka muškátového oříšku, 150 g nastrouhaného tvrdého sýra (např. eidam), olej, sůl

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno, žampióny na kousky, osolíme a vše dáme do olejem vymazaného pekáče. Zalijeme bešamelem a pečeme v troubě při 200 oC cca 1 hod až je maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na mrkvi

Vepřové na mrkvi

Potřebné ingredience

vepřové maso, mrkve, cibule, sůl, pepř, kmín, hl. mouku na zahuštění

Postup přípravy

Osmažíme cibuli, maso, dál přidáme na osmažení nakrájenou mrkev, dochutíme, zalijeme vodou a necháme dusit.
Po změknutí masa a mrkve zahustíme, případně dochutíme a můžeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec alá líčka

Vepřová plec alá líčka

Potřebné ingredience

cca 1 kg vepř. plece, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, jalovec, sůl, pepř, tymián, cca 250ml červeného vína, 1 lžíci šípkového džemu (či rybízovou marmeládu), lžíce celozrnné mouky

Postup přípravy

Na oleji orestuji větší kostky masa, vyjmu, na výpeku orestuji na hrubo nastrouhanou zeleninu, pak přidám na jemno nakrájenou cibuli, když je vše voňavé, vrátím maso, podliji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na hořčici

Vepřové na hořčici

Potřebné ingredience

vepřové plecko nebo ramínko (asi 1 - 1,5 kg) 2 velké cibule olej mletý kmín, mletá sladká paprika plnotučná hořčice (asi 3 PL) polohrubá mouka a mléko na zahuštění (místo mléka možno i voda) sůl

Postup přípravy

Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme vepřové maso vcelku opečeme po…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta na moravance

Kotleta na moravance

Potřebné ingredience

8 plátků kotlety 2 sklenice moravanky 1 šlehačka sůl pepř jako příloha je rýže - pro nás nejlepší

Postup přípravy

Ze zelenin slejem nálev, pokud máme malé děti, nebo nemáte rádi ostré, vyjměte feferonky, ...cibulky a okurky pokrájejte na kousky
kotlety naklepeme, osolíme a opepříme
do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Špenát s knedlíkem a masem

Špenát s knedlíkem a masem

Potřebné ingredience

Maso: vepřové maso, cibule, 5 stroužků česneku, sůl, drcený kmín. Špenát: balíček špenátu, cibule, 3 stroužky česneku, vejce, sůl. Knedlíky: 900g brambor (cca 10 středně velkých), 220g krupice, 200g hrubé mouky, 3 vejce, 3 lžičky soli

Postup přípravy

Narozdíl od mých ostatních receptů příprava trošku časově náročnější, ale je to jednoduché - zvládne i začátečník. A vynikající!

Nejdříve si připravíme maso: Cibulku si…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlet v bramborovém těstě

Kotlet v bramborovém těstě

Potřebné ingredience

2 kotlety(lpe bez kosti),3 brambory,2-3 lžíce hladké mouky,sůl,pepř,drcený kmín,olej,1 vejce

Postup přípravy

Brambory olupeme a najemno nastrouháme-přebytečnou vodu slijeme,přidáme vejce,mouku,sůl,pepř a kmín a vymícháme hustší těstíčko.Kotlety naklepeme,osolíme(můžeme trochu potřít…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce-děkuji Bibince

Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce…

Potřebné ingredience

Suroviny: Plátky vepřového masa(měla jsem pečeni), 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, zelená část jarní cibulky, kus pórku, 5 cm zázvoru, 2 stonky řapíkatého celeru(dala jsem celý vršek), 2 lžíce sojové omáčky, kajenský pepř(může být normální), 400 kuřecího vývaru, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme. Zatím si nastrouháme…

Zobrazit více...

Kategorie