Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Lasagne se zelim

Lasagne se zelim

Potřebné ingredience

lasagne ½ kg mletého vepřového masa ¾ kg kysaného zelí 0,2 dcl bílého vína 200 g sladké smetany 200 g kysané smetany 2 lžíce rajského protlaku 2 cibule 2 stroužky česneku lžička mletého kmínu 200 g strouhaného eidamu 1dcl vody, olej máslo, strouhanka sůl, pepř

Postup přípravy

Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme bílým vínem a dusíme 10 minut. Ve druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek, přidáme maso, sůl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
kuřecí +vepřové  kousky  na kari +++

kuřecí +vepřové kousky na kari +++

Potřebné ingredience

kuřeci prso+ vepřové maso , sůl, pepř nemusi být, špetka kari koření, rostlá paprika, olej, koření na čínu,

Postup přípravy

Kuřecí prso + vepřové pokrájíme na malé proužky,osolíme opepříme nemusite, přidáme špetku kari koření,kořeni na čínu a zalijem olejem slunečnicovým nebo olivovým.přidáme rostlou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na pivu-děkuji vareni.cz

Vepřové plátky na pivu-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

sůl,5 lžichořčice,300 g vepřové plátky,2 lžíce,sójové omáčky,nové koření,máslo,2 ks,mrkeve,1 palička česneku,1 dl piva, bobkový list 3,ks cibule 1, hrneček kečup

Postup přípravy

Naklepeme vepřové plátky a pokrájíme tak, aby byly spíš tenčí. Osolíme je.

V misce spojíme tak pět lžic hořčice s polovinou utřeného česneku. V další misce smícháme kečup…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kotleta zapečená s uzeným masem

Vepřová kotleta zapečená s uzeným masem

Potřebné ingredience

2 ks kotlety,sůl,grilovací koření,2 plátky krkovice uzené,2 plátky cihla Eidam,příloha hranolky(vrtulky Family Frost),obloha

Postup přípravy

Maso naklepeme a posypeme kořením a zalijeme trošku oleje,necháme asi 1h. proležet,pak smažíme v pekáčku v troubě asi 1h.,zároveň si dáme na plech do trouby hranolky.Mezitím si…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřové s houbami a koprem-DĚKUJI MOOC SPAGETCE

Pikantní vepřové s houbami a koprem-DĚKUJI MOOC…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřového plecka, 200 g hub (čerstvé, mražené, naložené v octu – sušené nedoporučuji), voda nebo vývar na podlití, 1 zakysaná smetana, 1 větší cibule ,máslo na zjemnění, 2 lžíce kopru, tuk, čerstvě mletý bílý pepř, hladká mouka na zahuštění, nebo hotová jíška

Postup přípravy

Postup
Maso odblaníme a nakrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme je. Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli (pozor na spálení), vložíme maso a orestujeme, zalijeme trochou vody…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Buřty v pivu :) super rychlovka!!

Buřty v pivu :) super rychlovka!!

Potřebné ingredience

Libové párky (já pro 2 osoby mám cca 3 nožičky, lze přizpůsobit na počet osob), cibule, rajčata (na toto množství jsem dala 3 ks lze i více), černé pivo, kečup..

Postup přípravy

Párky si oloupeme (mě se podařilo je svléci trochu víc :)), rozkrojíme napůl a naskládáme na pekáček.. na ně pokrájíme cibuli, rajčata (dle chuti), zalijeme kečupem a posléze…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Putimské masové nudličky

Putimské masové nudličky

Potřebné ingredience

750g vepřové kýty,sůl,pepř,75g oleje,100g cibule,150g žampionů,30g másla,20g hladké mouky, 1,5dl vývaru,30g rajčatováho protlaku,20g hořčice,100gsterilovaných okurek,150g sterilovaných kapií, worcester

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme,prudce opečeme na horkém oleji,přidáme nakrájenou cibuli a žampiony, vše orestujeme, vložíme kousek másla,zaprášíme moukou,zasmahneme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízky zapečené s hradišťankou

Vepřové řízky zapečené s hradišťankou

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky,8 syrových brambor,sůl,sladká paprika,sklanice zeleniny hradiš´tanka,šlehačka,4 lžíce oleje,l1/2 lžičky kmínu.

Postup přípravy

Řízky naklepu,osolím,posypu paprikou a naskládám do pekáčku vymazaného olejem.Zeleninu scedím,vyndám feferonku,větší kousky pokrájím a nandám na maso.Brambory si nakrájím na tenké…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené zelí s vepřovým masem a brambory

Zapečené zelí s vepřovým masem a brambory

Potřebné ingredience

Vepřové maso, cibule, sádlo, hlávka zelí, kmín, brambory, anglická slanina

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kostky, na sádle opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme. Dáme do zapékací mísy, přidáme hlávkové zelí nakrájené na nudličky, anglickou slaninu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Perkelt

Perkelt

Potřebné ingredience

vepřové plecko cibulka sladká paprika kmín hl.mouka olej nebo sádlo

Postup přípravy

Maso promícháme s hl. moukou a sl. paprikou a dáme na cibulku, kterou jsme orestovali na oleji nebo sádle. Necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem nebo vodou. Přidáme kmín a sůl.…

Zobrazit více...

Kategorie