Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
SEGEDINSKÝ GULÁŠ-BABICOVY DOBROTY

SEGEDINSKÝ GULÁŠ-BABICOVY DOBROTY

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece 1/2 velké cibule 20 g špeku 40 g tuku mletá paprika 2 ks bobkového listu 400 g kyselého zelí 1, 5 lžičky hladké mouky 2 lžíce kysané smetany voda kmín sůl

Postup přípravy

Postup:

Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečený bůček, s knedlíkem a zelím

Pečený bůček, s knedlíkem a zelím

Potřebné ingredience

Suroviny 3/4 kg bůčku sůl kmín 1 cibule 2-3 stroužky česneku případne mletá paprika

Postup přípravy

Bůček posolíme ze všech stran a pokmínujeme. Můžeme posypat mletou paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka (případně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky podle Zdeňka Trošky

Řízky podle Zdeňka Trošky

Potřebné ingredience

Plátky masa řízek,kotlety ale klidně jakékoli jiné maso kuře králík občas použiji i kuřecí špalíčky s kostí. na 8 plátků 4 vejce,strouhanka,podravka,olej,brambory na kousky nebo silnější plátky a 30% šlehačka sůl pepř.

Postup přípravy

maso naklepeme používám opravdu jakékoli maso klidně i malé kousky.osolíme opepříme a obalíme ve strouhance Pan Troška strouhanku do masa zaklepával ale je z toho binec a přijde…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Anglická omáčka -MOOOOOOOOOC DEKUJI INESS

Anglická omáčka -MOOOOOOOOOC DEKUJI INESS

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2 kg libové vepř. plece, 100 g anglické slaniny, 1 střední cibule, 3-4 lžíce hl. mouky, 4 lžíce smetany, 1 lžíce plnotuč. hořčice, sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:
Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BŮČKOVÁ ROLÁDA

BŮČKOVÁ ROLÁDA

Potřebné ingredience

2kg BŮČKU(vyššího),HOŘČICE PLNOTUČNÁ,ČESNEK(2hlavičky),SŮL,PEPŘ

Postup přípravy

MASO ZBAVÍME KŮŽE A POTOM ROZKROJÍME(ne napůl,ale tu výšku masa po celé délce-vznikne nám další díl masa)NEDOŘÍZNOU DO KONCE! NECHÁME TO SPOJENÉ(jako by jste otevřeli knihu).PAK…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem

Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem

Potřebné ingredience

vepřovou plec nakrájíme na kostky,cibuli na drobno,tu osmahneme na oleji,přidáme maso,lžičku kmínu a prudce orestujeme,přilejeme vodu,kostku bujonu,nakrájenou mrkev na kostky,osolit,opepřit.Té vody,aby bylo potopeno vše.Dusíme tak dlouho,až je masíčko pěkně měkké,mrkev se jakoby trochu rozvaří,ale to tak má být:-)zahustíme malinko vodou s hl.moukou.Na dochucení během vaření může přijít i podravka,podle chuti.Brambory vaříme zvlášť v hrnci!

Postup přípravy

Dobrou chuť.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
TROUBOVÝ GULÁŠ

TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky\r\n3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno \r\n5 stroužků česneku nasekat\r\n2 lžičky gulášového koření\r\n3 lžičky sladké papriky\r\n1 lžička pálivé papriky\r\n3 polévkové lžíce solamylu\r\n2 kostky masoxu\r\n1 rajčatový protlak\r\nsůl podle chuti\r\n0,75 až 1 litr vody\r\nPodle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony – ale nemusíme

Postup přípravy

Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.\r\nPečeme hodinu (vepřové) až hodinu a půl(hovězí\r\nV ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEOTEVÍRÁME NEMÍCHÁME

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roláda s polívčičkou

Roláda s polívčičkou

Potřebné ingredience

Roláda:vepřové maso,3.vejce-míchaný,slanina, salám,sýr,,klobása,koření ....dle inspirace

Postup přípravy

Maso naklepeme, okořenímě a pokladem čím se dá
Polévka vývar ,zelenina těstovinky
Příloha kaše,brambory...
Recept je jen na inspiraci

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY NA ŠLEHAČCE

KOTLETY NA ŠLEHAČCE

Potřebné ingredience

3 kotlety, 1,5 kg brambor, cibule, petržel, tymián, slanina, šlehačka, smetanový bílý jogurt, koření, strouhaný sýr.

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zlatý vrabec

Zlatý vrabec

Potřebné ingredience

0,5kg vepřové plece nebo libovějšího bůčku, 0,5kg uzeného,3 cibule, půl paličky česneku, sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky i uzené, Cibuli na hrubo a česnek na plátky.Vše dáme do pekáčku a smícháme i s kořením, lehce podlijeme a dáme péci na 180C 2hod pak odklopíme a dopečeme…

Zobrazit více...

Kategorie