Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Pečeně na pórku a kapii se šlehačkou

Pečeně na pórku a kapii se šlehačkou

Potřebné ingredience

plátky pečeně bez kosti, 1-2 mladého čerstvého pórku, 0,5 červené kapie, anglická slanina, smetana na šlehání, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Plátky nařízneme po stranách, osolíme a opepříme z obou stran. Na trošce oleje si osmáhneme z obou stran, přidáme na drobno nakrájenou slaninu, na kolečka nakrájený pórek a na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové pečené na žampionech  s kmínovou omáčkou(sosíkem)

Vepřové pečené na žampionech s kmínovou omáčkou…

Potřebné ingredience

Vepřová pečeně s kostí nebo krkovička (naříznuté na dvou místech), sůl, kmín drcený,, hladká mouka, 2menší cibule, anglická slanina, 2 větší žampiony, 5 stroužků česneku.., masox

Postup přípravy

Cibulku na půlkolečka nebo na drobno jak máte rádi, slanina na kostičky, žampiony krájím na nudličky.... Dáme do pekáčku.
Maso s kostí si lehce naklepeme, osolíme, nakrojíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jídlo z jednoho hrnce - PEKÁČ - KRKOVIČKA V HOŘTIČNÉM KABÁTĚ S BRAMBORY SE ŠLEHAČKOU

Jídlo z jednoho hrnce - PEKÁČ - KRKOVIČKA V HOŘTIČNÉM…

Potřebné ingredience

máslo, syrové brambory na kolečka, sůl, pepř, čerstvá nebo mražená zelenina podle chuti (já dávám francouzskou směs), 600g krkovičky, 4 lžíce plnotučné hořtice (1lžíce na jeden plát), 2-3 vajíčka (můžete víc), ďábelská směs, muškátový oříšek , 2 stroužky česneku prolisovaný, smetana na šlehání.

Postup přípravy

Pekáč si vymažeme máslem, a začneme klást na kolečka nakrájené brambory, jednotlivé vrsty osolíme a opepříme, dáme zeleninku - já dělám půl napůl - manžel zeleninu nejí tak tam má…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta na strouhaných žampionech

Vepřová kýta na strouhaných žampionech

Potřebné ingredience

2 stroučky česneku, 1 větší cibule, olej, vepřová kýta cca 600g,cca 20dkg čerstvých žampionů, 2 lříce plnotučné hořtice, sůl, mletý pepř, drcený knín, dvě špetky pálivé červené papriky (půlka kávové lžičky), tmavá instatní jíška

Postup přípravy

Postup viz foto....

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové na žampionech

Dušené vepřové na žampionech

Potřebné ingredience

Vepřové plecko, 1cibule, čerstvé žampióny, čerstvá kapie, sůl,(masox nebo vegeta)mletý pepř, staročeské koření, 1bobkový list, koření divočina, olej

Postup přípravy

na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, plátky masa osmažíme z obou stran, přidáme nakrájené žampiony a kapiie, krátce spolu orestujeme, přidáme koření ochutíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Klasický segedínský guláš

Klasický segedínský guláš

Potřebné ingredience

1 větší cibule, vepřová kýta - často dávám i "zdravý" bůček, nebo i z krůtího :-), 0,5kg kyselého zelí, kmín celý a drcený, 1 bobkový list, sůl, masox, sladká červená paprika-dávám malý sáček celý, na zahuštění (hladká mouka+voda), olej

Postup přípravy

viz foto

Nic co by jste neznaly, ale třeba někomu pomůže v začátcích vaření

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové výpečky

Vepřové výpečky

Potřebné ingredience

vepřové plecko, 4 velké cibule, 5 stroužků česneku, špek, 2 lžičky kmínu, sůl, kostka zel. nebo masového bujonu, hladká mouka, koření grilovací nebo ďábelská směs.....

Postup přípravy

viz foto.....

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový gulášek který jistě znáte

Vepřový gulášek který jistě znáte

Potřebné ingredience

1kg cibule, 1kg vepřového (vařím často i z krůtího), olej nebo sádlo,3-4 stroužky česneku,10dkg slaniny,masox nebo bujony , sůl či vegeta, jak jste zvyklé.1 malý sáček sladké papriky, 4lžičky papriky gulášové, podle vaši chuti a ostrosti 2lžičky pálivé papriky, 1 lžička drceného kmínu, zakležka (hladká mouka s vodou na zahuštění), majoránka

Postup přípravy

viz postup........
******************************
Samozřejmě guláš máme na jídelníčku asi všechny maminky. Všechny se vaří se stejně nebo obdobně. Ale proč neuvést jak vařím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená kýta + bram.knedlík + hlávkové zelí

Pečená kýta + bram.knedlík + hlávkové zelí

Potřebné ingredience

Takovýto krásný oběd jsem dělala 30.12 a pozvala babičky, dědy a prabábi . Vkládám až teď z důvodu nemoci celé rodiny - nakonec ulehly i děti :-( Zelí jsem vařila den předem, je to lepší, i z důvodu jak se říká, že zelí uleží. Recepty viz níže..................................

Postup přípravy

HLÁVKOVÉ ZELÍ na sladko:
Hlávkové zelí si nakrouháme na kráječi pokud máte nebo nožem na jemné nudličky. Vaříme ve větším hrnci, podlijeme vodou asi z 1/3 objemu zelí. Vždycky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené masíčko na kyselé skleničce

Dušené masíčko na kyselé skleničce

Potřebné ingredience

Vepřové maso (lze použít i hovězí), sůl, pepř, masox, sojovka,cibule, slanina, olej, sušené houby a sklenička kyselé zeleniny (já použila pikantní směs (lidl-okurka a kapie šla do mé pomazánky pikant viz recepty a zbytek tady pod masíčko)),

Postup přípravy

viz obrázkový postup

Zobrazit více...

Kategorie